Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση Marc: Στο 35% η ΝΔ, δεύτερος ΣΥΡΙΖΑ (13,5%) και τρίτο το ΠΑΣΟΚ (12.8%) με απώλεια 3% σε 50 ημέρες

Δημοσκόπηση Marc: Στο 35% η ΝΔ, δεύτερος ΣΥΡΙΖΑ (13,5%) και τρίτο το ΠΑΣΟΚ (12.8%) με απώλεια 3% σε 50 ημέρες
Υψηλό ποσοστό διασποράς των ψήφων στα μικρά κόμματα με την Ελληνική Λύση να καταγράφεται στο 9% και ακόμη 6 κόμματα να βρίσκονται στο όριο του εκλογικού μέτρου
Σχετικά Άρθρα
Παρά το γεγονός ότι καταγράφεται το τελευταίο διάστημα αύξηση των αρνητικών αξιολογήσεων για την κυβέρνηση, με αιχμή το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας που ταλανίζει τη μεγάλη πλειοψηφία των νοικοκυριών και διάφορες θεσμικές παρεμβάσεις που ενόχλησαν το δεξιό ακροατήριό της όπως ο γάμος των ομοφύλων, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και η Νέα Δημοκρατία διατηρούν το υψηλό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων τους, το οποίο έχουν κατοχυρώσει ήδη από τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου χρόνου.
Στις προηγούμενες ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία είχε συγκεντρώσει ποσοστό 33,12% και ήταν μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά 9,37%, ενώ στην παρούσα συγκυρία προσεγγίζει δημοσκοπικά το 35% και αποσπά προβάδισμα 21,5 μονάδων.
Σύμφωνα με τα ευρήματα μεγάλης δημοσκόπησης που διενήργησε για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος» η εταιρεία Marc, η βασική μεταβολή που παρατηρείται στο πολιτικό σκηνικό, όπως αυτό διαρθρώνεται σχεδόν δυόμισι μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, είναι η κάμψη της εκλογικής απήχησης του ΠΑΣΟΚ, το οποίο στην πρόθεση ψήφου απώλεσε σχεδόν τρεις εκατοστιαίες μονάδες, με αποτέλεσμα να τον προσπεράσει ο ΣΥΡΙΖΑ που με βραχεία κεφαλή επανακτά τη δεύτερη θέση στην κατάταξη των κομμάτων.
Επίσης αυτό που καταγράφεται είναι υψηλό ποσοστό διασποράς των ψήφων στα μικρά κόμματα με την Ελληνική Λύση να καταγράφεται στο 9% και ακόμη 6 κόμματα να βρίσκονται στο όριο του εκλογικού μέτρου.

«Μάχη» για την τέταρτη θέση, δίνεται μεταξύ του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης.

Συγκεκριμένα το ΚΚΕ εμφανίζεται στο 9,5%, ενώ η Ελληνική Λύση στο 9%.
Ακολοθούν οι: Πλεύση Ελευθερίας με 3,1%, Νίκη με 3%, Σπαρτιάτες με 2,7%, Νέα Αριστερά με 2,7%, ΜέΡΑ25 με 2,5%, Δημοκράτες με 2,2%, ενώ «άλλο κόμμα» δηλώνει το 4%.

Συνοπτικά η εκτίμηση αποτελέσματος των ευρωεκλογών:

ΝΔ: 35%
ΣΥΡΙΖΑ: 13,5%
ΠΑΣΟΚ: 12,8%
ΚΚΕ: 9,5%
Ελληνική Λύση: 9%
Πλεύση Ελευθερίας: 3,1%
Νίκη: 3%
Σπαρτιάτες: 2,7%
Νέα Αριστερά: 2,7%
ΜέΡΑ25: 2,5%
Δημοκράτες: 2,2%





Η ΝΔ έχει διαρροές προς τα δεξιά κόμματα και έχει πρόβλημα στη Βόρεια Ελλάδα

Η αναζήτηση μεγάλου δεξιού παίχτη είναι διαρκής για τη ΝΔ, το κόμμα νοσεί σε μεγάλες πόλεις της Μακεδονίας και φαίνεται ότι η διαρροή σε αυτές τις εκλογές θα είναι μεγάλη προς τα δεξιά κόμματα, όπως η Ελληνική Λύση και η ΝΙΚΗ όπου παρουσιάζονται ακόμα και στην 3άδα σε μετρήσεις κοινού στην Βόρεια Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης