Τελευταία Νέα
Speculator

Προς καθυστέρηση η διανομή του έκτακτου μερίσματος από τον ΟΤΕ – Ώθηση από τουρισμό στο τρίτο τρίμηνο 2021

Προς καθυστέρηση η διανομή του έκτακτου μερίσματος από τον ΟΤΕ – Ώθηση από τουρισμό στο τρίτο τρίμηνο 2021

Η διοίκηση ανέφερε πως η διανομή ή που θα γίνει στο τέλος του τελευταίου τριμήνου της τρέχουσας χρήσης ή στις αρχές του πρώτου του 2022

Σχετικά Άρθρα
Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πώληση του 54% της σταθερής τηλεφωνίας στη Ρουμανία (Telekom Romania) στην Orange Romania, σύμφωνα με την οποία γίνεται δεκτή με τον όρο να πουληθεί το 30% της κινητής, βάζει σε μικρή καθυστέρηση την έκτακτη διανομή μερίσματος που είχε υποσχεθεί ο ΟΤΕ.

Επιπλέον επειδή ο ΟΤΕ προτίθεται να αγοράσει το ποσοστό προκειμένου να κλείσει γρήγορα η διαδικασία θα υπάρξει μία μικρή μείωση του τιμήματος, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης για την ενημέρωση των αναλυτών από τη διοίκηση.
Η διοίκηση ανέφερε πως η διανομή ή που θα γίνει στο τέλος του τελευταίου τριμήνου της τρέχουσας χρήσης ή στις αρχές του πρώτου του 2022.
Η αξία του 30% έχει προσδιοριστεί στα 32,78 εκατ. ευρώ αλλά η εκτιμώμενη τιμή είναι κοντά στα 60 εκατ. ευρώ αν ληφθούν υπόψη κάποιες προβλέψεις, προσαρμογές, ταμειακά διαθέσιμα και κάποια έξοδα για τη συναλλαγή και προκειμένου να χωριστούν οι δραστηριότητες.
Η διοίκηση ανέφερε πως συνεχίζει να εστιάζει στον τζίρο στη συγκράτηση των εξόδων και στη δημιουργία ισχυρών ταμειακών ροών.
Αναφέρθηκε στην υπεροχή του δικτύου της, στην επένδυση 5G που πηγαίνει καλύτερα από την πρόβλεψη και αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Ανάκαμψη των τουριστικών εσόδων

Η πορεία στο τρίτο τρίμηνο αναμένεται να βελτιώσει περαιτέρω τα αποτελέσματα λόγω της ανάκαμψης του τουρισμού.
Όπως σημειώθηκε στο δεύτερο τρίμηνο είχε έσοδα από roaming 6 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στο 60% του 2019 ή 5 εκατ. ευρώ περισσότερα από το δεύτερο τρίμηνο του 2020.
Στο τρίτο τρίμηνο η ανάκαμψη του τουρισμού στην Ελλάδα, η χαμηλή περσινή βάση, αλλά και τα έσοδα από Έλληνες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό και κάνουν χρήση roaming θα βελτιώσει περαιτέρω την εικόνα.
Σύμφωνα με τη διοίκηση οι προσαρμοσμένες επενδύσεις αναμένονται στα 550 εκατ. ευρώ με τις προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές στα 575 εκατ. ευρώ περίπου,
Η αμοιβή των μετόχων για το 2021 θα φτάσει τα 450 εκατ. ευρώ, αυξημένη κατά 20% και χωρίς σε αυτήν να συμπεριλαμβάνεται η έκτακτη διανομή από την πώληση της ρουμανικής δραστηριότητας.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης