Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μας χαροποιούν αλλά δεν μας εκπλήσσουν κιόλας

Χαρίτσης: Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μας χαροποιούν αλλά δεν μας εκπλήσσουν κιόλας
Στα Χανιά βρέθηκε ο Αλέξης Χαρίτσης
Σχετικά Άρθρα
Συγκέντρωση στα Χανιά πραγματοποίησε η Νέα Αριστερά, με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, Αλέξη Χαρίτση, να συνομιλεί με δεκάδες πολίτες.
Ο κ. Χαρίτσης, σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της ανοικτής συνέλευσης, ρωτήθηκε για την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την προετοιμασία της Νέας Αριστεράς για τις ευρωεκλογές.
«Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μας χαροποιούν αλλά δεν μας εκπλήσσουν κιόλας. Τα φαινόμενα εκφυλισμού είχαν φανεί εδώ και πάρα πολύ καιρό. Δεν θέλω όμως να τοποθετηθώ για τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που προέχει σήμερα είναι να καλυφθεί το τεράστιο πολιτικό κενό που δημιουργείται στον χώρο της αριστεράς, στον προοδευτικό χώρο. Όταν αποχωρήσαμε, είχαμε πει ότι ήταν μια πράξη ευθύνης και αυτό αποδεικνύεται από τις τελευταίες εξελίξεις. Αλλά το ζήτημα είναι να βρούμε λύσεις για τα προβλήματα των ανθρώπων, βλέπετε τι γίνεται με τους αγρότες, τους φοιτητές, την ακρίβεια, την κερδοσκοπία εις βάρος της κοινωνίας» απάντησε ο κ. Χαρίτσης, όπως μεταδίδει το zarpanews.gr.
Όσο για τις ευρωεκλογές, δήλωσε πως έχει ξεκινήσει η διαδικασία συγκρότησης του ευρωψηφοδελτίου: «Οι ευρωεκλογές είναι κρίσιμες και για τη χώρα μας. Πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι δεν θα κυβερνά με λογικές λευκής επιταγής. Πρέπει να μπει φραγμός στον αυταρχισμό της κυβέρνησης της δεξιάς. Αλλά είναι κρίσιμες και για την Ευρώπη συνολικά, όπου βλέπουμε την ακροδεξιά να επελαύνει. Και είναι κρίσιμη για τη Νέα Αριστερά, γιατί θα είναι η πρώτη μας καταγραφή. Έχουμε ξεκινήσει τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου μας που ευελπιστούμε να συσπειρώσει δυνάμεις πολύ ευρύτερες ημών των στελεχών. Θέλουμε να εκφράσει τη νέα δυναμική στην κοινωνία αλλά και γεωγραφικά όλη τη χώρα».
Ο Αλέξης Χαρίτσης είπε ακόμα πως η Νέα Αριστερά θέλει να εκφράσει τις ανάγκες της πλειοψηφίας των πολιτών: «Η Νέα Αριστερά έχει ξεκινήσει πορεία εξωστρέφειας, συνάντηση με την ελληνική κοινωνία, συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και για τις λύσεις που μπορούμε να δώσουμε από αριστερή σκοπιά. Έχουμε στόχο να ριζώσουμε στην ελληνική κοινωνία, να δημιουργήσουμε οργανώσεις παντού και να εκφράσουμε την ανάγκη για μια εναλλακτική πρόταση για το μέλλον της χώρας. Δεν μπορεί το μέλλον να είναι ο μονόδρομος τον οποίο θέλει να διαμορφώσει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Ο δρόμος που θα χαράξουμε αφορά τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας, τα συμφέροντα των εργαζόμενων, της νεολαίας, των συμπολιτών μας που ασφυκτιούν στη σημερινή κατάσταση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης