Τελευταία Νέα
Speculator

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης απόλυτο φαβορί για τη θέση του επικεφαλής του Υπερταμείου

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης απόλυτο φαβορί για τη θέση του επικεφαλής του Υπερταμείου
Η Short list των πέντε υποψηφίων και η απόφαση από το Εποπτικό Συμβούλιο
Η μάχη είναι σκληρή αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κύβος έχει ριφθεί και από τον ερχόμενο Μάρτιο 2021 επικεφαλής της ΕΕΣΥΠ ή του Υπερταμείου όπως έχει καθιερωθεί στην καθομιλουμένη θα είναι ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γρηγόρης Δημητριάδης.
Ο κ. Δημητριάδης βρίσκεται ήδη στη λίστα των πέντε υποψηφίων που έχουν προκριθεί για τη θέση του επικεφαλής.
Η λίστα συμπληρώνεται από την νυν επικεφαλής του Υπερταμείου κα Ράνια Αικατερινάρη, το νυν μέλος του ΔΣ κ. Κωνσταντίνο Δερδεμέζη, το πρώην στέλεχος της Microsoft κ. Κώστα Λουκά και τον πρώην CEO της ΑΓΕΤ-Ηρακλής κ. Γιώργο Μίχο.

Η παραίτηση

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γρηγόρης Δημητριάδης ήταν μέχρι πρόσφατα Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας στο υπουργείο Εξωτερικών από όπου παραιτήθηκε προφανώς για να θέσει υποψηφιότητα για το Υπεερταμείο.
Ο κ. Δημητριάδης έχει σπουδάσει ηλεκτρολόγος-ηλεκτρονικός μηχανικός (Manchester Metropolitan University) και διαθέτει μεταπτυχιακό στις τηλεπικοινωνίες από το University College London καθώς και μεταπτυχιακό στις διεθνείς επιχειρηματικές σχέσεις και διεθνείς διαπραγματεύσεις από το The Fletcher School του Tufts University).
Έχει διατελέσει μεταξύ άλλων εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ολλανδικής HVA International , διευθύνων σύμβουλος θυγατρικής του ομίλου Raycap και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ.
Επισημαίνεται ότι την τελική απόφαση για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου (όπως και για τη στελέχωση του νέου ΔΣ) του Υπερταμείου θα λάβει το Εποπτικό Συμβούλιο στο οποίο μετέχουν 3 εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών και 2 των εκπρόσωποι των θεσμών.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως από την πλευρά των δανειστών δεν υπάρχει αντίρρηση για το πρόσωπο του Γρηγόρη Δημητριάδη.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης