Τελευταία Νέα
Speculator

Νέο εξώδικο Δομαζάκη (Creta Farms) - Εγκαλεί ΕΛΤΕ - Κεφαλαιαγορά - Τι καταγγέλλει για Ντζανάτο και Χρυσανθοπούλου

Νέο εξώδικο Δομαζάκη (Creta Farms) - Εγκαλεί ΕΛΤΕ - Κεφαλαιαγορά - Τι καταγγέλλει για Ντζανάτο και Χρυσανθοπούλου
Νέο εξώδικο προς την ΕΛΤΕ απέστειλε σύμφωνα με πληροφορίες ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης

Νέο εξώδικο προς την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) απέστειλε σύμφωνα με πληροφορίες ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης από την οποία αναμένει έστω και τώρα να κινητοποιηθεί και να ελέγξει τις καταγγελίες του για τα έργα των ορκωτών ελεγκτών στην Creta Farms.
Ο κ. Δομαζάκης στο εξώδικό του κάνει λόγο για ηχηρή απραξία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει ορκωτός από τη χρήση του 2018 και παρά το ότι η Creta Farms ανακοίνωσε επισήμως ότι μετά την έκθεση της Deloitte ο ορκωτός ελεγκτής σε συνεργασία με τον εσωτερικό ελεγκτή θα λάβουν υπό όψιν τους τα ευρήματα και θα προχωρήσουν στο βαθμό που χρειάζεται σε διορθωτικές εγγραφές στις οικονομικές καταστάσεις της εισηγμένης Creta Farms.
Μέσω του εξωδίκου του κ. Δομαζάκη αποκαλύπτεται ότι η ίδια η KPMG αναφέρει ότι δεν έχει ευθύνη για το 2019 καθώς δεν ήταν ορκωτός ενώ έχει κοινοποιήσει στην ΕΛΤΕ απάντηση προς τον κ. Δομαζάκη όπου αναφέρει ρητά ότι εφ όσον η έκθεση της Deloitte επηρεάζει τα αποτελέσματα του 2018 θα επιληφθεί.

Ο ορκωτός… εξαφανίστηκε

Το βέβαιο πάντως είναι ότι ανεξάρτητα των εξωδίκων Δομαζάκη δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για διορισμό ορκωτού στην Creta Farms από τη χρήση 2019 και μετά ενώ η πτωχευτική διαδικασία έγινε χωρίς να υπάρχει πιστοποιητικό ορκωτού μετά τη χρήση 2018 ενώ και αυτό της χρήσης 2018 είναι αμφισβητούμενο.
Μάλιστα στο δικαστήριο προσκομίστηκαν ως τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία αυτά του 2017.
Ο κ. Δομαζάκης ισχυρίζεται ότι με βάση την έκθεση της Deloitte και οι οικονομικές καταστάσεις 2017 που ελέγχθηκαν από την κα Μαρίνα Χρυσανθοπούλου δεν συντάχθηκαν σύμφωνα με τις προβλέψεις των ΔΛΠ.
Από το εξώδικο Δομαζάκη επίσης προκύπτει ότι από το 2018 είχε κοινοποιήσεις τις ανησυχίες του προς την ΕΛΤΕ για τους ορκωτούς ελεγκτές και ειδικά για τον κ. Δημήτρη Ντζανάτο (νυν Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου Παιγνίων) σύζυγο της κας Μαρίνας Χρυσανθοπούλου ο οποίος υπέγραφε τις οικονομικές καταστάσεις της Creta Farms από το 2016 και προγενέστερα επί πολλά έτη.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης