Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαρινάκης: Από Δευτέρα η ενημέρωση βουλευτών για το νομοσχέδιο της ισότητας στον γάμο - Ο πρωθυπουργός ζητά από τους βουλευτές να το υπερψηφίσουν

Μαρινάκης: Από Δευτέρα η ενημέρωση βουλευτών για το νομοσχέδιο της ισότητας στον γάμο - Ο πρωθυπουργός ζητά από τους βουλευτές να το υπερψηφίσουν
«Από τη Δευτέρα η ενημέρωση των βουλευτών για το νομοσχέδιο της ισότητας στον γάμο. Αυτή τη φορά η ενημέρωση των βουλευτών θα γίνει πριν το υπουργικό συμβούλιο», ανέφερε ο Π. Μαρινάκης
Σχετικά Άρθρα
«Ο Πρωθυπουργός ζητά από τους βουλευτές να το υπερψηφίσουν και λέει πως αν κάποιος είναι κατά, είναι καλύτερο να απέχει παρά να το καταψηφίσει», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.
Ο κ. Μαρινάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε πως η «η μη επιβολή κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές, είναι μία κουλτούρα της παράταξής μας για ζητήματα δικαιωμάτων. Δεν θέλουμε ούτε να διχάσουμε, ούτε να βάλουμε κανέναν απέναντι. Θέλουμε να πείσουμε με τα επιχειρήματά μας. Η αποχή είναι μία λύση. Θέλουμε υπερψήφιση και δεν ζητάμε αποχή».
Υπογράμμισε πως το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο «είναι μία υποχρέωση της πολιτείας προς τους πολίτες που αυτή την στιγμή, δεν έχουν ίσα δικαιώματα σε κάποια σημαντικά ζητήματα. Έχουμε καθήκον να μιλήσουμε στους πολίτες, πρώτα στους βουλευτές μας».
«Από τη Δευτέρα η ενημέρωση των βουλευτών για το νομοσχέδιο της ισότητας στον γάμο. Αυτή τη φορά η ενημέρωση των βουλευτών θα γίνει πριν το υπουργικό συμβούλιο», ανέφερε.
Σχολιάζοντας τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Στ. Κασσελάκη, περί κομματικής πειθαρχίας ο κ.Μαρινάκης ανέφερε «πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει αλλάξει 4-5 φορές στάση στο θέμα αυτό».

Περί ακρίβειας

«Αν η ακρίβεια είναι η μεγάλη μάχη που δίνουμε εμείς και άλλες χώρες, η αντιμετώπιση του δημογραφικού, η στήριξη της νέας οικογένειας είναι το μεγαλύτερο στοίχημα.Το μεγάλο μας καθήκον είναι η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Η οικογένεια ήταν, είναι και παραμένει στον πυρήνα της πολιτικής της ΝΔ», υπογράμμισε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
Όπως είπε, «το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών είναι η εισαγόμενη ακρίβεια. Δεν μένουμε στα λόγια, κάνουμε παρεμβάσεις, οι οποίες είναι συνεχείς».

Αύξηση κατώτατου μισθού

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο κ.Μαρινάκης σημείωσε πως «η προεκλογική δέσμευση για κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ θα τηρηθεί γιατί η αντίστοιχη δέσμευση της προηγούμενης τετραετίας τηρήθηκε στο διπλάσιο.Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε 20%».
Πρόσθεσε ότι «τώρα έχουμε έναν στόχο: 950 ευρώ ο κατώτατος, 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός. Με τις μειώσεις φόρων μειώθηκε και η ανεργία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης