Τελευταία Νέα
Speculator

Η πτωχευμένη Creta Farms πουλά με πίστωση στη Λακωνική και τα καυτά ερωτήματα

Η πτωχευμένη Creta Farms πουλά με πίστωση στη Λακωνική και τα καυτά ερωτήματα
Όταν τα χρήματα βγαίνουν, αν βγαίνουν από την μια τσέπη του επενδυτή και γυρίζουν ( ίσως και περισσότερα) από την άλλη
Πάρτι συναλλαγών με πίστωση μεταξύ της πτωχευμένης Creta Farms όπου υποψήφιος επενδυτής είναι η Impala Hellas μέτοχος της οποίας μέτοχος είναι η Bella Bulgaria (συμφερόντων Δημήτρη Βιντζηλαίου) και της Λακωνικής Τροφίμων όπου επίσης μέτοχος είναι η Bella Bulgaria δείχνουν στοιχεία που έχουν περιέλθει στην κατοχή του bankingnews. Προφανώς όλες αυτές οι συναλλαγές γίνονται με την υπογραφή του CRO κ Μιχάλη Χουρδάκη αλλά και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Creta κ. Τσίρμπα.
Ειδικότερα η Λακωνική Τροφίμων έχει πραγματοποιήσει αγορές προϊόντων από την Creta Farms 527 χιλιάδων ευρώ από τις οποίες φέρεται να έχει εξοφλήσει (δεν είναι ακριβώς έτσι γιατί υπάρχουν και πιστωτικά-συμψηφισμοί) μόλις 68 χιλιάδες ευρώ.
Οι πρώτες δειλές συναλλαγές έγιναν το Φεβρουάριο και αφορούσαν δύο τιμολόγια αξίας  26.308,75 ευρώ από τα οποία εξοφλήθηκαν μέσω τράπεζα Πειραιώς  σε 20 ημέρες τα 22454,52 ευρώ. Το Μάρτιο γίνεται μια μόλις συναλλαγή αλλά αξίας 50.488 ευρώ και συγκεκριμένα στις 27 του μήνα ενώ στις 2/4 πληρώνονται μέσω Attica Bank 20.000 ευρώ με το υπόλοιπο να διαμορφώνεται σε περίπου 34.000 ευρώ.
Από εκεί και πέραν ξεκινά ένα κρεσέντο τιμολογίων πώλησης, και με συμψηφισμούς και πιστωτικά φτάνουμε στις 21 Μαΐου η Λακωνική να χρωστά 459.461 ευρώ έχοντας στην πραγματικότητα πληρώσει μετά τις 2 Απριλίου μηδέν και το Φεβρουάριο και το Μάρτιο 42.454 ευρώ!!!
Το γεγονός δημιουργεί ερωτήματα καθώς φαίνεται από τη μια τσέπη του επενδυτή να μπαίνουν χρήματα και από την άλλη να βγαίνουν καθώς η Impala Hellas φέρεται να έχει τοποθετήσει, αν έχει τοποθετήσει στην Creta Farms 2 εκ ευρώ στα πλαίσια της συμφωνίας με τις πιστώτριες τράπεζες.
Την ίδια στιγμή φέρεται μέσω του ΓΕΜΗ η Impala να έχει πάρει έγκριση για αγορά από τη Bella Bulgaria πρώτων υλών με το ερώτημα να πλανάται αν μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει αγορές και τις φήμες να αναφέρουν ότι αυτό δεν έχει συμβεί.
Μάλιστα γνώστες των τεκταινομένων θέτουν ερωτήματα όπως;
Πουλάει η όχι η Bella Bulgaria απευθείας στην Creta Farms και μάλιστα με τιμές υψηλότερες  κατά 20% από το μέσο όρο της αγοράς; Είναι νόμιμο αυτό;
Έχει εισπράξει σε μετρητά 1 εκ ευρώ η Bella από τα 2 εκ ευρώ που φέρεται να έβαλε, αν έβαλε, στην Creta Farms μέσω Impala;
Πουλά σε τιμές κατώτερες της αγοράς η Creta Farms στη Λακωνική και γιατί;
Δίνει τα τιμολόγια πώλησης η Bella για να πάρει Factoring από θυγατρικές ελληνικών τραπεζών στη Βουλγαρία;
Αν όλα αυτά τα ερωτήματα έχουν καταφατικές απαντήσεις είναι προφανές ότι βρισκόμαστε μπροστά από καταιγιστικές εξελίξεις όπου ο CRO της Creta Farms κ. Χουρδάκης θα πρέπει να εξηγήσει αρμοδίως τις κινήσεις των κεφαλαίων που πραγματοποιούνται υπό τις ευλογίες του και την έγκρισή του και ουσιαστικά καταλήγουν ο επενδυτής όχι μόνο να μην έχει βάλει χρήματα στην Creta Farms αλλά να βγάζει πριν καν αποκτήσει την εταιρία!!!

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης