Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκάλυψη: Πωλητήριο σε μεγάλη καθημερινή εφημερίδα, αναζητείται και στρατηγικός επενδυτής

Αποκάλυψη: Πωλητήριο σε μεγάλη καθημερινή εφημερίδα, αναζητείται και στρατηγικός επενδυτής

Οι διαπραγματεύσεις, η οικονομική κατάσταση και η προοπτική κατάληξης

Συζητήσεις για την αλλαγή ιδιοκτησίας ή την είσοδο στρατηγικού εταίρου σε μεγάλη και ιστορική καθημερινή εφημερίδα διεξάγονται σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές τους τελευταίους μήνες.

Οι επαφές έχουν γίνει με μεγάλα επιχειρηματικά ονόματα και δεν αποκλείεται οι συζητήσεις να καταλήξουν και να προκαλέσουν πολύ μεγάλη έκπληξη.
Ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια ως φυσικό πρόσωπο και επί πολλά χρόνια χρηματοδοτεί μέσω άλλων δραστηριοτήτων του, το μέσο ενημέρωσης αλλά την ίδια στιγμή φέρεται να έχει και την άποψη ότι αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει στο διηνεκές.
Και έχει αποφασίσει είτε να αποχωρήσει πλήρως είτε να συμφωνήσει με στρατηγικό επενδυτή προκειμένου να μοιραστεί το κόστος.
Οι πληροφορίες συγκλίνουν πάντως ότι είναι πιθανότερο το σενάριο της στρατηγικής συμμαχίας και μάλιστα με επενδυτή που έχει γνώση του κλάδου των μέσων ενημέρωσης.

Αρνητικά μεγέθη

Η εφημερίδα πάντως δεν βρίσκεται στην καλύτερη οικονομική κατάσταση και χρηματοδοτείται από τη μητρική συμμετοχών ενώ τακτικά παρατηρείται το φαινόμενο της κεφαλαιοποίησης χρεών προς τη μητρική προκειμένου η καθαρή θέση να διατηρείται θετική.
Μάλιστα το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων υπερβαίνει το σύνολο των κυκλοφορούντων στοιχείων του ενεργητικού γεγονός που δημιουργεί ουσιώδη αβεβαιότητα για συνέχιση δραστηριότητας σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ελέγχου.
Επιπλέον από τη χρήση του 2019 δεν έχει καταφέρει να συμμορφωθεί με το σύνολο των ελάχιστων προβλεπόμενων χρηματοοικονομικών δεικτών από τις υφιστάμενες δανειακές συμβάσεις αλλά οι τράπεζες φαίνεται έδωσαν waiver να μετέθεσαν την πληρωμή δόσεων στη λήξη των δανείων (ballon).
Επιπλέον οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία ξεπερνούν τα 4 εκατ. ευρώ ενώ οι ρυθμίσεις που είχαν γίνει έχουν καταπέσει.
Η αποτίμηση της εταιρίας που εκδίδει την ιστορική εφημερίδα στις οικονομικές καταστάσεις του 2019 της μητρικής είναι της τάξεως των 8,5 εκ ευρώ.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης