Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βυθίζεται στην αλαζονεία της εξουσίας ο Μητσοτάκης - Βλέπει... συνωμοσίες σε Ευρωβουλευτές, αγρότες, φοιτητές

Βυθίζεται στην αλαζονεία της εξουσίας ο Μητσοτάκης - Βλέπει... συνωμοσίες σε Ευρωβουλευτές, αγρότες, φοιτητές

Όσο κι αν η κυβέρνηση προσπαθεί να το … καλύψει, το ψήφισμα ράπισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου φέρει και τις ψήφους των Φιλελεύθερων

Σχετικά Άρθρα

Την ώρα που τα πανεπιστήμια είναι κλειστά με τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς στους δρόμους διαμαρτυρόμενους για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας…
Την ώρα που οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με ταυτόχρονα μπλόκα στις εθνικές οδούς και δηλώνουν ανυποχώρητοι εάν δεν ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων τους…
Την ώρα που η ακρίβεια έχει χτυπήσει κόκκινο με τα ελληνικά νοικοκυριά να  περιορίζουν τις δαπάνες ακόμα και για τις βασικές ανάγκες…
Την ίδια ώρα ήρθε και το ράπισμα στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες, για το Κράτος Δικαίου. Με ένα ψήφισμα-κόλαφο για τις πολιτικές του Μεγάρου Μαξίμου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκαλεί την κυβέρνηση για το σκάνδαλο των υποκλοπών, για τις τιμωρητικές αγωγές του κ. Δημητριάδη προς δημοσιογράφους και ΜΜΕ με τις οποίες επιχειρείται, όπως αναφέρει το σχετικό κείμενο, να ελεγχθεί η ελευθερία του Τύπου, ενώ γίνεται ειδική αναφορά στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ αλλά και στο δυστύχημα στα Τέμπη και στο ναυάγιο της Πύλου.  

Και πίσω από όλα αυτά, η κυβέρνηση βλέπει… θεωρίες συνομωσίας και προσπάθεια υπονόμευσης του έργου της κυβέρνησης, προκειμένου να αμαυρωθεί η εικόνα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ενόψει των ευρωεκλογών.
Συνωμοσία υπάρχει πίσω από το ψήφισμα ράπισμα των Βρυξελλών, καθώς -σύμφωνα με τον Μάκη Βορίδη- έχει διαμορφωθεί «ένα μπλοκ για να χτυπήσουν τον πιο πετυχημένο πρωθυπουργό και το πιο αποτελεσματικό παράδειγμα κεντροδεξιάς διακυβέρνησης». Μάλιστα, η κυβέρνηση βάζει στο κάδρο των… υπονομευτών και τους Φιλελεύθερους, καθώς θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου φέρει τις ψήφους 330 Ευρωβουλευτών ανάμεσα στους οποίους και οι Φιλελεύθεροι.
Συνωμοσία πίσω από τις αντιδράσεις των φοιτητών και των εκπαιδευτικών... Σύμφωνα με την κυβέρνηση οι αντιδράσεις είναι υποκινούμενες από φοιτητικές παρατάξεις που συνδέονται με την αντιπολίτευση...
Όσον αφορά την ακρίβεια, αυτή είναι... εισαγόμενη από το εξωτερικό... Κατά συνέπεια η κυβέρνηση ουδεμία ευθύνη φέρει... Αυτή είναι η μόνιμη επωδός των κυβερνητικών στελεχών που αρνούνται να αναλάβουν οποιαδήποτε ευθύνη για τους ελλιπείς ελέγχους στην αγορά και το όργιο κερδοσκοπίας.

Κατά τον Βορίδη, ο Μητσοτάκης είναι ο πιο πετυχημένος πρωθυπουργός

O... κατά τα άλλα αντάρτης της ΝΔ (θα απόσχει της ψηφοφορίας στη Βουλή για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία), Μάκης Βορίδης όχι μόνο έπλεξε το εγκώμιο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά εξαπέλυσε ευθεία επίθεση κατά των Ευρωβουλευτών.
Ειδικότερα, πίσω από το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο υπουργός Επικρατείας βλέπει... συνωμοσία κατά του «πιο πετυχημένου πρωθυπουργού».
Ειδικότερα, ο Μάκης Βορίδης υπογράμμισε -μιλώντας στο Mega- ότι η Ελλάδα υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί παγκόσμιο παράδειγμα επιτυχίας και αναφοράς στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακολούθως ο υπουργός Επικρατείας τόνισε -αφήνοντας αιχμές- ότι έχει διαμορφωθεί «ένα μπλοκ για να χτυπήσουν τον πιο πετυχημένο πρωθυπουργό και το πιο αποτελεσματικό παράδειγμα κεντροδεξιάς διακυβέρνησης».
Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «ακραίο και εμπαθές», παρά το γεγονός ότι ψηφίστηκε από 330 ευρωβουλευτές.
Πηγαίνοντας, όμως, στο πολιτικό περιβάλλον του ψηφίσματος, όπως είπε, υποστήριξε ότι το ψήφισμα πρέπει να ενταχθεί στο «ότι σε λίγο έχουμε ευρωεκλογές». Και, προσέθεσε, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη».
«Η Ελλάδα υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελεί ένα παγκόσμιο παράδειγμα επιτυχίας και αναφοράς στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη αποκλιμάκωση χρέους, με το μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης, είναι η χώρα που αύξησε τον κατώτατο μισθό όσο καμία άλλη χώρα, με αύξηση μέσου μισθού, η πρώτη χώρα σε προσέλκυση επενδύσεων». Επιπροσθέτως, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί σήμερα ένα φωτεινό φάρο για μια ολόκληρη οικογένεια κομμάτων. Αυτήν του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Σοσιαλιστές, Αριστερά, Οικολόγοι και λοιποί διαμορφώνουν ένα μπλοκ για να χτυπήσουν τον πιο επιτυχημένο πρωθυπουργό και το πιο αποτελεσματικό παράδειγμα κεντροδεξιάς διακυβέρνησης».
Ο κ. Βορίδης τόνισε ότι «το ψήφισμα για να στοχοποιήσει τον πρωθυπουργό και τη Νέα Δημοκρατία, καταλήγει να στοχοποιεί την Ελλάδα. Κι αυτό είναι το χειρότερο».

Για... θεατρικό έργο κάνει λόγο ο Άκης Σκέρτσος

Με τις ευρωεκλογές συνδέει και ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, το ψήφισμα-ράπισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά της κυβέρνησης.
«Το χθεσινό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα είναι μια κακόγουστη (ανα)παράσταση ενόψει των ευρωεκλογών ενός "θεατρικού έργου" που εμφανίζει ως αρνητικό πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του πιο ισχυρού κεντροδεξιού κόμματος της Ευρώπης» αναφέρει ο κ. Σκέρτσος σε ανάρτηση του στα social media.
«Δυστυχώς για τους εμπνευστές αυτού του περιφερόμενου θιάσου, το "έργο" δεν έκοψε εισιτήρια στις εθνικές εκλογές του 2023 και δεν προβλέπεται να κόψει εισιτήρια ούτε στις ευρωεκλογές του 2024», προσθέτει. Διότι, όπως εξηγεί στη συνέχεια ο κ. Σκέρτσος, «πολύ απλά, η απουσία θετικής πρότασης για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης και η επίθεση σε μια χώρα -που σημειωτέον χαρακτηρίστηκε από τον Economist ως η "χώρα της χρονιάς" για το 2023- και στον πρωθυπουργό της αποτελεί ομολογία αποτυχίας και τεράστιων πολιτικών αδιεξόδων της ευρωπαϊκής αριστεράς και κεντροαριστεράς».
Για τον υπουργό Επικρατείας, «η κατάσταση και η ποιότητα του κράτους δικαίου είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την εμπιστευόμαστε στα χέρια εκείνων που ήθελαν να περιορίσουν σε τέσσερα τα τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας ή που ακόμη απειλούν με πογκρόμ τη δικαιοσύνη και τους δικαστές».
«Για την ιστορία, ας κρατήσουμε τα ονόματα των Ελλήνων ευρωβουλευτών που στράφηκαν κατά της χώρας μας, υπερψηφίζοντας αυτό το απαράδεκτο και ανθελληνικό ψήφισμα, το οποίο μεταξύ άλλων εισηγείται και την περικοπή κοινοτικών πόρων προς την Ελλάδα σε μια στιγμή που συζητάμε για αύξησή τους στο πλαίσιο της κλιματικής κρίσης ή των πιεστικών προβλημάτων στον πρωτογενή τομέα.
Μεταξύ αυτών, οι Έλληνες ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά από την Ομάδα της Αριστεράς, Νίκος Παπανδρέου από τους Σοσιαλιστές, Πέτρος Κόκκαλης από τους Πράσινους και Γιώργος Κύρτσος από την ομάδα Renew Europe και Αλέξης Γεωργούλης», καταλήγει ο κ. Σκέρτσος.

Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η υπερψήφιση του ψηφίσματος από το 330 Ευρωβουλευτές σηματοδοτεί τις ανησυχίες των ευρωβουλευτών για σοβαρές απειλές για τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα στην Ελλάδα.
Όσον αφορά τον πλουραλισμό των μέσων ενημέρωσης και την ασφάλεια των δημοσιογράφων, οι ευρωβουλευτές διαμαρτύρονται, μέσω του ψηφίσματος, για την έλλειψη προόδου στην έρευνα για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ τον Απρίλιο του 2021.
Καταγγέλλουν, επίσης, ότι οι δημοσιογράφοι δέχονται σωματικές απειλές και λεκτικές επιθέσεις (από υψηλόβαθμους πολιτικούς), παραβιάσεις του απορρήτου τους με λογισμικό υποκλοπής και καταχρηστικές μηνύσεις, συμπεριλαμβανομένου του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού, μια σαφής αναφορά για τον Γρηγόρη Δημητριάδη.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκφράζει επίσης ανησυχίες για την ανεξαρτησία της εθνικής ρυθμιστικής αρχής οπτικοακουστικών μέσων, τη συγκέντρωση των μέσων ενημέρωσης στα χέρια των ολιγαρχών και τη διανομή κρατικών επιδοτήσεων.

Οι παρακολουθήσεις

Το Ευρωκοινοβούλιο καταδικάζει επίσης μέσω του ψηφίσματος την εργαλειοποίηση των φερόμενων «απειλών για την εθνική ασφάλεια» για να παρακολουθούνται πολιτικοί αντίπαλοι, συμπεριλαμβανομένων ευρωβουλευτών.
Για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, το λεγόμενο«Predatorgate», οι ευρωβουλευτές απαιτούν να ενισχυθούν οι δημοκρατικές εγγυήσεις. Παράλληλα ζητούν αποτελεσματικές έρευνες με τη βοήθεια της Europol.
Ζητούν ακόμη να ανατραπεί η νομοθεσία που έθεσε την ΕΥΠ υπό τον άμεσο έλεγχο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Το ψήφισμα εκφράζει ανησυχίες για τη μεταφορά της έρευνας για το σκάνδαλο των υποκλοπών σε διαφορετικό εισαγγελέα, όπως και για τις πολιτικές πιέσεις, εκφοβισμούς και παρενοχλήσεις αξιωματούχων που ελέγχουν την κυβέρνηση.

Το μεταναστευτικό

Σύμφωνα με το ψήφισμα, οι ευρωβουλευτές επισημαίνουν την υπερβολική χρήση βίας από την αστυνομία και την ελλιπή ποιότητα των επακόλουθων ερευνών και δικαστικών αποφάσεων, τη φερόμενη διαφθορά, τη -μεγάλη- διάρκεια των δικαστικών διαδικασιών και πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων.
Η μεταχείριση των μεταναστών και οι συστηματικές επαναπροωθήσεις ανησυχούν τους ευρωβουλευτές, καθώς και οι επιθέσεις κατά της κοινωνίας των πολιτών, ιδιαίτερα οι εκστρατείες συκοφαντικής δυσφήμισης και η δικαστική παρενόχληση κατά των ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το δυστύχημα στα Τέμπη

Οι ευρωβουλευτές υποψιάζονται έλλειψη πολιτικής αμεροληψίας στην κοινοβουλευτική έρευνα για το δυστύχημα στα Τέμπη και ανησυχούν για την άρνηση της φιλοκυβερνητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να διεξαγάγει έρευνα σε δύο πρώην υπουργούς Μεταφορών, όπως ζητήθηκε από την εισαγγελία της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης