Τελευταία Νέα
Speculator

Επιτροπή Ελέγχου Παιγνίων: Επωφελή κίνητρα στη διαδικτυακή αγορά και... μαστίγιο

Επιτροπή Ελέγχου Παιγνίων: Επωφελή κίνητρα στη διαδικτυακή αγορά και... μαστίγιο
Ο πρόεδρος Δ. Ντζανάτος απευθύνθηκε προς τις εταιρείες στέλνοντας το μήνυμα των ωφελειών
Σχετικά Άρθρα

Κίνητρα για την μεταφορά της έδρας των διαδικτυακών εταιρειών στοιχήματος στην Ελλάδα, αλλά και για την προσέλκυση Ελλήνων προγραμματιστών της ίδιας αγοράς, εξετάζει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Eποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων κ. Δ. Ντζανάτος.
Συγκεκριμένα, όπως θα δούμε, ο πρόεδρος απευθύνθηκε προς τις εταιρείες στέλνοντας το μήνυμα των ωφελειών που θα έχουν οι επιχειρήσεις οι οποίες θα επιλέξουν την χώρα.
Ταυτόχρονα, όμως, υπενθυμίζει ότι, η ΕΕΕΠ αποτελεί εποπτική αρχή.
Ως εκ τούτου, προειδοποίησε ότι, δεν θα γίνουν ανεκτές προσπάθειες πίεσης ή “χειραγώγησης” της Επιτροπής μέσω δημοσιευμάτων – καθώς όπως σημειώνει οι πρακτικές αυτές φέρνουν τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα στις ρυθμισμένες αγορές.
Ύστερα, λοιπόν, από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης αδειοδότησης των 15 εταιρειών στο διαδικτυακό στοίχημα, η Επιτροπή προγραμματίζει την ενίσχυση της, τόσο με ανθρώπινο δυναμικό, όσο και με τεχνολογικό εξοπλισμό.
Γι’ αυτό και το επόμενο διάστημα αναμένεται να κατατεθούν και σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις, οι οποίες και θα την ενισχύσουν περαιτέρω.
Μάλιστα, η Επιτροπή σκοπεύει να διεκδικήσει την συνολική διαχείριση της αγοράς, ώστε να αποφεύγονται λάθη από το ευρύτερο κράτος (λ.χ φόροι παικτών)
Ο υψηλός τζίρος, (11, 5 δισ ) όμως, της αγοράς και, κυρίως, η τεράστια απόδοση ιδίων κεφαλαίων - με σχετικά ελάχιστα κεφάλαια προσφέρει ευκαιρίες ανάπτυξης σε μια ρυθμισμένη πλέον αγορά.
Δι’ο και η Επιτροπή για να αυξήσει τα οικονομικά οφέλη της χώρας εξετάζει να υιοθετηθούν κίνητρα ( φορολογικά, ασφάλεια δικαίου κ.λπ.) ώστε τόσο οι εταιρείες, αλλά και μια κρίσιμη μάζα προγραμματιστών να επιλέξουν τελικώς την Ελλάδα ως έδρα δραστηριότητας.

Όσοι επιλέξουν Ελλάδα θα κερδίσουν

Συγκεκριμένα, σε επιστολή του (15/7/2021 προς τις προσφάτως αδειοδοτηθέντες εταιρείες, ο πρόεδρος της Επιτροπής, απευθύνει σαφή πρόσκληση προς αυτές τονίζει ότι :
“ Η ΕΕΕΠ σκοπεύει να αξιοποιήσει για το συμφέρον της εθνικής οικονομίας όλες τις δυνατότητες που προσφέρει αυτή η αγορά, να ενισχύσει τον εξωστρεφή της χαρακτήρα, να τονώσει την ανάπτυξη της σχετικής τεχνολογίας αιχμής και να προσελκύσει στη χώρα οντότητες και επιστήμονες που την υπηρετούν. Μία τέτοια προσέγγιση, εκτός της εθνικής οικονομίας, θα αποδειχθεί ωφέλιμη και για όλους εκείνους που επέλεξαν από νωρίς να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα.”
Με άλλα λόγια, οι εταιρείες που θα επιλέξουν την χώρα θα διαθέτουν οφέλη πάντοτε εντός μιας ρυθμισμένης αγοράς, δίχως παράνομες πρακτικές.
Όπως αναφέρει ο στόχος της ΕΕΕΠ είναι, μια υγιής αγορά χρειάζεται υγιείς επιχειρήσεις με χρηματοοικονομική σταθερότητα και επαρκή κερδοφορία.
Η τελευταία εξάλλου σ ένα χώρο, όπως το διαδικτυακό στοίχημα, δεν είναι απλώς σε υπεπάρκεια, αλλά αποτέλεσε Εl dorado για ορισμένες εταιρείες οι οποίες εμφάνισαν απόδοση ιδίων κεφαλαίων έως 700% για τρία χρόνια

Το αυστηρό μήνυμα στις προσπάθειες χειραγώγησης της Επιτροπής

Στην επιστολή του, ο κ. Ντζανάτος, υπενθύμισε τον ρόλο της Επιτροπής και ξεκαθάρισε πως επιθέσεις εναντίον της Επιτροπής δεν κάνουν ζημιά στην ίδια, αλλά στην αγορά.
Συγκεκριμένα, όπως καταλήγει “ Υπήρξαν προσπάθειες, κυρίως με μοχλό δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο, αλλά όχι μόνο, να πιεστεί ή να χειραγωγηθεί η ΕΕΕΠ στη λήψη των αποφάσεών της. Υπήρξαν δε, αναφορές σε μέλη της Επιτροπής περιλαμβανομένου και εμού, που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν συκοφαντικές.
Πίσω από αυτές τις προσπάθειες υπήρχαν κακώς εννοούμενα «επιχειρηματικά συμφέροντα» που ως μέλη της αγοράς τα γνωρίζετε.
Αυτές οι πρακτικές, στις ρυθμισμένες αγορές, φέρνουν αντίθετα από τα επιθυμητά, για τα κέντρα που τις επιλέγουν, αποτελέσματα.
Η ΕΕΕΠ δεν χειραγωγείται.
Θα κάνει τη δουλειά της όπως ορίζεται από το νόμο.
Έχει τα μέσα να προστατευτεί από ανάλογες αθέμιτες πρακτικές.”

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης