Τελευταία Νέα
Speculator

ΚΑΔ προστατευόμενων εταιριών με όρους…. συνδικαλισμού και για επιτήδειους στην εποχή του κορωνοϊού

tags :
ΚΑΔ προστατευόμενων εταιριών με όρους…. συνδικαλισμού και για επιτήδειους στην εποχή του κορωνοϊού
Οι πανηγυρισμοί αυτών που εντάχθηκαν και ο χαμένος λογαριασμός των επιχειρήσεων που βουλιάζουν χωρίς καμία προστασία
Ο  συνδικαλισμός για μια ακόμη φορά περίσσεψε και μάλλον επικράτησε.
Μόνον έτσι εξηγείται ποιοι ΚΑΔ εισήλθαν στις πληττόμενες δραστηριότητες.
Αλλωστε δεν ήταν λίγοι οι συνδικαλιστικοί φορείς που αναρτούσαν στο διαδίκτυο την επιτυχία του "δίκαιου" κατά τα λοιπά αιτήματός τους.
Και ενώ η κοινωνία στενάζει στα χρόνια του κορωναϊού γεμίσαμε επιτήδειους οι οποίοι άκριτα θα γίνουν αποδέκτες 800 ευρώ είτε είναι πλήρους είτε μερικής απασχόλησης είτε πραγματικά πλήττεται ο τζίρος τους είτε όχι.
Και πολλοί πολλοί άλλοι έμειναν εκτός γιατί δεν εκπροσωπήθηκαν συνδικαλιστικά και δεν μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις του μήνα.
Οσοι μπήκαν απολαμβάνουν ασυλίας, εκπτώσεων επιδοτήσεων σε όλα τα επίπεδα.
Και όμως είναι πολλοί ακόμη εκείνοι που δεν απολαμβάνουν τίποτα από τα παραπάνω και όμως βλέπουν το τζίρο τους να είναι ανύπαρκτος και οι προοπτικές της επιχείρησής τους χάνονται μέσα στο μεγάλο κενό που έχει δημιουργήσει η νέα πραγματικότητα.
Και αυτοί που δεν συμπεριληφθούν στα μέτρα που θα  κλείσουν τα μαγαζιά τους που σταματούν να υπάρχουν θα έρθουν αντιμέτωποι με εκείνο που η πολιτεία δεν φρόντισε στην παρούσα τουλάχιστον φάση μια δίκαιη μέριμνα για όσους τη χρειάζονται και όχι για όσους καταφέρνουν συνδικαλιστικά να την επιτύχουν.
Αφού διανεμήθηκαν τα 800άρια μετά κατάλαβαν πως δεν τα δικαιούνται όλοι
Αφού άνοιξαν τις ΚΑΔ κατάλαβαν πως κάποιοι πλήττονται περισσότερο από άλλους
Αφού καθιέρωσαν την εκ περιτροπής εργασία διαλεύκαναν πως μπορεί να την εφαρμόσουν και οι εργοδότες που δουλεύουν στην παρούσα τουλάχιστον φάση.
Πρόβλημα!
Ενδεικτικά αναφέρεται πως έχουν μείνει εκτός μεγάλα κομμάτια της τροφοδοτικής αλυσίδας που σχετίζονται με ΚΑΔ οι οποίες δια νόμου σταμάτησε η δραστηριότητά τους.
Μαγαζιά κινητής τηλεφωνίας, είναι ανοιχτά χωρίς να πατάει κανείς σε αυτά.
Εταιρίες που σχετίζονται με τον τουρισμό με τον αθλητισμό με τις δημοσκοπήσεις και διενεργούν εργασίες για λογαριασμό τους έχουν μηδενίσει τζίρο και δεν ξέρουν τι να κάνουν τους εργαζόμενους και δεν ασχολείται κανείς με αυτές.
Τρομακτικό δείχνει πως και τα ευρωπαϊκά κονδύλια ίσως να μοιραστούν σε εκείνους που έχουν το καλύτερο μέσον για να τα πάρουν και όχι σε όσους πραγματικά τα χρειάζονται.
Τελικώς αυτό το κράτος δύσκολα θα αλλάξει λογική μολονότι άλλαξε κυβέρνηση.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης