Τελευταία Νέα
Speculator

Σαρώνουν τους ασφαλιστές οι καταστροφές - Τρομάζει η Ελλάδα

Σαρώνουν τους ασφαλιστές οι καταστροφές - Τρομάζει η Ελλάδα
Τα δεφτέρια των ασφαλιστικών μαρτυρούν ότι δεν υπάρχουν πολλά πολλά περιθώρια
Σχετικά Άρθρα

Με βεβαρυμμένο παρελθόν μπαίνουν στην περίοδο των τυφώνων οι (αντ) ασφαλιστές περπατώντας προς το άγνωστο.
Μετά από ρεκόρ καταστροφών τους προηγούμενους μήνες, οι τυφώνες που σαρώνουν τις ΗΠΑ προβληματίζουν τους αναλυτές των οίκων αξιολόγησης, τους (αντ)ασφαλιστές και τις κυβερνήσεις.
Οι ασφαλιστές έχοντας ήδη γράψει στα δεφτέρια τους, υπέρογκες ζημιές από φυσικές καταστροφές δείχνουν να ψάχνουν την λύση στους αντασφαλιστές εν όψει αβέβαιων προβλέψεων για το τι θα συμβεί την επαύριον μία και το κλίμα τιμωρεί τον πλανήτη γη για την άσκοπη χρήση των πόρων.

Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους οίκους αξιολόγησης

Από 15 μέχρι 25 δισεκατομμύρια δολάρια θα κληθούν να πληρώσουν οι (αντ)ασφαλιστές για τον τυφώνα IDA σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Fitch Ratings Inc. ωστόσο το κονδύλι αυτό δεν συγκρίνεται με αυτό των 65 δισεκατομμυρίων που πλήρωσαν γα λογαριασμό της Κατρίνα το 2005.
Η Moody’s Investors Services Inc. προειδοποιεί ότι θα πάρει μήνες μέχρι να βγει στην επιφάνεια ο τελικός απολογισμός ζημιών από τον τυφώνα IDA στον κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων.
Η Morgan Stanley μιλά για εξάντληση κονδυλίων στον προϋπολογισμό για τις καταστροφές τω ασφαλιστών βλέποντας ότι οι ασφαλιστές θα στραφούν στους αντασφαλιστές για χείρα βοηθείας, με άλλα λόγια βλέπει ότι οι ασφαλιστές θα εκχωρήσουν στους αντασφαλιστές περισσότερους κινδύνους για καταστροφές.
Οι ίδιοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι ζημιές που έχουν γίνει μέσα στο 2021 ξεπερνούν κατά 41% το μέσο όρο.
Πάντως το καλό συνάμα και το κακό είναι ότι οι αναλυτές της KBW δεν προσδοκούν αυξήσεις στα αντασφαλιστικά τιμολόγια κατά την περιόδων των ανανεώσεων των συμβάσεων.

Αποζημιώνεται η Γερμανία για καταστροφές

Στο μέτωπο τώρα της Γερμανίας που υπέστη τις μεγαλύτερες καταστροφές το καλοκαίρι οι ασφαλισμένες ζημιές σύμφωνα με την GDV για τους (αντ)ασφαλιστές θα φτάσουν τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ από 4, 5 δισεκατομμύρια με 5,5 που ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις.
Χονδρικά στα 6,5 δισεκατομμύρια φτάνουν οι απαιτήσεις από καταστροφές σε οικίες, επιχειρήσεις και αντικείμενα και 450 εκατομμύρια απαιτήσεις για ζημιές σε αυτοκίνητα.

Τρομάζει η Ελλάδα

Τρομάζει η Ελλάδα η οποία είναι ανασφάλιστη και το κράτος δεν έχει υλοποιήσει το παραμικρό από όσα πρότεινε στις Γενικές Συνελεύσεις της ΕΑΕΕ για την ασφάλιση περιουσίας.
Μετά τις πυρκαγιές που σάρωσαν όλη την Ελλάδα, ασφαλιστές αναφέρουν πως είναι προδιαγεγραμμένες οι πλημμύρες προκαλώντας ένα δεύτερο μεγάλο κύμα καταστροφών.

Ελενα Ερμείδου

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης