Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκέρτσος: Κανένα ρήγμα στη ΝΔ για το μεταναστευτικό – Τιμώ τον Σαμαρά

Σκέρτσος: Κανένα ρήγμα στη ΝΔ για το μεταναστευτικό – Τιμώ τον Σαμαρά
Η ρύθμιση της κυβέρνησης στοχεύει στη νόμιμη μετανάστευση εντός της χώρας είπε ο κ.Σκέρτσος
Δεν υπάρχει κανένα ρήγμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ με αφορμή την κυβερνητική ρύθμιση για το μεταναστευτικό υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος με αφορμή τις ενστάσεις αλλά και τις αντιδράσεις του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά για τη νομιμοποίηση μεταναστών για 3 χρόνια προκειμένου να εργαστούν στην Ελλάδα νόμιμα.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Σκέρτσος υποστήριξε πως «έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή ένα μέρος μιας πολιτικής για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού»
«Η Ελλάδα από ξέφραγο αμπέλι που ήταν το 2019 σήμερα έπαψε να είναι πύλη εισόδου.
Η ρύθμιση αυτή στοχεύει στη νόμιμη μετανάστευση εντός της χώρας», είπε ο κ. Σκέρτσος και τόνισε ότι αφενός είναι θέμα ασφάλειας μια και στο εξής δεν θα υπάρχουν «αόρατοι» άνθρωποι, αφού η πολιτεία θα γνωρίζει που είναι με την ταυτοποίησή τους, και αφετέρου η κυβέρνηση ανταποκρίνεται σε ένα αίτημα που έρχεται από την αγορά εργασίας, όπου ψάχνουν εργαζόμενους και δεν βρίσκουν.

Έλλειψη ενημέρωσης

Ο κ. Σκέρτσος αναφερόμενος στις αντιδράσεις για τη ρύθμιση για τη νομιμοποίηση μεταναστών, είπε ότι έπρεπε να είχε γίνει καλύτερη και έγκαιρη ενημέρωση για το σκοπό αυτό της ρύθμισης.
Σχολίασε ότι υπήρξε έλλειμμα ενημέρωσης, αλλά το τελευταίο διάστημα δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στη Βουλή.
«Νομίζω ότι υπήρξε έλλειμμα ενημέρωσης.
Από την Παρασκευή που προέκυψε το πρόβλημα δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις και από τον υπουργό Εργασίας και από τον υπουργό Μετανάστευσης και πιστεύω δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα ως προς την ψήφιση», τόνισε ο κ. Σκέρτσος.

Τι είπε για Σαμαρά

Ερωτηθείς για την απουσία του κ.Σαμαρά από την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, ο κ. Σκέρτσος σχολίασε: «Τιμώ και σέβομαι την παρουσία του κ. Σαμαρά και την προσφορά του.
Υπήρξε ένας πραγματιστής πρωθυπουργός, ο οποίος κόντρα, ενδεχομένως, στις δικές του προσωπικές απόψεις, υπηρέτησε τον υπεύθυνο πατριωτισμό, τον πραγματισμό και είμαι σίγουρος ότι έχει αντιληφθεί τις ιδιαιτερότητες και τις σκοπιμότητες αυτής της ρύθμισης στο πλαίσιο μιας αυστηρής αλλά δίκαιης μεταναστευτικής πολιτικής».

Κανένα ρήγμα

Ο κ.Σκέρτσος τόνισε ότι «δεν υπάρχει ζήτημα ρήγματος στην δική μας Κοινοβουλευτικής Ομάδας».
Όπως τόνισε, η ρύθμιση για τους μετανάστες θα γίνει άπαξ, και θα συνεχίσει να ισχύει η περίοδος της επταετίας για να μπορεί κάποιος να πάρει άδεια παραμονής.
Επιπλέον, είπε ότι θα υπάρξει αύξηση περίπου 6 δισ. ευρώ στα έσοδα στα ταμεία από τη ρύθμιση αυτή, αφού μεγαλώνει η πίτα απασχόλησης και αυξάνονται τα έσοδα των εισφορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης