Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημητροκάλλης (Σπαρτιάτες) κατά ΝΔ: Υπάρχει αισχροκέρδεια παντού - Ο κατώτατος μισθός είναι μικρότερος από το ενοίκιο

Δημητροκάλλης (Σπαρτιάτες) κατά ΝΔ: Υπάρχει αισχροκέρδεια παντού - Ο κατώτατος μισθός είναι μικρότερος από το ενοίκιο
Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως ειρωνεύεται τους πολίτες που αντιδρούν
Σχετικά Άρθρα
Στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει όλη η ελληνική κοινωνία όπως η ακρίβεια, η αισχροκέρδεια, το κόστος παραγωγής και η στεγαστική κρίση, αναφέρθηκε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας «Σπαρτιάτες» κ. Γιάννης Δημητροκάλλης, κατά την ομιλία του στην Βουλή, κατηγορώντας την Νέα Δημοκρατία πως όχι μόνο τα αγνοεί αλλά ειρωνεύεται τους πολίτες που αντιδρούν.
«Περηφανεύεστε πως αυξήσατε τον κατώτατο μισθό, τη στιγμή που ο κατώτατος μισθός είναι μικρότερος από το ενοίκιο, το ενοίκιο είναι μικρότερο από τον λογαριασμό του ρεύματος, ο λογαριασμός του ρεύματος είναι μικρότερος από το μηνιαίο κόστος για το σουπερμάρκετ μιας μέσης ελληνικής οικογένειας» ανέφερε μεταξύ άλλων.
Όσο αφορά τα μέτρα για την ακρίβεια που έχει παρουσιάσει η ΝΔ ο βουλευτής Ά Ανατολικής Αττικής σημείωσε πως υπάρχει αισχροκέρδεια παντού. «Από το χωράφι στο ράφι, αδικαιολόγητες αυξήσεις, χωρίς κανέναν έλεγχο. Και η απάντηση της Κυβέρνησης είναι πως βάζει πρόστιμα στις εταιρείες. Η ακρίβεια, όμως, παραμένει.
Έχετε αναρωτηθεί μήπως αυτά τα πρόστιμα είναι ελάχιστα μπροστά στα κέρδη της συνεχιζόμενης αισχροκέρδειας; Θα υπάρξει κάποιος έλεγχος προς αυτή την κατεύθυνση; Ποια είναι η νομοθετική απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στην αισχροκέρδεια; Καμία!
Μόνο θεωρίες για μείωση των τιμών μέσω της ευαισθητοποίησης του καταναλωτή και επικοινωνία των καταναλωτών απευθείας με τους παραγωγούς. Και τι λέει στους καταναλωτές η Κυβέρνηση; Ότι «βρείτε μόνοι σας», με απλά λόγια. Έχετε αφήσει τους πολίτες έρμαια στα καρτέλ των τροφίμων και τους ειρωνεύεστε και από πάνω». ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών ο κ. Δημητροκάλλης σχολίασε πως «Οι αγρότες εδώ και εβδομάδες αντιδρούν και στους αγώνες τους συντάσσονται όλοι οι Έλληνες πολίτες. Και ενώ τόσες μέρες λέγατε πως δεν υπάρχει αγροτικό μέτωπο και τους αγνοούσατε προκλητικά, τελικά πραγματοποιήσατε συνάντηση μαζί τους. Και σήμερα που τα τρακτέρ βρίσκονται έξω από τη Βουλή –όσα επιτρέψατε, εν πάση περιπτώσει, να περάσουν- δηλώνετε πως τους κάνατε και χάρη που τους αφήσατε να διαδηλώσουν στο κέντρο της πρωτεύουσας για τα δίκαια αιτήματά τους.
Οι Έλληνες αγρότες διαδηλώνουν ενάντια στην Κυβέρνησή σας, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, και οι αγροτικές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα δεν είναι ούτε εργαλείο ούτε μέτρο πίεσης της Κυβέρνησης προς τις Βρυξέλλες, όπως δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο STAR. Οι αγροτικές διαδηλώσεις είναι εναντίον σας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης