Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκάλυψη: Γαλοπούλα με... «καπέλο» 65% αγόραζε η Creta Farms από τη Bella Bulgaria

tags :
Αποκάλυψη: Γαλοπούλα με... «καπέλο» 65% αγόραζε η Creta Farms από τη Bella Bulgaria
Τα τιμολόγια, οι εγγυητικές, τα ενέχυρα στη UBB και τα ερωτήματα για την μεγάλη διαφορά τιμής
Πόσο κοστίζει η αγορά στήθους γαλοπούλας από την Creta Farms προκειμένου να παρασκευάσει αλλαντικά;
Θα περίμενε κανείς η απάντηση να είναι συγκεκριμένη και οι αποκλίσεις να είναι μικρές.
Ωστόσο σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν περιέλθει στην κατοχή μας φαίνεται ότι οι γαλοπούλες που πουλούσε η Bella Bulgaria (η μητρική εταιρία της Impala Hellas η οποία είναι υποψήφιος επενδυτής στη συμφωνία συνδιαλλαγής που συζητείται σήμερα 5/6/2020 στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου) στην Creta Farms ήταν πιθανότατα άλλου είδους που δεν έχει ακόμα γίνει γνωστό σε εμάς και το ευρύ κοινό έστω και αν προέρχονταν από την Πολωνία η οποία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς κρεάτων σε ευρωπαϊκών επίπεδο.
Αλλιώς πως να εξηγηθεί το γεγονός ότι το κόστος αγοράς ανά κιλό στήθους χωρίς κόκκαλα και χωρίς δέρμα κατεψυγμένης γαλοπούλα από την Bella Bulgaria ήταν 4,5 ευρώ ανά κιλό ενώ την ίδια στιγμή η αγορά κατεψυγμένης γαλοπούλας των ίδιων προδιαγραφών και της ίδιας ποσότητας από τη Δανέζικη εταιρία BPI κόστισε στην  Creta Farms 2,72 ευρώ το κιλό.
Με απλά μαθηματικά η Creta Farms αγόρασε από τη μητρική και μοναδικό μέτοχο του υποψήφιου επενδυτή της Impala Hellas γαλοπούλα με υψηλότερη τιμή κατά 65% περίπου!!!
Το ενδιαφέρον είναι ότι η Bella Bulgaria ήταν ο πωλητής όσο διάστημα οι πωλήσεις καλύπτονταν από εγγυητικές ή πληρώνονταν με μετρητά. Εγγυητικές που ένα κομμάτι τους τουλάχιστον αυτές της Εθνικής Τράπεζας δίνονταν ως ενέχυρο στη UBB πρώην θυγατρική της Εθνικής.
Βέβαια η θυγατρική της Bella Bulgaria η Impala Hellas υποτίθεται ότι τοποθέτησε περί τα 2 εκατ. ευρώ ως ενδιάμεση χρηματοδότηση με προνόμιο στη Creta και την ίδια στιγμή η μητρική της έκανε πωλήσεις και εισέπραττε τα μετρητά με την οποία είχε ενισχύσει τη θυγατρική.
Άραγε η καλή πρόθεση από τον όμιλο Βιντζηλαίου (Bella Bulgaria - Impala Hellas) να ενισχύσει την Creta Farms και το επενδυτικό ενδιαφέρον συμβαδίζει με την τιμή που πουλούσε τη γαλοπούλα σε σχέση με τις τιμές που προσφέρουν άλλες εταιρίες;
Άραγε ο κύριος Μιχάλης Χουρδάκης της Ernst & Young και CRO της Creta και η εκλεγμένη διοίκηση Τσίρμπα από τις Τράπεζες που αγόραζαν γαλοπούλα από την Bella Bulgaria έλεγξαν τις τιμές και της συνέκριναν με αυτές της αγοράς πριν προχωρήσουν σε αγορές;
Υποθέτουμε ότι θα έχουν μια καλή εξήγηση για το καπέλο του 65% στην τιμή της γαλοπούλας που αγοράστηκε από την Bella σε σχέση με την τιμή αγοράς από την BPI.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΕΙΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

Αγορά από Bella Bulgaria

Image


Αγορά γαλοπούλας από BPI

Image

Νίκος Καρούτζος
Nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης