Τελευταία Νέα
Speculator

Βαθαίνει η κρίση στην MLS - Παραίτηση οικονομικής Διεύθυνσης και πιέσεις από Κεφαλαιαγορά

Βαθαίνει η κρίση στην MLS - Παραίτηση οικονομικής Διεύθυνσης και πιέσεις από Κεφαλαιαγορά
Η παράδοξη στάση του ορκωτού της PKF και ο νέος ορκωτός
Σχετικά Άρθρα

Βαθαίνει η κρίση στην MLS καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρία αδυνατεί να συντάξει οικονομικές καταστάσεις καθώς ο οικονομικός διευθυντής έχει υποβάλλει την παραίτησή του.
Την ίδια στιγμή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς φαίνεται να ασκεί ασφυκτικές πιέσεις στην εταιρία και μέσω επιστολής να την καλεί να ολοκληρώσει άμεσα τις διαδικασίες σύνταξης και δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων του 2019 αλλά και του εξαμήνου 2020.
Ταυτόχρονα όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές οι υπηρεσίες της Επιτροπής διερευνούν το ενδεχόμενο διάπραξης χρηματιστηριακών αδικημάτων μεταξύ των οποίων και η χειραγώγηση έχοντας λάβει εντολή από την Εκτελεστική Επιτροπή να ολοκληρωθεί η έρευνα το συντομότερο δυνατό.

Ο ορκωτός της PKF

Εν τω μεταξύ απορίας άξιον είναι τι στάση τηρεί ο ορκωτός ελεγκτής της PKF δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στην MLS.
Παρά το γεγονός ότι έχει λάβει γνώση του πορίσματος αλλά και του αγνώστου τύπου και διαδικασιών υποτιθέμενου ελέγχου από τη Deloitte (το συμβουλευτικό τμήμα , όχι το ελεγκτικό) μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει σε ανάκληση των οικονομικών καταστάσεων εξαμήνου 2019 που έχει επισκοπήσει.
Το γεγονός αυτό δείχνει ότι αποδέχεται τουλάχιστον μέχρι στιγμής ως ορθά τα στοιχεία της MLS όπως αποτυπώθηκαν στις οικονομικές καταστάσεις εξαμήνου του 2019.
Σημειώνεται ότι η έκτακτη ΓΣ της 17/12/2020 της MLS αποφάσισε την εκλογή νέου ορκωτού για τη χρήση 2020 και συγκεκριμένα του κ. Ερκέκογλου της TGS Hellas.

Η τελευταία ανακοίνωση

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελευταία της ανακοίνωση η MLS μετά από ερωτήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ανέφερε για τις οικονομικές καταστάσεις ότι «Η έκθεση της ελεγκτικής εταιρείας Deloitte, ολοκληρώθηκε την 23.10.2020 και στη συνέχεια ξεκίνησαν οι διαδικασίες σύνταξης και ελέγχου των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων για το έτος 2019.
Εντούτοις, την 3η Νοεμβρίου 2020 επιβλήθηκε γενικό lockdown στην Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης, λόγω του υψηλού αριθμού των κρουσμάτων, γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα, όπως είναι ευλόγως αντιληπτό, την προσωρινή παύση των διαδικασιών.
Η εμφάνιση δε, κρουσμάτων σε διευθυντικά στελέχη της Εταιρείας, είχε ως επακόλουθο την περαιτέρω καθυστέρηση των διαδικασιών, καθόσον η Εταιρεία λειτουργούσε με προσωπικό ασφαλείας.
Δέον να επισημάνουμε ότι, λόγω της σχετικής βελτίωσης της κατάστασης της πανδημίας στη χώρα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι εν λόγω διαδικασίες έχουν προχωρήσει και επιδιώκουμε το συντομότερο δυνατό, και σε κάθε περίπτωση μέσα στον επόμενο μήνα, να έχουν δημοσιευτεί οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις για την χρήση που έληξε στις 31.12.2019.
Εν σχέσει τέλος, με την σύνταξη και τον έλεγχο της εξαμηνιαίας οικονομικής έκθεσης της περιόδου που έληξε την 30.06.2020, αυτή θα χρειαστεί περαιτέρω 4-6 εβδομάδες προκειμένου να δημοσιοποιηθεί».

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης