Τελευταία Νέα
Speculator

Πλήρες πάγωμα στα ακίνητα, δεν τα μισθώνουν οι ιδιοκτήτες - Κλείνουν μεσιτικά γραφεία

tags :
Πλήρες πάγωμα στα ακίνητα, δεν τα μισθώνουν οι ιδιοκτήτες - Κλείνουν μεσιτικά γραφεία
Για πλήρης πάγωμα της αγοράς ακινήτων, ένας τομέας της ελληνικής οικονομίας που έχει πληγεί λόγω κορωνοϊού , κάνουν λόγω στελέχη του real estate
Για πλήρης πάγωμα της αγοράς ακινήτων, ένας τομέας της ελληνικής οικονομίας που έχει πληγεί λόγω κορωνοϊού , κάνουν λόγω στελέχη του real estate.
H πτώση της ζήτησης είναι κατακόρυφη και ουσιαστικά καμμία κίνηση αγοράς, πώλησης ή και μίσθωσης δεν πραγματοποιείται τις τελευταίες ημέρες.
Ο κορωνοϊός έχει παγώσει τις αγορές ακινήτων που γίνονται στο πλαίσιο της απόκτησης «Χρυσής Βίζας», (για όσους αποκτούν ακίνητο πάνω από 250.000 ευρώ), αφού η πλειοψηφία του αγοραστικού ενδιαφέροντος προέρχεται κυρίως από Κινέζους, οι οποίοι ακόμη μετρούν τις πληγές τους.
Ανάλογη είναι και η εικόνα που επικρατεί και στα ακίνητα που είναι στην πλατφόρμα του Airbnb, με τους ιδιοκτήτες αυτών να τα έχουν ξενοίκιαστα εδώ και αρκετό διάστημα.
Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον τομέα των ακινήτων αλλά και για πολλούς ακόμη κλάδους της ελληνικής οικονομίας η Ομοσπονδία Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Ελλάδος (ΟΜΑΣΕ) θα ζητήσει σύμφωνα με πληροφορίες άμεσα το κλείσιμο όλων των μεσιτικών γραφείων και την ένταξη τους στα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον κορωνοϊό.
Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες πολλά μεσιτικά γραφεία έχουν κατεβάσει ρολά λόγω κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες, λόγω έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος.
Όσον αφορά τον πάγωμα των μισθώσεων όπως αναφέρει στο bankingnews.gr o μεσίτης Ορέστης Ζιώγκας, Σύμβουλος Ακινήτων και Αντιπρόσωπος ΟΜΑΣΕ, οι ιδιοκτήτες αυτή την στιγμή αρνούνται να νοικιάσουν - φοβούμενοι τον κορωνοϊό - τα σπίτια τους και μεταθέτουν τα ραντεβού με τους υποψήφιους αγοραστές, για μετά το Πάσχα, που εκτιμάται ότι θα έχουμε μία ύφεση της πανδημίας.
Αναφορικά με το Airbnb, ο ίδιος υποστηρίζει ότι τόσο ο κορωνοϊός όσο και οι φθορές των διαμερισμάτων που είχαν να αντιμετωπίσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, στρέφουν πλέον την μεγαλύτερη μερίδα αυτών στην μακροχρόνια μίσθωση.
«Από Σεπτέμβριο θα δούμε πολλά ακινήτα, τα οποία είναι ανακαινισμένα, να υπάρχουν στην αγορά προς μίσθωση.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να υποχωρήσουν οι τιμές μίσθωσης, οι οποίες σήμερα είναι υψηλές», αναφέρει ο κ. Ζιώγκας.
Tέλος, υποτονικό έως ανύπαρκτο είναι το ενδιαφέρον των μεγάλων παικτών τις αγοράς για τα ακίνητα ή τις εκτάσεις που βγαίνουν στο σφυρί τις τελευατίες ημέρες.
«Σε μία τέτοια πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει η ελληνική αγορά, δεν θα μποροούσε να υπάρχει το οποιοδήποτε επενδυτικό ενδιαφέρον τονίζουν οι ιθύνοντες οι οποίοι πάντως εμφανίζονται ιδιαίτερα καθυσηχαστικοί στο ενδεχόμενο να παγώσουν ή να αναβληθούν μεγάλες επενδύσεις που έχουν ανακοινωθεί ή ήδη υλοποιούνται στο εγχλωριο real estate (ξενοδοχειακές μονάδες, Boutique Hotels, συγκροτήματα γραφείων κλπ).

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης