Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Πάμε να βάλουμε το τρίποντο στις ευρωεκλογές - Η φωνή της Ελλάδος δυνατή στις Βρυξέλλες και την επόμενη 5ετία

Μητσοτάκης: Πάμε να βάλουμε το τρίποντο στις ευρωεκλογές - Η φωνή της Ελλάδος δυνατή στις Βρυξέλλες και την επόμενη 5ετία
"Για να συνεχίσουμε στο δρόμο που ξεκινήσαμε, χρειαζόμαστε μεγάλη νίκη στις κάλπες της 9ης Ιουνίου. Θα την έχουμε. Για να την πετύχουμε χρειαζόμαστε συσπείρωση και συστράτευση όλων", ανέφερε ο  Κ. Μητσοτάκης
Σχετικά Άρθρα
«Πάμε να βάλουμε το τρίποντο στις ευρωεκλογές μετά τις δύο νίκες του Μαΐου και του Ιουνίου», τόνισε από το Αγρίνιο ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, εξηγώντας σε συγκεντρωμένους πολίτες πως είναι σημαντικό η κυβέρνηση να εξακολουθεί να έχει την ισχυρότερη νομιμοποίηση για να συνεχίσει τις αλλαγές.
Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους πολίτες στο Αγρίνιο «να στείλουμε και σε αυτές τις ευρωεκλογές ένα μήνυμα ότι η φωνή της Ελλάδος πρέπει να εξακολουθεί να ακούγεται δυνατή στις Βρυξέλλες και την επόμενη 5ετία».
Όπως ανέφερε, «απέναντι μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε την αδιαφορία των πολιτών. Το τι θα γίνει στην Ευρώπη έχει πολλή μεγάλη σημασία για το τι θα γίνει στη χώρα μας. Εμείς αποδείξαμε ότι μπορούμε να πάρουμε μια Ελλάδα που ήταν «μαύρο πρόβατο» και να την κάνουμε πρωταγωνίστρια. Όταν η φωνή της Ελλάδος μετράει στην Ευρώπη, μεταφράζεται προς όφελος όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων», αναφέροντας ως παράδειγμα τα 36 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης με τα οποία χρηματοδοτούνται μεταξύ άλλων προληπτικές εξετάσεις και η τοποθέτηση διαδραστικών πινάκων στα σχολεία.
Δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στα έργα υποδομής στην περιοχή που είτε ολοκληρώθηκαν, είτε ολοκληρώνονται, σημειώνοντας πως το Αγρίνιο είναι μια πόλη που αλλάζει και δρομολογούνται σημαντικές δράσεις.
«Να αναλογιστούμε τα επόμενα 5 χρόνια ποιες είναι οι μεγάλες προκλήσεις. Πώς θα φέρουμε παραπάνω κεφάλαια για επενδύσεις, πώς θα συνεχίσουμε να έχουμε μεταναστευτική πολιτική που προστατεύει τα σύνορά μας. Θα έχουμε κοινή αμυντική πολιτική στην Ευρώπη; Πόρους για ευρωπαϊκές προκλήσεις για το δημογραφικό;», συμπλήρωσε και κάλεσε τους πολίτες να αναλογιστούν ποιους θέλουν να τους εκπροσωπούν με την απάντηση, όπως είπε, να είναι η ΝΔ, η παράταξη που έβαλε και κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη.
«Να στείλουμε τους καλύτερους ευρωβουλευτές και να στείλουμε ένα ευρύτερο πολιτικό μήνυμα σταθερότητας και συνέχειας και όσον αφορά το εγχώριο πολιτικό σύστημα. Μας εμπιστευτήκατε στις εκλογές με εντυπωσιακό ποσοστό ευθύνης. Είναι αλαζονικό όταν κάποιοι μας κατηγορούν για την αλαζονεία του 41%. Μα το 41% είστε εσείς. Δημοκρατία έχουμε. Είναι σημαντικό η κυβέρνηση να εξακολουθεί να έχει την ισχυρότερη νομιμοποίηση για να συνεχίσει τις αλλαγές. Η αντιπολίτευση λέει στείλτε μήνυμα αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης. Θα στείλουμε το μήνυμα, αλλά θα είναι μήνυμα σταθερότητας, συνέχειας και σκληρής δουλειάς», είπε χαρακτηριστικά.

Για ακρίβεια

Παραδέχτηκε εκ νέου πως η ακρίβεια ταλανίζει τα νοικοκυριά, αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση και υπογράμμισε ότι η διαρθρωτική απάντηση είναι οι μόνιμες αυξήσεις στο εισόδημα.
«Αυτό γίνεται πράξη», είπε και μίλησε και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, λέγοντας πως «η πολιτική μας δέσμευση για μείωση της ανεργίας έχει ουσιαστικά αποδώσει».
Εξήγησε δε, - με αφορμή τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ- πως «δεν μπορείς να έρχεσαι να λες ότι η απάντηση στην ακρίβεια είναι να μειώσουμε το ΦΠΑ και να δώσουμε 13ο και 14ο μισθό. Τα έχουμε ξανακούσει και κοντέψαμε να χρεοκοπήσουμε. Σας κοιτάνε στα μάτια και σας λένε ψέματα».
Δεσμεύτηκε ότι «θα σας λέω πάντα την αλήθεια. Αυτά που μπορούν να γίνουν θα τα κάνουμε και αν κάτι πιστεύουμε ότι δεν μπορεί, θα σας το λέμε. Δεν θα σας κοροϊδέψουμε όπως άλλοι».
«Νομιμότητα παντού είχα πει στη ΔΕΘ. Περνάει μέσα από το μήνυμα ότι δεν θα δεχθούμε μεγάλες ή μικρές παρανομίες. Δεν θα συγκαλύπτουμε εφοριακούς που τα πιάνουν. Η βία στο ποδόσφαιρο δεν έχει θέση στη σύγχρονη Ελλάδα. Η μικρή παραβατικότητα δεν έχει θέση στην Ελλάδα που οραματιζόμαστε. Για να συνεχίσουμε στο δρόμο που ξεκινήσαμε, χρειαζόμαστε μεγάλη νίκη στις κάλπες της 9ης Ιουνίου. Θα την έχουμε», τόνισε.
«Για να την πετύχουμε χρειαζόμαστε συσπείρωση και συστράτευση όλων. Αντίπαλος μας είναι από τη μία η απάθεια και από την άλλη, η μικρή γκρίνια. Τα παράπονα να τα αφήσουμε στην άκρη και να δούμε τη μεγάλη εικόνα και να μιλήσουμε για τη σημασία αυτών των εκλογών», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας ότι οι ευρωεκλογές έχουν μεγάλη εθνική σημασία.
«Όταν θα ξαναέρθω στην Αιτωλοακαρνανία μετά τις ευρωεκλογές, θα σας πω ότι ναι, βάλαμε και το εκλογικό τρίποντο ολοκληρώνοντας τις εκλογικές μας επιτυχίες με μια μεγάλη νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές», κατέληξε.
μ2_8.JPG
Συναντήσεις

Πριν την ομιλία του ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Αιτωλοακαρνανίας, όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας, Θανάση Μαυρομμάτη.
Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Δημαρχείο Αγρινίου, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γιώργο Παπαναστασίου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και συζήτησαν για έργα υποδομής και τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής.
«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας που έχουμε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Β΄ βαθμού, αλλά και Α΄ βαθμού. Είναι κάτι το οποίο, εξάλλου, και ο κ. Περιφερειάρχης και οι Δήμαρχοι το γνωρίζετε καλά. Τα τελευταία χρόνια έχουμε θέσει στη διάθεσή σας πολύ σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία έχετε εκμεταλλευτεί προς όφελος των δημοτών σας», επισήμανε ο Πρωθυπουργός.
Αναφερόμενος στα σημαντικά έργα που υλοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «είναι έργα τα οποία έχουν και ένα σημαντικό ευρωπαϊκό αποτύπωμα και χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ευρώπη δεν είναι μία αδιάφορη υπόθεση. Οι ευρωεκλογές από μόνες τους έχουν μία ξεχωριστή σημασία όσον αφορά τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία έχει τη διάθεσή της και η χώρα».

Στην Άρτα

Επόμενος σταθμός του Πρωθυπουργού ήταν η Άρτα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Αρταίων Χριστόφορο Σιαφάκα, συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες στον κεντρικό πεζόδρομο της Σκουφά, επισκέφθηκε το πλήρως ανακαινισμένο κτήριο των Παλαιών Δικαστηρίων, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους και συνομίλησε με δικαστικούς λειτουργούς, και στη συνέχεια μετέβη στο αρχαίο «Μικρό» Θέατρο της Αμβρακίας, όπου ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών διαμόρφωσης του αρχαιολογικού χώρου.
Τέλος, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τα αρδευτικά έργα κοντά στο ιστορικό γεφύρι της Άρτας και ενημερώθηκε για τη σημασία των παρεμβάσεων που υλοποιούνται για την άρδευση του κάμπου της περιοχής και τον τοπικό πρωτογενή τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης