Τελευταία Νέα
Speculator

Επιτροπή Ελέγχου τριών μηνών στην Τράπεζα Αττικής - Παραιτήθηκαν ή τους παραίτησαν; - Η ερώτηση για τον Πρόεδρο

Επιτροπή Ελέγχου τριών μηνών στην Τράπεζα Αττικής - Παραιτήθηκαν ή τους παραίτησαν; - Η ερώτηση για τον Πρόεδρο

Μόλις τρεις μήνες έμειναν στη θέση τους δύο από τα τέσσερα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου της Attica Bank

Σχετικά Άρθρα

Μόλις τρεις μήνες έμειναν στη θέση τους δύο από τα τέσσερα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου της Τράπεζας Αττικής από τη στιγμή που διορίστηκαν με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που είχε πραγματοποιηθεί στις 2/9/2020.
Το γεγονός αυτό δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά καθώς τη συγκεκριμένη περίοδο ουσιαστικά «φύτρωσαν» οι μεγάλες απομειώσεις που εμφανίστηκαν στις οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2020.
Άραγε τα μέλη αυτά παραιτήθηκαν ή τους «παραίτησαν».
Και το ερώτημα καθίσταται περισσότερο επιτακτικό αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου που πριν τις 2/9 ήταν μέλος του ΔΣ της Τράπεζας.
Ειδικότερα τα μέλη του όρισε η Γενική Συνέλευση της 2ας Σεπτεμβρίου 2020
Πρόεδρος: Δημήτριος Τζαννίνης, Ανεξάρτητο Πρόσωπο Μη Μέλος Δ.Σ.
Μέλος: Σταύρος Παπαγιαννόπουλος, Ανεξάρτητο Πρόσωπο Μη Μέλος Δ.Σ.
Μέλος: Ελένη Κολιοπούλου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
Μέλος: Αλέξιος Πελέκης, Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.

Οι αλλαγές

Το χρονικό σημείο της παραίτησης των δύο δεν είναι ακριβές καθώς η Τράπεζα αναφέρει ότι «Σε συνέχεια της παραίτησης των κ.κ. Δημητρίου Τζαννίνη και Ελένης Κολιοπούλου από την Επιτροπή, το Διοικητικό Συμβούλιο, κατά την συνεδρίασή του στις 30.11.2020 αποφάσισε σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 44 παρ. 1(στ) του ν. 4449/2017 την αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους της Επιτροπής Ελέγχου κ. Δημητρίου Τζαννίνη, ανεξάρτητου μη μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου με το επίσης ανεξάρτητο πρόσωπο μη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Μιχαήλ Ανδρεάδη, ενώ αντικατέστησε το παραιτηθέν μέλος της Επιτροπής και ανεξάρτητο μέλος του Δ.Σ., κ. Ελένη Κολιοπούλου με το επίσης ανεξάρτητο μέλος του Δ.Σ. κ. Χρήστο –Στέργιο Γκλαβάνη για χρονικό διάστημα μέχρι τη λήξη της θητείας της Επιτροπή Ελέγχου.
Η νέα σύνθεση της Επιτροπής ορίσθηκε για χρονικό διάστημα μέχρι τη λήξη της θητείας της Επιτροπής Ελέγχου (η οποία συμπίπτει με τη θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου) ως εξής:
Πρόεδρος: Μιχαήλ Ανδρεάδης, Ανεξάρτητο Πρόσωπο Μη Μέλος του Δ.Σ, του οποίου ο ορισμός θα τεθεί υπ' όψη της επόμενης Γενικής Συνέλευσης,
Μέλος: Σταύρος Παπαγιαννόπουλος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
Μέλος: Αλέξιος Πελέκης, Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
Μέλος: Χρήστος-Στέργιος Γκλαβάνης, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.»
Την ίδια ημερομηνία έχουμε και αλλαγή της σύνθεσης του ΔΣ καθώς πλην της κας Κολιοπούλου την παραίτησή τους είχαν υποβάλλει οι κ.κ. Γεώργιος Δουκίδης, Χαρίτωνας Κυριαζής και Ανδρέας Τσαπραντζής.

Υποσημείωση

Για τα μέλη Επιτροπής Ελέγχου δεν υπάρχουν ούτε καν βιογραφικά.
Και το ερώτημα:
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου είναι το ίδιο πρόσωπο με τον Επιτελικό Διευθυντή Λειτουργίας και Ανάπτυξης Αγορών της εταιρείας «Ελληνικά Χρηματιστήρια».
Πόσα σινικά τείχη πια μπορεί να αντέξει η χρηματιστηριακή αγορά;

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης