Τελευταία Νέα
Speculator

Και εγένετο AVRAMAR με τζίρο 400 εκατ. ευρώ

Και εγένετο AVRAMAR με τζίρο 400 εκατ. ευρώ

Η νέα εταιρική ταυτότητα των εταιρειών Νηρεά, της Σελόντα και της Περσεύς.

Σχετικά Άρθρα
Ο «Νηρέας», η «Σελόντα» και ο «Περσεύς» και μέχρι πρότινος αμιγώς ελληνικές επιχειρήσεις στον κλάδο της Ιχθυοκαλλιέργειας αποκτούν νέα εταιρική ταυτότητα και θα λειτουργούν κάτω από την «ομπρέλα» της «AYRAMAR».

Το όνομα της νέας εταιρείας είναι η σύνθεση δύο λέξεων.
Από την ελληνική AYRA (απαλός αέρας) και την ισπανική λέξη MAR που σημαίνει θάλασσα.

Ο CEO Alex Myers της AVRAMAR

Ο Alex Myers, διευθύνων σύμβουλος της AVRAMAR σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου έδωσε το στίγμα της νέας εταιρείας, με τις ελληνικές εταιρείες να αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του νέου ομίλου.
Τόνισε ότι «σήμερα είναι η αρχή ενός νέου – φρέσκου - ταξιδιού!
Το νέο μας όνομα θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται σταδιακά μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ η επιχειρησιακή μας στρατηγική θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται από φέτος.
Εμπνευσμένη από ένα μέλλον με απεριόριστες δυνατότητες, η AVRAMAR θα χαράξει το δρόμο για την παράδοση νόστιμων, υγιεινών και φρέσκων μεσογειακών ψαριών σε ολόκληρο τον κόσμο».
Η AVRAMAR αποτελεί τη νέα εταιρεία που σχηματίστηκε από την ένωση του Ομίλου Andromeda και των εταιρειών Νηρέας, Σελόντα και Περσεύς.
Πρόκειται για ηγέτιδες εταιρείες και πρωτοπόρους στη μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια, οι οποίες εκτρέφουν εδώ και αρκετές δεκαετίες ελληνικά ψάρια στο Αιγαίο και το Ιόνιο Πέλαγος, και ισπανικά ψάρια κατά μήκος των ακτών της Μεσογείου και των Καναρίων Νήσων.
Η σύσταση μιας κοινής εταιρείας, με ένα κοινό εμπορικό σήμα, φέρνει ένα νέο ξεκίνημα για την ελληνική και ισπανική ιχθυοκαλλιέργεια και αποτελεί την πλατφόρμα απ’ όπου η AVRAMAR ξεκινά την αποστολή της: να φέρει τη Μεσόγειο στα τραπέζια όλου του κόσμου, προσφέροντας καλύτερα ψάρια για καλύτερη, πιο υγιεινή ζωή.

Οι επενδύσεις της AVRAMAR

Ο Alex Myers, αναφέρθηκε στο επενδυτικό πλάνο της νέας εταιρείας το οποίο θα ανέλθει στα 25 εκατ. ευρώ και το μεγαλύτερο μέρος ων επενδύσεων θα γίνει στη Ισπανία.
Η ελληνική παραγωγή ψαριών συνεισφέρει το 80% της συνολικής παραγωγής της εταιρείας και ταξιδεύει σε περισσότερες από 30 αγορές.
Ο τζίρος της εταιρείας τη χρονιά που πέρασε σε αξία μειώθηκε κατά 5% και σε όγκο κατά 4%.
Αναμένεται να διαμορφωθεί σε 400 εκατ. ευρώ για το 2020 και προσδοκίες να διαμορφωθεί στα ίδια επίπεδα και φέτος λόγω της πανδημικής κρίσης η οποία έχει κλείσει το κλάδο της εστίασης.
Με συνολικό όγκος παραγωγής άνω των 70.000 τόνων και με παρουσία σε περισσότερες από 30 αγορές, η AVRAMAR είναιη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο στην παραγωγή σε Λαβράκι και Τσιπούρα, αλλά και ο μεγαλύτερος παραγωγός μεσογειακών ψαριών.
Η εταιρεία θα συνεχίσει να εκτρέφει τα γνωστά μεσογειακά είδη, το Λαβράκι και την Τσιπούρα, αλλά ταυτόχρονα επεκτείνει και την εκτροφή της σε δύο ακόμα, λιγότερο γνωστά, ωστόσο εξίσου νόστιμα είδη, τον Κρανιό και το Φαγκρί.
Η καινοτομία μέσω προϊόντων προστιθέμενης αξίας, τα οποία είναι πιο εύκολο και πρακτικό να προετοιμαστούν και να μαγειρευτούν, θα υποστηρίξει επιπλέον το στόχο της νέας εταιρείας να αποτελεί την πρώτη επιλογή στο καταναλωτικό κοινό για τα φρέσκα προϊόντα της.
Στο επιχειρησιακό σκέλος, η AVRAMAR σχεδιάζει να εκσυγχρονίσει και να εφαρμόσει νέες τεχνολογίες και μεθόδους για την επίτευξη αποδοτικών και ανταγωνιστικών κοστολογίων.
Υψηλή προτεραιότητα για την AVRAMARπαραμένει η δέσμευσή της στη βιωσιμότητας τοπικές κοινωνίες, τους πελάτες και τους συνεργάτες της, σε συνδυασμό με μακροπρόθεσμες επενδύσεις στην Έρευνα και την Ανάπτυξη.

Νικος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης