Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή - πρόταση δυσπιστίας: Κόντρα Τριαντόπουλου με Καλαματιανό - Το απόγευμα ομιλία Καραμανλή

Βουλή - πρόταση δυσπιστίας: Κόντρα Τριαντόπουλου με Καλαματιανό - Το απόγευμα ομιλία Καραμανλή
Με αντιπαράθεση μεταξύ του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρ. Τριαντόπουλου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δ. Καλαματιανού, ξεκίνησε η δεύτερη ημέρα της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας
Σχετικά Άρθρα
Στην Ολομέλεια της Βουλής συνεχίζεται σήμερα, Τετάρτη 27/3, η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε το προηγούμενο 24ωρο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκης.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 9 το πρωί και θα συνεχίσει χωρίς διακοπή μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, το ίδιο θα επαναληφθεί την Πέμπτη 28/3, με στόχο η ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία να ξεκινήσει γύρω στις 20:00-21:00 το βράδυ. Η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας θα ολοκληρωθεί με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών (με αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων) και την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Σήμερα, δεύτερη ημέρα, η μάχη στη Βουλή ξεκίνησε με την κόντρα μεταξύ του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρ. Τριαντόπουλου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δ. Καλαματιανού.
Σήμερα θα μιλήσει και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, καθώς αύριο θα βρισκεται στην Κύπρο, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση το απόγευμα της Τετάρτης 27/3 του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο οποίος κατά πληροφορίες αναμένεται να αναφερθεί κυρίως στη σύμβαση 717 και στα όσα έπραξε στη θητεία του.

Τριαντόπουλος: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί για διαμόρφωση του χώρου

Με αντιπαράθεση μεταξύ του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρ. Τριαντόπουλου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δ. Καλαματιανού, ξεκίνησε η δεύτερη ημέρα της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας.
Ο κ. Τριαντόπουλος, αφού μίλησε για ένα τραγικό δυστύχημα και μια ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη που τον έχει σημαδέψει, απέκρουσε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι είναι προσωπικά υπεύθυνος για το «μπάζωμα» του χώρου.
««Οι ισχυρισμοί για τη διαμόρφωση του χώρου δεν είναι βάσιμοι. Όσοι το ισχυρίζονται δεν μπορούν να γεμίσουν ούτε μία πρόταση με όσα αναφέρουν. Δεν υπήρχαν εντολές για διαμόρφωση του χώρου, αλλά πρωτόκολλα», τόνισε ο κ. Τριαντόπουλος, εξηγώντας ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.
«Όλες οι ενέργειες έγιναν από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, ώστε να γίνουν τα προβλεπόμενα και να εντοπιστούν τα θύματα. Ήταν εκεί οι υπηρεσιακοί για να ανταποκριθούν», είπε χαρακτηριστικά.
«Κάποιοι ανακινείτε και αναπαράγετε σενάρια που απέχουν από την πραγματικότητα. Επισκέφθηκα και επισκεπτόμουν την Λάρισα για τον συντονισμό της κρατικής βοήθειας. Παρά το γεγονός ότι ήμουν συγκλονισμένος έπρεπε να ανταποκριθώ σε μια σειρά από πρωτόγνωρα ζητήματα», πρόσθεσε.
Ο ίδιος επιτέθηκε στους βουλευτές της αντιπολίτευσης, αναφέροντας ότι πριν 5 χρόνια ξεκίνησε η εμπλοκή του στην πολιτική, «για εμένα η πολιτική δεν είναι επάγγελμα, η καρέκλα δεν είναι αυτοσκοπός. Εσείς που διακινείται αυτά έχετε στόχο την καρέκλα, είναι ένα μέσο να φτάσετε στην καρέκλα και επιστρατεύετε ότι μπορείτε για να φτάσετε εδώ».
Σημείωσε δε, πως επιλέγουν να επιτεθούν στον ίδιο προσωπικά, στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, αλλά και ότι ο ίδιος επιλέγει πάντοτε να απαντήσει θεσμικά από την αίθουσα της Βουλής.
Χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας, κορύφωση πολιτικής εκμετάλλευσης με στόχο την κυβέρνηση και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι προσπαθεί να στήσει ένα αφήγημα συγκάλυψης όταν όλα έχουν προχωρήσει με ρυθμούς που δεν έχουν σχέση με το παρελθόν.
«Για όσους βιάστηκαν να πουν ότι κρύβομαι, είναι προσωπική μου επιλογή να απαντώ θεσμικά. Επέλεξα να μην τροφοδοτω διαρκώς την σενάριολόγια κάποιων που εργαλειοποιούν τον πόν», εξήγησε ο υφυπουργός.
Ο κ. Τριαντόπουλος εξήγησε ότι βρέθηκε στη Λάρισα λίγες ώρες μετά το δυστύχημα «ως μέλος κυβερνητικού κλιμακίου. Ασχοληθήκαμε με διάφορα διαχειριστικά ζητήματα, η φιλοξενία των συγγενών, διασταυρώσεις και αναγνωρίσεις των θυμάτων. Τη στήριξη συγγενών θυμάτων και συγγενών».
«Φαντάζομαι ότι δεν θα είχατε πρόβλημα να παρουσιαστείτε και στη Δικαιοσύνη για να υπερασπιστείτε την αλήθεια σα», σχολίασε ο κ. Καλαματιανός, ο οποίος έθεσε ερωτήματα προς τον υφυπουργό επικαλούμενος τοποθετήσεις του στα μέσα ενημέρωσης για την αναμόρφωση του χώρου μετά το δυστύχημα και την εμπλοκή του ονόματός του από τον πρώην περιφερειάρχη, Κ. Αγοραστό.
«Ο κ. Αγοραστός σύμφωνα με καταγγελία που υπάρχει , σας είχε εμπλέξει προσωπικά. Υπάρχει καταγγελία ότι μεταφέρθηκαν 300 κυβικά χώματος. Οπότε τι ακριβώς ήταν η αποκατάσταση για την οποία μιλήσατε στα κανάλια», ρώτησε ο κ. Καλαματιανός.
Ο κ. Τριαντόπουλος επέμεινε στη θέση του, αναφέροντας ότι από μια 15λεπτη παρέμβαση του ο κ. Καλαματιανός επέλεξε να αναφερθεί σε 2-3 σημεία. «Προχωράτε σε κοπτοραπτική που τροφοδοτεί το αφήγημα σας» σημείωσε και εξήγησε ότι μετέφερε στην κοινή γνώμη την ενημέρωση που είχαν και οι ίδιοι.
Ακόμη, απάντησε στην ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την δικαιοσύνη λέγοντας πως «χαίρομαι που αναφέρεστε στην δικαιοσύνη και δεν την αντικαθιστάτε», ενώ επανέλαβε ότι για την διαμόρφωση του χώρου έχουν δοθεί απαντήσεις αρμοδίων και ο ίδιος δεν συμμετείχε στο συντονιστικό. «Εσείς πιστεύετε ότι δούλευαν για να συγκαλύψουν τι;», αντέτεινε προς τον Δ. Καλαματιανό.
«Δεν μου απαντήσατε για την έννοια της αποκατάστασης. Ποιοι αποφάσισαν; Οι επιχειρησιακοί; Ποιους εννοείτε; Είστε έτοιμος να πάτε στην δικαιοσύνη;» διερωτήθηκε ο κ. Καλαματιανός, με τον κ. Τριαντόπουλο να απαντά «υπάρχει κάποιο στοιχείο; Μπορεί οι αλήθειες να μην ανταποκρίνονται στο αφήγημα σας, δεν χρειάζεται όλοι να ταιριάζουν με το δικό σας αφήγημα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης