Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σακελλαροπούλου για την «πόρτα» από την Ιερά Σύνοδο: Σεβαστή η απόφαση, οι προσκλήσεις για το γεύμα έχουν σταλεί

Σακελλαροπούλου για την «πόρτα» από την Ιερά Σύνοδο: Σεβαστή η απόφαση, οι προσκλήσεις για το γεύμα έχουν σταλεί
Παραδοσιακά, ο εορτασμός πραγματοποιείται με επίσημη δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία Προέδρου της Δημοκρατίας και εκπροσώπων της κυβέρνησης και των κομμάτων και ακολουθεί εθιμοτυπικό γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμήν της Εκκλησίας
H Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να μη γίνει ο επίσημος εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας, την πρώτη Κυριακή της Σαρακοστής (Κυριακή 24/3) στη Μητρόπολη Αθηνών, αλλά στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, καταργώντας την πολυετή παράδοση.
Παραδοσιακά, ο εορτασμός πραγματοποιείται με επίσημη δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία Προέδρου της Δημοκρατίας και εκπροσώπων της κυβέρνησης και των κομμάτων και ακολουθεί εθιμοτυπικό γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμήν της Εκκλησίας.
"Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε ότι ο εφετινός εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας, κατά την Α’ Κυριακή των Νηστειών, 24η Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Μητροπολιτών Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος. Τον πανηγυρικό της ημέρας, ως έχει ήδη ορισθεί, θα εκφωνήσει ο Σεβασμιώτατος Συνοδικός Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός", σημειώνει η σχετική ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
Με αυτή της την απόφαση, η Ιερά Σύνοδος αποκλείει τους εκπροσώπους της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας απο το να μπορέσουν να παρευρεθούν στον επίσημο εορτασμό. Ανάμεσά τους και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την οποία η Ιεραρχία φέρεται ενοχλημένη για την παρουσία της στο "πάρτι" μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Ενόχληση υπάρχει και για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη νομοθετική του πρωτοβουλία σχετικά με τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Η απάντηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει ότι οι προσκλήσεις για το καθιερωμένο γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο έχουν σταλεί ήδη.
Επίσης, σημειώνεται, ότι είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό Μέγαρο, παράλληλα όμως είναι σεβαστή και η απόφασή τους ως προς το αν θα αποδεχθούν την πρόσκληση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρει: "Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέστειλε χθες, 4 Μαρτίου, προσκλήσεις προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, και τα Μέλη της Συνόδου, για το καθιερωμένο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν τους στο Προεδρικό Μέγαρο, με την ευκαιρία της Εορτής της Ορθοδοξίας. Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό Μέγαρο, παράλληλα όμως είναι σεβαστή και η απόφασή τους ως προς το αν θα αποδεχθούν την πρόσκληση".

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης