Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άγριο σφυροκόπημα στην κυβέρνηση για τα Τέμπη - «Όμηρος του Μαξίμου ο Καραμανλής» - «Συγκάλυψη με διαγραφή αρχείων»

Άγριο σφυροκόπημα στην κυβέρνηση για τα Τέμπη - «Όμηρος του Μαξίμου ο Καραμανλής» - «Συγκάλυψη με διαγραφή αρχείων»
Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση εν όψει της αυριανής, μαύρης, επετείου από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών
Η Βουλή συνεδριάζε σήμερα για την «Κύρωση της Συμφωνίας Αεροπορικών Υπηρεσιών μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Μογγολίας», ωστόσο η σχετική συζήτηση μονοπωλήθηκε από τη συζήτηση για την τραγωδία των Τεμπών.
Άλλωστε, ως αφορμή για να εγείρει το σχετικό ζήτημα η αντιπολίτευση στέκεται η αυριανή αιματηρή, πρώτη, επέτειος από τη σιδηροδρομική τραγωδία στον θεσσαλικό κάμπο.

ΚΚΕ: Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης επεσήμανε ότι το έγκλημα δεν πρόκειται να ξεχαστεί. «Αύριο αυτό θα βροντοφωνάξουν οι εργαζόμενοι στην απεργία ότι είναι ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που ευθύνονται για χαμηλούς μισθούς και οδηγούν σε εγκλήματα όπως των Τεμπών».

Νίκη: Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να κάνει τη δουλειά της

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Νίκης, Νίκος Βρεττός τόνισε ότι η Δικαιοσύνη θα πρέπει να κάνει τη δουλειά της «γιατί υπάρχουν καταγγελίες από τον πρόεδρο του ΟΣΕ, Π. Τερεζάκη ότι ”οι ανακριτικές αρχές δεν έσπευσαν αν κάνουν το καθήκον τους, οπότε ορθώς οι υπηρεσίες μου, διέγραψαν τα αρχεία τα καταγραφικά;».
Σύμφωνα με τον ίδιο η Νέα Δημοκρατία ΝΔ στο θέμα των Τεμπών όχι μόνο δεν έκανε το καθήκον της αλλά κάλυψε και τον κ. Τερεζάκη που τον κρατάει ακόμα.

ΠΑΣΟΚ: Όμηρος του Μαξίμου ο Καραμανλής

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης ανέφερε ότι η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού αναζητεί την αλήθεια και την δικαιοσύνη, την στιγμή που «η κυβέρνηση υιοθετεί τη λογική της συγκάλυψης, το είδαμε με Τέμπη, αλλά θα το ξαναδούμε και με ότι ανάλογο γίνει στο μέλλον».
«Ο πρώην Υπουργός Μεταφορών είναι όμηρος του Μαξίμου που ανταλλάσσει τη σιωπή του με τη στήριξη από το Μαξίμου. Ανεξάρτητος ανεξάρτητος πραγματογνώμονας μίλησε για ύπαρξη εκρηκτικών ουσιών όπως προέκυψε από χημικές αναλύσεις σε αντικείμενα θυμάτων», τόνισε και ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα αποκαλύπτει τις πρακτικές συγκάλυψης, μιας κυβέρνησης που βαυκαλίζεται, αλλά δεν εξασφαλίζει το κράτος δικαίου!», συμπλήρωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Νέα Αριστερά: Ψέματα πάνω στις πλάτες οικογενειών

Ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε ότι δεν κλήθηκαν στην εξεταστική κρίσιμοι μάρτυρες, όπως ο κ. Γεννιδούνιας ενώ δεν κλήθηκαν οι εμπειρογνώμονες των οικογενειών στην Εξεταστική; «Ψέματα πάνω στις πλάτες οικογενειών που χάσανε ανθρώπους. Τίποτα δε θα σας ξεπλύνει που το κάνατε συλλογική ευθύνη της κυβέρνησης σας», προσέθεσε.

Θάνος Πλεύρης (Κυβέρνηση): Η δικαιοσύνη προσπαθεί να κάνει τη δουλειά της

Απαντώντας στην αντιπολίτευση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης ισχυρίστηκε ότι οι οικογένειες έχουν το δικαίωμα να διεκδικούν και να είναι καχύποπτοι και να θέλουν διερεύνηση και στο κομμάτι της δικαιοσύνης και των πολιτικών ευθυνών.
«Αυτό το δικαίωμα όμως δε θα το δώσω στην αντιπολίτευση να το καπηλευθεί», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι ολοκληρώνεται μια ανάκριση και εντός επομένων μηνών θα μιλήσουμε για τη δικαστική εξέλιξη μετά την ψήφιση του Ποινικού Κώδικα.
«Η δικαιοσύνη προσπαθεί να κάνει τη δουλειά της σε δύσκολη κατάσταση με διαδικασίες και με αρκετούς κατηγορούμενους», ανέφερε.
Σε ό,τι αφορά την εξεταστική ισχυρίστηκε ότι εξετάστηκαν 37 μάρτυρες ενώ ο Κ. Καραμανλής ήταν 8,5 ώρες στην Επιτροπή.
«Το σύνολο του λαού και οι συγγενείς κυρίως είναι αυτοί που θα κρίνουν με τον πιο αυστηρό τρόπο το πόρισμα που θα υπάρξει και θα φανεί ποιοι προσπαθούν για μικροκομματικά οφέλη», συμπλήρωσε ο κ. Πλεύρης.

Διαβιβάστηκε στη Βουλή το αναμενόμενο υλικό της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας

Παράλληλα, στη διάθεση των μελών της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη, θα βρίσκεται το υλικό της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, μόλις αυτό παραληφθεί, σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στο προεδρείο της επιτροπής.
«Με δεδομένο ότι ενημερωθήκαμε ότι μέλη της εξεταστικής επιτροπής έχουν υποβάλλει αιτήματα στο Προεδρείο της εξεταστικής επιτροπής (ΣΥΡΙΖΑ περί παράτασης των εργασιών της εξεταστικής, ΚΚΕ για νέα συνεδρίαση) για την ενημέρωση σας, σας γνωρίζουμε ότι το εν λόγω υλικό δεν έχει παραληφθεί από τη Βουλή και συνεπώς τη γραμματεία της Εξεταστικής Επιτροπής» σημειώνουν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας ότι «σε κάθε περίπτωση, με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων και τον πόνο των συγγενών τους, οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να λειτουργήσουμε απολύτως θεσμικά με γνώμονα την αποκάλυψη της αλήθειας».
«Ως εκ τούτου», προσθέτουν, «είναι αυτονόητο ότι μετά την παραλαβή των στοιχείων, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι αυτή που κατά πάγια πρακτική ακολουθείται σε δικογραφίες μείζονος ενδιαφέροντος, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν».
Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι, «μετά την παραλαβή των στοιχείων τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής θα έχουν πρόσβαση στο διαβιβασθέν υλικό από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας που διενεργεί την κύρια ανάκριση, προκειμένου να αξιολογήσουν τα στοιχεία και να κρίνουν αν και ποιο μέρος αυτών θα περιλάβουν στο υπό σύνταξη πόρισμα τους».

Το ΚΚΕ ζητεί την άμεση συνεδρίαση της εξεταστικής για τα Τέμπη

Οι βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη ζήτησαν σήμερα την άμεση συνεδρίαση της εν λόγω επιτροπής.
Στο σχετικό αίτημά τους προς το προεδρείο της εξεταστικής επιτροπής, αναφέρουν:
«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, δηλαδή την έκδοση βουλεύματος από το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας, με βάση το οποίο εγκρίθηκε η διαβίβαση της δικογραφίας προς την Βουλή και της αποστολής της δικογραφίας, ζητάμε την άμεση συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής».
Το σχετικό αίτημα συνυπογράφουν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ στην Επιτροπή, Ν. Καραθανασόπουλος και Μ. Κομνηνάκα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης