Τελευταία Νέα
Speculator

Θίχτηκε το σωματείο εργαζομένων στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από τα δημοσιεύματα για Folli Follie

Θίχτηκε το σωματείο εργαζομένων στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από τα δημοσιεύματα για Folli Follie
Τι αναφέρουν σε ενημερωτικό σημείωμα μετά από συνάντηση που είχαν με τη διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
Σχετικά Άρθρα

Eνοχλημένοι εμφανίζονται οι διοικούντες το Σύλλογο Υπαλλήλων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς οι οποίοι έκριναν ως αναληθή τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι «Οι υπηρεσίες της Ε.Κ. έδρασαν ανεπαρκώς στην περίπτωση της Folli – Follie».

Τα δημοσιεύματα

Σε ενημερωτική επιστολή που εστάλη χθες προς τους υπαλλήλους της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και μέλη του Συλλόγου με αφορμή συνάντηση που είχαν στις 14 Ιανουαρίου με τη διοίκηση αναφέρεται ότι «Επισημάνθηκε στη Διοίκηση ότι τα αναληθή δημοσιεύματα έχουν αρνητικό ρόλο τόσο στην εικόνα της Ε.Κ. όσο κυρίως στο ηθικό των εργαζομένων, οι οποίοι θίγονται, δεδομένου ότι προσπαθούν να ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους με τον καλύτερο τρόπο υπό τις αντίξοες συνθήκες της τελευταίας δεκαετίας.
Η Διοίκηση μας διαβεβαίωσε για τη στήριξή της και δήλωσε ότι ανέκαθεν τακτική της Ε.Κ. είναι να μην απαντάει σε δημοσιεύματα και επίσης μέλημά της είναι η εφεξής πετυχημένη πορεία της Ε.Κ.»

Η τακτική Γκότση

Βέβαια ο κ. Γκότσης δεν εφάρμοζε την πάγια τακτική καθώς σε συνέντευξή του στο Sofokleousin στις 4 Ιουλίου του 2018 είχε δηλώσει ότι «η Ε.Κ. άσκησε στην υπόθεση της Folli Follie ελεγκτικές αρμοδιότητες που έχει εκ του νόμου, οι οποίες σπανίως ασκούνται.
Κλιμάκιο της Ε.Κ., από τις πρώτες ημέρες που διατυπώθηκαν οι καταγγελίες του fund QCM για την FF Group, μετέβη στις έδρα της εισηγμένης για επιτόπιο έλεγχο, όπου και διαπίστωσε ότι δεν τηρούνταν στην έδρα στοιχεία για τη θυγατρική στο Χονγκ Κονγκ».
Βέβαια ο κ. Γκότσης δεν είχε διευκρινίσει ποιες ήταν οι πρώτες ημέρες.
Γιατί ως γνωστόν η μετοχή διαπραγματευόταν επί 20 ημέρες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου και ανεστάλη η διαπραγμάτευσή της από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μετά από αίτημα της ίδιας της εταιρίας.
Άραγε όμως το μόνο στοιχείο που βρήκαν οι ελεγκτές είναι ότι δεν υπήρχαν στοιχεία της θυγατρικής στο Hong Kong; Αν ισχύουν όμως τα λεγόμενα Γκότση τότε είναι αναληθή τα δημοσιεύματα;

Κτίριο και συγχώνευση με ΕΛΤΕ

Πέραν αυτού στην ενημέρωση που έγινε το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφέρει πως σε σχέση με τα δημοσιεύματα για συγχώνευση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με την ΕΛΤΕ η Πρόεδρος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα επί του θέματος ενώ σε ότι αφορά σε τυχόν μετακόμιση των γραφείων ανέφερε ότι προς η Επιτροπή παραμένει στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις.
Επιπλέον το ΔΣ του Συλλόγου ζήτησε την «παρέμβαση, δεδομένης και της αλλαγής πολιτικής ηγεσίας στο Υπουργείο Εσωτερικών, για την ανάγκη επιδίωξης εξαίρεσης από το πεδίο των φορέων πού θα καταλαμβάνει ο νέος νόμος (σ.σ. για το ΑΣΕΠ), αναφορικά με τις δυσχέρειες προσέλκυσης νέων στελεχών.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης