Τελευταία Νέα
Speculator

Γιατί θα μειωθεί περαιτέρω το προσωπικό των τραπεζών; - Έρχονται νέες εθελούσιες έξοδοι

Γιατί θα μειωθεί περαιτέρω το προσωπικό των τραπεζών; - Έρχονται νέες εθελούσιες έξοδοι
O αριθμός των εργαζομένων στις τράπεζες σταδιακά διαμορφώνεται σε ένα βέλτιστο μέγεθος που θα επιτρέψει την αποτελεσματική λειτουργία τους και θα δώσει την δυνατότητα στις διοικήσεις να αποκαταστήσουν μισθολογικές και άλλες παροχές
Σχετικά Άρθρα

Σε λίγο πάνω από τις 30.000 έχει περιοριστεί ο αριθμός των εργαζομένων στις τέσσερις μεγάλες τράπεζες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσαν στο α΄ εξάμηνο 2021, από περίπου 65.000 που ήταν πριν την οικονομική κρίση και 37.000 στα τέλη του 2019.
Η μείωση αυτή δεν έχει να κάνει μόνο με την πτώση της οικονομικής δραστηριότητας και τη συρρίκνωση του ΑΕΠ, αλλά και με τις τεχνολογικές εξελίξεις που υπήρξαν ραγδαίες για τις τράπεζες το ίδιο χρονικό διάστημα.
Οι on line συναλλαγές και η ψηφιοποίηση εκ των πραγμάτων μειώνουν τις θέσεις εργασίας στον κλάδο που όπως δείχνουν τα πράγματα, με βάση τα διεθνή πρότυπα, εξακολουθεί και απασχολεί υπεράριθμο προσωπικό.
Αν λάβει κανείς υπόψη του και τις αμιγώς ιντερνετικές τράπεζες, οι οποίες φαίνεται να κερδίζουν έδαφος ιδιαίτερα στους νέους χαρη στις εξολοκλήρου digital υπηρεσίες που προσφέρουν, η αναδιάρθρωση της λειτουργίας των τραπεζών και των θέσεων εργασίας που προσφέρουν οι τράπεζες είναι μονόδρομος.

O αριθμός των εργαζομένων στις τράπεζες σταδιακά διαμορφώνεται σε ένα βέλτιστο μέγεθος που θα επιτρέψει την αποτελεσματική λειτουργία τους με βάση τις νέες συνθήκες και θα δώσει παράλληλα τη δυνατότητα στις διοικήσεις να αποκαταστήσουν μια κανονικότητα όσο αφορά τις μισθολογικές και άλλες παροχές καθώς τα προηγούμενα χρόνια η διαδικασία προσαρμογής δεν επέτρεπε ευελιξία.
Η ραγδαία αλλαγή του αντικειμένου των τραπεζών έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη άλλων κλάδων με αντίστοιχη μετάβαση εργαζομένων, όπως ο κλάδος διαχείρισης κόκκινων δανείων όπου απασχολούνται αρκετές χιλιάδες άτομα με αυξητική τάση και ο κλάδος καταχώρησης δεδομένων.
Τη μεγαλύτερη απόσταση αναφορικά με την αναδιάρθρωση του προσωπικού έχει να διανύσει η Τράπεζα Πειραιώς η οποία όπως φαίνεται και από τον παρακάτω πίνακα εξαιτίας του ότι εξαγόρασε και απορρόφησε πολλές τράπεζες, απασχολεί περί τα 9.500 άτομα όταν η επόμενη είναι περί τις 7.500.

Πειραιώς 9.504
Εθνική 7.625
Eurobank 6.672
Alpha 6.622

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης