Τελευταία Νέα
Speculator

Πρώτα η μάχη της … καντίνας στο Ελληνικό και μετά οι μπουλντόζες

Πρώτα η μάχη της … καντίνας στο Ελληνικό και μετά οι μπουλντόζες

Η επένδυση «ευκαιρία για όλους»

Σχετικά Άρθρα

Η εκκίνηση του εμβληματικού έργου του Ελληνικού πέρνα από μία ή και περισσότερες καντίνες , όσο κι αν σας φαίνεται ως υπερβολή.
Οι πολυπόθητες μπουλντόζες αλλά και πολεοδομικές άδειες για την ανέγερση των κτιρίων θα ακολουθήσουν.
Η διοίκηση της Lamda Development γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι η παρουσία εργατών για την υλοποίηση του έργου, απαιτεί το ελάχιστο των υπηρεσιών να τους το εξασφαλίσει όπως είναι ένας απλός καφές, αναψυκτικά και σάντουιτς.
Οι εργασίες θα ξεκινήσουν όταν οι καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων που θα εργαστούν για τον σκοπό αυτό θα έχουν καλυφθεί όπως είναι η εύκολη πρόσβαση σε έναν χώρο που θα τους καλύπτει τις βασικές καθημερινές ανάγκες όπως είναι ένας καφές.
Η διοίκηση αναμένεται να αντιμετωπίσει άμεσα το θέμα αφού θεωρείται αναγκαία προϋπόθεση που θα σηματοδοτήσει επί της ουσίας ότι το νερό μπήκε στο αυλάκι για την εκκίνηση του Ελληνικού.

Δυνατότητα απευθείας ανάθεσης

Η διοίκηση μπορεί να αναθέσει τη λειτουργία της καντίνας σε όποιον επιθυμεί καθώς πρόκειται για ιδιωτική εταιρεία ενώ δεν ισχύουν οι όροι και προϋποθέσεις μιας εταιρείας τους Δημοσίου που θα απαιτούσε δημόσιο διαγωνισμό.
Στην περίπτωση που επιλεγεί να εισέλθει στο εργοτάξιο μια επώνυμη αλυσίδα στον κλάδο της εστίασης, δεν αποκλείεται η διοίκηση να ζητήσει προσφορές καθώς η διοίκηση και προσωπικά ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου ως αρχιτέκτονας διεκδίκησης της έκτασης του Ελληνικού, επιθυμεί να στείλει σαφές μήνυμα προς όλους ότι το έργο του Ελληνικού είναι μία ευκαιρία για όλους.
Η Lamda Development μπορεί να προχωρήσει σε απευθείας αναθέσεις για κάθε υπηρεσία που χρειάζεται η υλοποίηση το έργου.
Αξιόπιστη πηγή λέει στο BN ότι η διοίκηση επιθυμεί να αποφύγει τις αναθέσεις ανάλογα με τις ανάγκες και του επιτρεπόμενου χρόνου, εκτιμάται ότι θα επιλέξει την πολιτική των διαγωνισμών αλλά οι συμμετέχοντες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα υπάρχει η δυνατότητα προσφυγών ή ενστάσεων όπως συμβαίνει με τους διαγωνισμούς του Δημοσίου.
Ο σκοπός είναι να συνεργαστεί με τους «καλύτερους» από την αρχή έως την ολοκλήρωση το έργου.

Η νομοθέτηση

Αξίζει να αναφερθεί ότι την περασμένη εβδομάδα ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη σύμβαση διανομής του ακινήτου του Ελληνικού κλείνοντας μια ουσιαστική εκκρεμότητα.
Το νομοσχέδιο επί της αρχής ψηφίστηκε από 264 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής.
Σο μεταξύ ορίστηκε ο αντικαταστάτης του κ. Μάριου Κοντομέρκου στην Mohegan. Πρόκειται για τον κ.Bobby Soper , «γέννημα θρέμμα» της εταιρείας καθώς εργάζεται από το 2001.
Το 2012 ανέλαβε τα καθήκοντα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, για να παραδώσει στον Έλληνα κ.Μ. Κοντομέρκο. Επανήλθε στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας της εταιρείας, έχοντας όμως στο ενεργητικό του πρόστιμο 60.000 δολαρίων και στην εταιρεία καταλογίστηκε πρόστιμο 1 εκατομμυρίου δολαρίων από το Συμβούλιο Ελέγχου Παιχνιδιών της Πενσυλβάνιας μετά από έλεγχο των οικονομικών της εταιρείας.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης