Τελευταία Νέα
Speculator

Πως μια λάθος επιστολή θα δυσκολέψει το έργο της Intrum στην Ελλάδα – Γιατί το ΔΣ της Εθνικής δεν δέχτηκε να την ανοίξει

Πως μια λάθος επιστολή θα δυσκολέψει το έργο της Intrum στην Ελλάδα – Γιατί το ΔΣ της Εθνικής δεν δέχτηκε να την ανοίξει
Ο επικεφαλής της Intrum στην Ελλάδα όταν αντιλήφθηκε ότι θα χάσει την τιτλοποίηση Frontier έστειλε επιστολή στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής
Σχετικά Άρθρα
Το Bankingnews πρώτο είχε αποκαλύψει την επιστολή που είχε στείλει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας ο επικεφαλής της Intrum στην Ελλάδα, Γεωργακόπουλος, παρεμβαίνοντας με αυτόν τον τρόπο στη διαδικασία για την τιτλοποίηση Frontier ύψους 6 δισ. ευρώ της Εθνικής.
Τελικά η τιτλοποίηση Frontier κατέληξε στο σχήμα doValue – Bain Capital – Fortress, ωστόσο έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τα κίνητρα για την αποτελεσματικότητα παρέμβασης Γεωργακόπουλου (Intrum) στις εξελίξεις.
Ο επικεφαλής της Intrum στην Ελλάδα όταν αντιλήφθηκε ότι θα χάσει την τιτλοποίηση Frontier έστειλε επιστολή στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής ζητώντας να αξιολογήσουν με προσοχή την προσφορά της Intrum και να αναγνωρίσουν τα πλεονεκτήματα της πρότασής της.
Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι τα περισσότερα μέλη του διοικητικού συμβούλιο της Εθνικής δεν δέχτηκαν να ανοίξουν την επιστολή, την οποία θεώρησαν ωμή παρέμβαση στη διαδικασία και ως εκ τούτου δεν ελήφθη υπόψιν.
Ωστόσο ήταν ικανή να προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις.

Πως η επιστολή Γεωργακόπουλου υποθηκεύει το μέλλον της Intrum

Ορισμένα τραπεζικά στελέχη στο χώρο της διαχείρισης των προβληματικών δανείων αναφέρουν ότι η επιστολή αυτή ήταν εξωθεσμική και μπορεί να στιγματίσει την Intrum Ελλάδος στις επόμενες τιτλοποιήσεις.
Δηλαδή, στις επόμενες τιτλοποιήσεις των ελληνικών τραπεζών να λειτουργήσει ως αντικίνητρο για συνεργασία στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.
Η doValue με 33 δισ. υπό διαχείριση NPEs στην Ελλάδα καθίσταται η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης προβληματικών δανείων στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης