Τελευταία Νέα
Speculator

Τίτλοι τέλους για τη Λακωνική - Απορροφάται από την Creta Farms

Τίτλοι τέλους για τη Λακωνική - Απορροφάται από την Creta Farms
Στα 45 εκατ. ευρώ αποτιμάται η νέα εταιρία
Σχετικά Άρθρα

Στη συγχώνευση των εταιριών Creta Farms και Λακωνική με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη προχωρά ο όμιλος Impala που ελέγχει μετοχικά και τις δύο εταιρίες.
Όπως αναφέρεται στο σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης η συγχώνευση αποφασίστηκε στις 27 Ιουλίου 2021 και το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης συντάχθηκε στις 27 Αυγούστου.
Η 31η Μαΐου 2021 ορίστηκε ως ημερομηνίας Ισολογισμού Μετασχηματισμού της Απορροφούμενης Εταιρίας.

Καθαρή θέση

Η αποτίμηση της εισφερόμενης καθαρής θέσης της Απορροφούμενης Εταιρίας(Λακωνική), έγινε από την εταιρία ορκωτών «IG AUDIT ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ Α.Ε.» και ανέρχεται σε 4.426.079,36 €). Κατόπιν της συγχώνευσης, το μετοχικό κεφάλαιο της Απορροφούσας Εταιρίας θα αυξηθεί κατά το ποσό του ενός εκατομμυρίου εξακοσίων δέκα χιλιάδων εκατόν τριάντα έξι ευρώ (1.610.136,00 €) με την έκδοση πεντακοσίων τριάντα έξι χιλιάδων επτακοσίων δώδεκα (536.712) νέων κοινών μετά ψήφου ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας τριών ευρώ (3,00 €) η καθεμία.
Το εναπομένον ποσό των δύο εκατομμυρίων οκτακοσίων δεκαπέντε χιλιάδων εννιακοσίων σαράντα τριών ευρώ και τριάντα έξι λεπτών (2.815.943,36 €) θα αχθεί σε πίστωση του Λογαριασμού «Διαφορά υπέρ το άρτιο».
H συμμετοχή των μετόχων της Απορροφούμενης Εταιρίας στο νέο μετοχικό κεφάλαιο της Απορροφούσας Εταιρίας θα διαμορφωθεί σε ~9,70% και των υφιστάμενων μετόχων της Απορροφούσας σε ~90,30%.
Ουσιαστικά δηλαδή το σύνολο της νέας εταιρίας αποτιμάται στο ποσό των 45 εκ ευρώ περίπου.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης