Τελευταία Νέα
Speculator

Vaxart: Ράλι 2.000% για τη μετοχή της εταιρείας που αναπτύσσει χάπι κατά του κορωνοϊού

Vaxart: Ράλι 2.000% για τη μετοχή της εταιρείας που αναπτύσσει χάπι κατά του κορωνοϊού
«Το χάπι μπορεί να αποδειχθεί Ιερό Δισκοπότηρο» είπε ο CEO της εταιρείας 
Άνευ προηγουμένου είναι το εκρηκτικό ράλι που σημειώνει η μετοχή της ιατροφαρμακευτικής Vaxart το 2020, που αναπτύσσει χάπι… κατά του κορωνοϊού.
Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει αφήσει τις «αρκούδες» στα κρύα του λουτρού, σημειώνοντας αύξηση στην τιμή της μετοχής της 2.000%.
Ως εκ τούτου, ο χρόνος θα δείξει αν οι short sellers θα αντεπιτεθούν, βρίσκοντας έρεισμα στα αποτελέσματα του χαπιού τον επόμενο μήνα.
«Τα περισσότερα εμβόλια αναπτύσσουν εμβόλια… βελόνας» είπε ο Andrei Floroiu, ο CEO της εταιρείας βιοτεχνολογίας.
«Το χάπι μπορεί να αποδειχθεί Ιερό Δισκοπότηρο» συμπλήρωσε.
Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές της Wall Street αρχίζουν να εγείρουν αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του υποψηφίου εμβολίου και το κατά πόσον θα μπορούσε να βρει χώρο σε μια αγορά που αναμένεται να κυριαρχήσουν τα εμβόλια των Pfizer και Moderna.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η μετοχή της Vaxart, η οποία έπιασε ιστορικά υψηλά στα μέσα Ιουλίου, πυροδοτώντας έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης, αφού σχόλια σχετικά με τη συμμετοχή της εταιρείας στην Επιχείρηση Warp Speed αξιολογήθηκαν ως υπερβολικά.
Vaccine hopes send Vaxart shares on a turbulent trip
Mέχρι τώρα η Vaxart δεν έχει πρόσβαση σε κυβερνήσεις, ωστόσο προσπαθεί να αναπτύξει επαφές με την Ινδία και το Μεξικό.
Η φαρμακευτική σχεδιάζει να αρχίσει τις κλινικές δοκιμές το α’ τρίμηνο του 2020.
«Προφανώς, δεν πρόκειται να μετάσχουμε στο πρώτο κύμα των εμβολίων» είπε ο Floroiu, που αρνήθηκε να σχολιάσει αν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου είναι θετικά ή αρνητικά.

Τα short στοιχήματα

Προς το παρόν, οι short seller ποντάρουν κατά της εταιρείας.
Τα bearish στοιχήματα μέχρι τον Ιούλιο είχαν απόδοση 60 εκατ. δολ., ωστόσο από τον Ιούλιο και έπειτα οι σορτάκηδες έχουν χάσει πάνω 77 εκατ. δολ.
Τα short στοιχήματα κατά της Vaxart ανήλθαν σε περισσότερα από 230 εκατομμύρια δολάρια, ή περίπου το 29%, του float της εταιρείας, που εδρεύει στην Καλιφόρνια, την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης