Τελευταία Νέα
Speculator

Έφτιαξαν θέση Επιτελικής Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου στην ΕΧΑΕ και τοποθέτησαν άνθρωπο χωρίς πιστοποίηση!

Έφτιαξαν θέση Επιτελικής Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου στην ΕΧΑΕ και τοποθέτησαν άνθρωπο χωρίς πιστοποίηση!
Το βόλεμα της στενής συνεργάτιδας του Σωκράτη Λαζαρίδη την ημέρα παραίτησής του
Σχετικά Άρθρα

Απίστευτο (αν και με την ΕΧΑΕ πλέον δεν υπάρχει τίποτα μη πιστευτό) κι όμως αληθινό.
Στην ΕΧΑΕ το ΔΣ και μάλιστα ομοφώνως άλλαξε εν μια νυκτί το Οργανόγραμμα, δείχνοντας και την ποιότητα μιας ουσιαστικά ανύπαρκτης εταιρικής διακυβέρνησης δημιουργώντας μια νέα Επιτελική Διεύθυνση με τρεις εργαζόμενους.
Πρόκειται για την Επιτελική Διεύθυνση Εσωτερικού όπου χθες ανακοινώθηκε μετά βαΐων και κλάδων ότι, με την από 25.10.2021 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΧΑΕ κατόπιν πρότασης της Επιτροπής Ελέγχου, από 1.1.2022, η κα Γεωργία Μουρλά ορίζεται ως Επικεφαλής της Επιτελικής Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου του Ομίλου και παράλληλα, αναλαμβάνει καθήκοντα Εσωτερικού Ελεγκτή της Εταιρείας, μετά την αποχώρηση του κ. Νικόλαου Μπαρλίγκα, λόγω συνταξιοδότησης, την 31.12.2021.
Στην ιστοσελίδα της ΕΧΑΕ όπως μπορεί να διαπιστώσει κάποιος από την κάτωθι φωτό μέχρι χθες δεν υπήρχε Επιτελική Διεύθυνση αλλά Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου.
αδδδ.JPG
Ξαφνικά λοιπόν ήλθε η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στην Επιτροπή Ελέγχου η οποία άλλαξε ουσιαστικά το Οργανόγραμμα προκειμένου να τοποθετήσει τη στενή συνεργάτιδα του Σωκράτη Λαζαρίδη την ημέρα που παραιτείτο ο κ. Λαζαρίδης από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.
Και φυσικά αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά πως η εταιρική διακυβέρνηση της ΕΧΑΕ δεν αποτελεί καλό παράδειγμα για τις εισηγμένες και παραδόξως απολαμβάνει ασυλίας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεδομένου ότι πέραν της συγκεκριμένης υπόθεσης προκύπτουν σοβαρές συγκρούσεις συμφερόντων και για μέλη του ΔΣ.
Βεβαίως η τοποθέτηση της κας Μουρλά δεσμεύει τον επόμενο Διευθύνοντα Σύμβουλο χωρίς αυτός καν να έχει επιλεγεί. Τοι σημαντικότερο όμως είναι ότι η κα Μουρλά αναλαμβάνει Επιτελική Διευθύντρια Εσωτερικού Ελέγχου χωρίς να έχει πιστοποίηση Εσωτερικής Ελέγκτριας.
Άραγε είναι αυτό συμβατό με τις απαιτήσεις της θέσης του Εσωτερικού Ελεγκτή της ΕΧΑΕ και τι άποψη έχει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από την ανάληψη θέσης Επιτελικού Διευθυντή Εσωτερικού Ελέγχου από πρόσωπο χωρόις πιστοποίηση σε μια εισηγμένη και δη την ΕΧΑΕ;

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης