Τελευταία Νέα
Speculator

Πως θα έπρεπε να ήταν ο διάλογος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα με τον Π. Πολάκη

Πως θα έπρεπε να ήταν ο διάλογος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα με τον Π. Πολάκη
Εμείς σήμερα παρουσιάζουμε πως θα έπρεπε σε θεσμικό επίπεδο να κινηθεί ο Στουρνάρας...ως ανεξάρτητη θεσμική αρχή και όχι ως πολιτικός που χρησιμοποιεί την θεσμική θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος 
Τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο έχει βρεθεί η συνομιλία του Π. Πολάκη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.
Έχουν παρουσιαστεί οι διάλογοι.
Εμείς σήμερα παρουσιάζουμε πως θα έπρεπε σε θεσμικό επίπεδο να κινηθεί ο Στουρνάρας...ως ανεξάρτητη θεσμική αρχή και όχι ως πολιτικός που χρησιμοποιεί την θεσμική θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος 

ΠΟΛΑΚΗΣ: Ο κ. Στουρνάρας;
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Μάλιστα, ο ίδιος.
ΠΟΛΑΚΗΣ: Είμαι ο Παύλος ο Πολάκης.
Σ: Γεια σας τι κάνετε;
ΠΟΛΑΚΗΣ: Είμαι πάρα πολύ καλά. Σας πήρα τηλέφωνο γιατί θέλω να σας πω ότι πολύ καλά κάνετε και ελέγχετε το δάνειο που πήρα από την Attica Bank. Αυτός είναι ο θεσμικός σας ρόλος.
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Ευχαριστώ πολύ που επικροτείτε αλλά δεν χρειάζεται να μου υπενθυμίζετε το θεσμικό μου ρόλο
ΠΟΛΑΚΗΣ: Είδα πως έχετε βγάλει μία ανακοίνωση.
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Η Τράπεζα της Ελλάδας κατά πάγια πρακτική δεν εκδίδει ανακοινώσεις για τις εποπτικές της ενέργειες. Και στην προκειμένη περίπτωση ακολουθήσαμε την πρακτική αυτή.
ΠΟΛΑΚΗΣ: Μα εδώ έχει πλημμυρίσει όλος ο κόσμος ότι θα ελέγξετε το δάνειο μου.. Και τέλος πάντων δεν θέλω να μου πείτε κάτι… Καλά το κάνετε. Θέλω να σας πω το εξής: Μόλις τελειώσετε τον έλεγχο με το δικό μου δάνειο, σας παρακαλώ πολύ, να ελέγξετε και τα εξής δάνεια.
1. Το δάνειο του Κήρυκα Χανίων, στον κ. Μητσοτάκη, που δεν είχαν δώσει δραχμή 12 χρόνια,
2. Τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ,
3. Τα δάνεια μίας σειράς πολιτικών, όπως είναι η Μαρία Σπυράκη, ο Άδωνης Γεωργιάδης και κάποιοι άλλοι, οι οποίοι έχουν πάρει ένα σκασμό λεφτά, είναι ζήτημα να έχουν γυρίσει ένα πεντοχίλιαρο ο καθένας και δεν τρέχει τίποτα,
4. Τα δάνεια του Πρώτου Θέματος –ποσό 33 εκατ. ευρώ- που ένα μεγάλο τους κομμάτι είναι απαιτητό από το 2017 αλλά η κεντρική τράπεζα δεν έχει κάνει τίποτα.
Εγώ πήρα να σας πω ότι καλά κάνετε κι ελέγχετε εμένα, αλλά μόλις τελειώσετε με μένα, γιατί καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται, να ελέγξετε κι αυτά. Γιατί αν δεν τα ελέγξετε, θα έρθω εγώ από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε τον έλεγχο.
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: κ. Υπουργέ με ποια αρμοδιότητα κάνετε υποδείξεις στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για το πως θα ασκεί τις εποπτικές του αρμοδιότητες; Η συζήτησή μας τελειώνει εδώ!
ΠΟΛΑΚΗΣ: Τι μου λέτε κ. Στουρνάρα; Ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε τις τράπεζες που έδωσαν τα δάνεια που χρεοκόπησαν τη χώρα και έφεραν τα μνημόνια και μπορείτε να ελέγξετε μόνο τις συνεταιριστικές; Τι σόι κεντρικός τραπεζίτης είστε;
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Συνεχίζετε να παρεμβαίνετε σε αρμοδιότητες ανεξάρτητης εποπτικής αρχής και για την προστασία σας θα μου επιτρέψετε να κλείσω το τηλέφωνο.
ΠΟΛΑΚΗΣ: Δηλαδή ο SSM σας είπε να ελέγξετε την Attica και το δικό μου δάνειο; Μάλιστα. Να σας κάνω και μία δεύτερη ερώτηση. Επειδή ο Πανταλάκης είναι δικός σας από όσο ξέρω…
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω τη θεσμικά απαράδεκτη αυτή συζήτηση.
ΠΟΛΑΚΗΣ: Ναι, δικοί σας, συνεργάτες σας κλπ… Να σας πω, ο κ. Πανταλάκης σας έδωσε το δικό μου το δάνειο κι εσείς το δώσατε στο Πρώτο Θέμα;
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Η συζήτηση αυτή έχει τελειώσει κ. Υπουργέ.  Οι ισχυρισμοί σας είναι απαράδεκτοι και συκοφαντικοί. Να τους καταθέσετε στη Δικαιοσύνη αν παρά ταύτα επιμένετε.
ΠΟΛΑΚΗΣ: Εντάξει, σας πιστεύω ότι δεν το κάνατε. Ωραία, επαναλαμβάνω λοιπόν, όταν ελέγξετε το δικό μου, ελέγξτε και τα άλλα γιατί αλλιώς θα έρθω από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε την έρευνα.
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: κ. Υπουργέ προσωπικά είστε πάντα ευπρόσδεκτος στην Τράπεζα Ελλάδας.  Αν όμως σκοπεύετε να παρεμποδίσετε ή να μας υποδείξετε το έργο μας, λυπάμαι αλλά σας επισημαίνω ότι θα πάρω κάθε μέτρο για να διαφυλάξω την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδας.
ΠΟΛΑΚΗΣ: Καλό απόγευμα.
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Καλό απόγευμα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης