Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο έντρομος Zelensky θέλει «ισχυρή» 10ετή συμφωνία για τις εγγυήσεις ασφάλειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία

Ο έντρομος Zelensky θέλει «ισχυρή» 10ετή συμφωνία για τις εγγυήσεις ασφάλειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία
Σύμφωνα με τον Volodymyr Zelensky, το Κίεβο θέλει αυτή η συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι «η ισχυρότερη» μεταξύ παρόμοιων εγγράφων που έχει ήδη υπογράψει ή σχεδιάζει να υπογράψει με άλλους συμμάχους
Το Κίεβο διαπραγματεύεται με την Ουάσιγκτον στρατιωτικές, οικονομικές  και άλλες μορφές υποστήριξης για τα επόμενα δέκα χρόνια, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky την Κυριακή 28 Απριλίου 2024.
Η προοπτική μιας συντριπτικής στρατιωτικής ήττας από τη Ρωσία και άνευ όρων παράδοσης αλλά και της πολιτικής αλλαγής στην Ουάσιγκτον που θα αφαιρέσει τη νομιμοποίηση από το καθεστώς που έχει εγκαθιδρύσει προκαλούν τρόπο στον Ουκρανό πρόεδρο και θέλει .. εγγυήσεις επιβίωσης από τις ΗΠΑ.
«Σήμερα, οι διαπραγματευτές ομάδες μας - της Ουκρανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών - εργάζονται σε μια διμερή συμφωνία για το καθεστώς ασφάλειας της Ουκρανίας.
Εργάζονται ήδη για τη συγκεκριμένη διατύπωση.
(…) Συζητώντας τη συγκεκριμένη βάση της ασφάλειάς μας, της συνεργασίας μας.
Εργαζόμαστε για να δεσμευτούμε.
Προκειμένου να καταγράψουμε συγκεκριμένα επίπεδα υποστήριξης για φέτος και για τα επόμενα δέκα χρόνια.
Σε αυτές θα περιλαμβάνεται στρατιωτική, οικονομική και πολιτική υποστήριξη, καθώς και ό,τι αφορά την κοινή παραγωγή όπλων», επισήμανε σε βίντεο που ανήρτησε στο κανάλι του στο Telegram.
Σύμφωνα με τον Zalensky, το Κίεβο θέλει αυτή η συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι «η ισχυρότερη» μεταξύ παρόμοιων συμφωνιών που έχει ήδη συνάψει ή σχεδιάζει να συνάψει με άλλους συμμάχους.
Στη σύνοδο κορυφής του Vilnius το καλοκαίρι του 2023, η Ομάδα των G7 ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την υπογραφή διμερών συμφωνιών εγγύησης ασφάλειας με την Ουκρανία.
Τέτοιες δεκαετείς συμφωνίες έχουν ήδη υπογραφεί με το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Δανία, την Ιταλία, τον Καναδά, τη Λετονία, την Ολλανδία, τη Φινλανδία και τη Γαλλία.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, αυτές οι συμφωνίες δεν αναφέρουν τίποτα για "εγγυήσεις", αλλά αναφέρουν μόνο τι κάνουν και πώς οι σύμμαχοι του καθεστώτος του Κιέβου, χωρίς να έχουν δεσμευθεί για τίποτα περισσότερο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης