Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Στο Ευρωκοινοβούλιο θα εκπροσωπήσω τους 11

Παπαδημούλης: Στο Ευρωκοινοβούλιο θα εκπροσωπήσω τους 11
"Στο Ευρωκοινοβούλιο θα εκπροσωπήσω αυτή τη νέα ομάδα και το νέο φορέα, και με την ιδιότητα του ευρωβουλευτή για τους λίγους μήνες που απομένουν", ανέφερε ο Δ. Παπαδημούλης
Σχετικά Άρθρα
Τους 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και σχημάτισαν Κοινοβουλευτική Ομάδα, υπό τον Α. Χαρίτση, στηρίζει ο Δημήτρης Παπαδημούλης, εκπροσωπώντας τους στην Ευρωβουλή μέχρι τη λήξη της θητείας του.
"Στηρίζω τον υπό διαμόρφωση φορέα και τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα που ολοκληρώνει τη συγκρότησή της αύριο - Στο Ευρωκοινοβούλιο θα εκπροσωπώ μέχρι το τέλος της τρίτης και τελευταίας μου θητείας αυτή τη νέα προσπάθεια και δεν θα είμαι ο μόνος", αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση ο κ. Παπαδημούλης.
Μάλιστα, ο κ. Παπαδημούλης μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξήγησε πως «είμαι από τους συνιδρυτές του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μια δύσκολη απόφαση η αποχώρηση μου. Ήταν απόφαση ευθύνης, καθώς αυτό το κόμμα με τη νέα ηγεσία απομακρύνεται από αυτό που γνωρίσαμε επί Τσίπρα. Θέλοντας να είμαι συνεπής με τον χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς, θα στηρίξω το νέο χώρο των «11» και στο Ευρωκοινοβούλιο θα εκπροσωπήσω αυτό το χώρο».
«Είναι προφανές ότι και στο ευρωκοινοβούλιο θα εκπροσωπήσω αυτή τη νέα ομάδα και το νέο φορέα, και με την ιδιότητα του ευρωβουλευτή για τους λίγους μήνες που απομένουν. Εδώ και χρόνια έχω αποφασίσει, εξάλλου, ότι αυτή μου η θητεία είναι η τρίτη και τελευταία. Τα τελευταία 10 χρόνια εκλέγομαι αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου με ποσοστά 75%, εκπροσωπώντας την ευρωομάδα της Αριστεράς, η οποία με στηρίζει επανειλημμένα, ομόφωνα», όπως είπε.
Σημείωσε δε, πως δεν θα είναι ο μόνος πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που θα το πράξει και ανέφερε τα ονόματα των Στέλιου Κούλογλου και Πέτρου Κόκκαλη, ζητώντας από όλους να κάνουν υπομονή λίγων ωρών μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις που θα γίνουν τη Δευτέρα 4/12.
Περαιτέρω, τόνισε πως «δεν μας αξίζει ο εμφύλιος. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και ο νέος φορέας που στηρίζω από τα μετόπισθεν με όλες μου τις δυνάμεις πρέπει να έχει αναφορά σε μια σύγχρονη ευρύχωρη Αριστερά, ανοιχτή και στην οικολογία και στους σοσιαλδημοκράτες».
papadimoulis.JPG

Για Κασσελάκη και Τσίπρα

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη, «υπό την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε ανυποληψία, δεν είναι μόνο πτωτική πορεία στις δημοσκοπήσεις», εκτιμώντας ότι «θα συνεχίσει να φεύγει κόσμος από τον ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα. Αυτό το κόμμα το ξέρω πολύ καλά, ασφυκτιούν κορυφαία στελέχη και βουλευτές».
Πρόσθεσε ότι «με τον κ. Τσίπρα έχουμε μια σχέση χρόνων, σέβομαι τη σιωπή του, δεν νομίζω ότι είναι ικανοποιημένος από την πορεία. Όταν μίλαγε ο κ. Κασσελάκης, ο Τσίπρας ήταν κατσουφιασμένος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης