Τελευταία Νέα
Speculator

Η Generalli πατάει πόδι στα ισχυρά λόμπι και γράφει την πολιτική ατζέντα των Βρυξελλών

Η Generalli πατάει πόδι στα ισχυρά λόμπι και γράφει την πολιτική ατζέντα των Βρυξελλών
Διαβατήριο μόνιμου επισκέπτη στο Βέλγιο απέκτησε η Generali, ανοίγοντας γραφεία στις Βρυξέλλες.
Σχετικά Άρθρα

Διαβατήριο μόνιμου επισκέπτη στο Βέλγιο απέκτησε η Generali, ανοίγοντας γραφεία στις Βρυξέλλες.
Παίρνοντας μία από τις πρώτες θέσεις δίπλα σε αυτούς που αποφασίζουν από ποιο δρόμο θα περάσει η Ευρώπη, στοχεύει να αλλάξει τα δεδομένα στην οικονομία. Βλέπει την οδηγία Φερεγγυότητα ΙΙ ως μέσο απελευθέρωσης και διάθεσης κεφαλαίων για να κλείσει την πολιτική της ατζέντα η Ευρώπη
Έχοντας, ήδη από τα μέσα της πανδημίας πιάσει δουλειά στην πρωτεύουσα της Ευρώπης τα ισχυρά λόμπυ των ασφαλιστών, η Ιταλική ασφαλιστική υψώνει την φωνή της απέναντι στα βασικά στρατηγικά ζητήματα της Ευρώπη. Το γραφείο των Βρυξελλών, αυτονόητο είναι να αντιπροσωπεύει και να υποστηρίζει τα επιχειρηματικές προτεραιότητες της 3ης μεγαλύτερης ασφαλιστικής στην Ευρώπη σε επίπεδο ΕΕ.

Σχέδια για επενδύσεις για όλη την Ευρώπη

Εχει κάνει την προεργασία της με το Fenice 190 το οποίο είναι ένα επενδυτικό σχέδιο ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη της ανάκαμψης των ευρωπαϊκών οικονομιών, που επλήγησαν από την Covid-19, ξεκινώντας από την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία και στη συνέχεια να στοχεύσει όλες τις ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η Generali, καθ ‘όλη τη διάρκεια των πέντε ετών του σχεδίου.
Το Fenice 190 θα καταστήσει μόνιμες τις έκτακτες πρωτοβουλίες που δρομολογήθηκαν το 2020 για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, οι οποίες περιλάμβαναν επενδύσεις για τη στήριξη των ΜμΕ και της πραγματικής οικονομίας που ήδη ξεπερνούν τον καθιερωμένο στόχο του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.
Για να προστεθεί σε αυτό το αρχικό ποσό, η Generali δεσμεύτηκε με 500 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, τα επόμενα 5 χρόνια, για βιώσιμη ανάπτυξη, μέσω διεθνών επενδυτικών ταμείων που θα επικεντρώνονται στις υποδομές, την καινοτομία και την ψηφιοποίηση, τις ΜμΕ, την πράσινη στέγαση, τις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης και την εκπαίδευση.

Κοινοπρακτικά σχήματα για την διαχείριση μεγάλων κινδύνων

Και εκεί που όλοι έψαχναν να βρουν την λύση να χρηματοδοτήσουν την οικονομία για τις ζημιές που προκάλεσε ο Covid19 η Generali έριξε στο τραπέζι πρόταση δημιουργίας πολυεπιπέδου διεθνούς ταμείου πανδημίας (Pandemic Risk Pool), που στόχο έχει να συγκεντρώσει εκπροσώπους από τα Ευρωπαϊκά ιδρύματα, εταιρείες από τα κράτη μέλη της ΕΕ, μεγάλες αντασφαλιστικές και σχήματα κοινοπραξία μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Όλοι μαζί αυτοί θα αποφασίζουν για το πώς θα διαχειρίζονται στο μέλλον οι μεγάλοι κίνδυνοι.

Ψάχνει να βρει αποδόσεις για να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη

Στα πλάνα της και οι επενδύσεις σε πράσινα ομόλογα. Ενας από τους στόχους της είναι η διαφορετική αντιμετώπιση της κατηγορίας αυτής των περιουσιακών στοιχείων, λαμβάνοντας υπ όψιν τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά τους, μία και η ίδια και όλες οι (αντ)ασφαλιστικές προσβλέπουν σε αυτά για να αυξήσουν τις αποδόσεις από τις επενδύσεις τους.
Μεταξύ άλλων έχει επισημάνει τη σημασία της οδηγίας Φερεγγυότητα II ως μέσου απελευθέρωσης και κατεύθυνσης κεφαλαίων σε έργα υποδομών που εξυπηρετούν την πολιτική ατζέντα της Επιτροπής, όπως η Πράσινη Συμφωνία, η Ένωση Κεφαλαιαγορών και άλλες μακροπρόθεσμες επενδύσεις που υποστηρίζουν την οικονομική ανάκαμψη.

Ελενα Ερμείδου
wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης