Τελευταία Νέα
Speculator

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η παραίτηση για αναχώρηση σε ΔΕΚΟ και η συγγενής του Χρήστου Σταϊκούρα

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η παραίτηση για αναχώρηση σε ΔΕΚΟ και η συγγενής του Χρήστου Σταϊκούρα
Η παραίτησή της παρ ότι είχε σύμβαση αορίστου χρόνου σχετίζεται με την επιδίωξή της να αναλάβει θέση ευθύνης
Σχετικά Άρθρα

Μια παραίτηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαμε σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τις προηγούμενες ημέρες.
Παραιτήθηκε η κα Χριστίνα Γκαβογιάννη νομικός της Επιτροπής (ειδικό επιστημονικό προσωπικό με σύμβαση αορίστου χρόνου) η οποία μετά την αλλαγή κυβέρνησης είχε μεταφερθεί στο γραφείο του κ. Σταϊκούρα. Συγκεκριμένα η κα Γκαβογιάννη αποσπάστηκε με ημερομηνία 10 Ιουλίου 2019 στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Οικονομικών από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Η λεπτομέρεια είναι πως η κα Γκαβογιάννη είναι νύφη του κ. Σταϊκούρα ο οποίος προφανώς επιθυμούσε να έχει πρόσωπο εμπιστοσύνης τους στη νομική του υποστήριξη.
Από την άλλη πλευρά ενώ ήταν αποσπασμένη υπέβαλε σύμφωνα με πληροφορίες αιτήσεις για την κατάληψη θέσης Διευθύντριας τομέων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Ωστόσο τα μόρια τα οποία συγκέντρωνε δεν της επέτρεψαν καν να περάσει στην δεύτερη φάση της διαδικασίας και να έχει τη δυνατότητα να καταλάβει μια εκ των θέσεων που επιθυμούσε.

Σε μεγάλη ΔΕΚΟ

Και φαίνεται ότι η παραίτησή της παρ ότι είχε σύμβαση αορίστου χρόνου σχετίζεται με την επιδίωξή της να αναλάβει θέση ευθύνης.
Οι πληροφορίες αναφέρουν δε ότι ήδη έχει αποφασιστεί τη βοηθεία  του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα η ανάληψη διευθυντικής θέσης σε μεγάλη ΔΕΚΟ, εισηγμένη που ελέγχεται από το ελληνικό δημόσιο.
Προφανώς στη ΔΕΚΟ αυτή έχουν πιο … «αξιοκρατικά» κριτήρια από τη μοριοδότηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που δεν της επέτρεψε να πραγματοποιήσει τους στόχους της.
Και προφανώς όλα αυτά δεν έχουν σχέση με το γεγονός ότι αποτελεί στενό συγγενικό πρόσωπο ενός εκ των κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης όπως ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης