Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης (Νέα Αριστερά): Εμείς θα ξεκινήσουμε την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, έχουμε σχέδιο

Χαρίτσης (Νέα Αριστερά): Εμείς θα ξεκινήσουμε την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, έχουμε σχέδιο
Υποστηρίζει ότι τα δημοκοπικά ευρήματα μέχρι στιγμής αποτυπώνουν την εγκαθίδρυση της Νέας Αριστεράς ως μιας διακριτής δύναμης
Σε λίγες εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί η πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς, «εκεί, σε μια ανοιχτή και πανηγυρική διαδικασία, θα εγκρίνουμε την ιδρυτική μας διακήρυξη και θα κηρύξουμε την έναρξη της μάχης για τις ευρωεκλογές» και «η οριστική συγκρότηση του κόμματος θα είναι το επόμενο βήμα μετά τις ευρωεκλογές», αναφέρει ο Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη του στα ΝΕΑ.
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς αναφέρει ότι «τα δημοκοπικά ευρήματα μέχρι στιγμής αποτυπώνουν την εγκαθίδρυση της Νέας Αριστεράς ως μιας διακριτής δύναμης στον πολιτικό χάρτη της χώραςΚαι πιστεύουμε ότι θα είμαστε η θετική έκπληξη των εκλογών». «Η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών θα ξεκινήσει από την Νέα Αριστερά», δηλώνει.
Με αφορμή την εκδήλωση της περασμένης Τρίτης, υποστηρίζει ότι «η δική μας τοποθέτηση, όπως την εξέφρασε με σαφήνεια η Έφη Αχτσιόγλου, επέμεινε στο ότι η αμφισβήτηση της στρατηγικής της Δεξιάς περνάει μέσα από ένα σαφές σχέδιο με συγκεκριμένους στόχους: κοινωνική δικαιοσύνη, κλιματική δικαιοσύνη, επανεκκίνηση της δημοκρατίας.
Σαφές πολιτικό περιεχόμενο λοιπόν και όχι βεβαίως φθηνή επικοινωνία. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος μπροστά». Προσθέτει ότι οι συνεργασίες είναι «εγγεγραμμένες στην κουλτούρα μας», «όχι όμως με τη λογική των συγχωνεύσεων ή των επιθετικών εξαγορών, αλλά με όρους ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών, στην Βουλή και στην κοινωνία, που να αποτυπώνουν την υπαρκτή, όπου υπάρχει, σύγκλιση'.
Ο κ. Χαρίτσης επαναλαμβάνει τη θέση της Νέας Αριστεράς κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ, τονίζοντας ότι «αυτό που καθιστά την Ελλάδα ευρωπαϊκή εξαίρεση είναι η θλιβερά χαμηλή χρηματοδότηση της δημόσιας παιδείας στη χώρα μας που μας οδηγεί στην τελευταία θέση σε όλη την ΕΕ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης