Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρίνης: Διαμορφώνουμε την νέα, πλειοψηφική πρόταση διακυβέρνησης - Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Κατρίνης: Διαμορφώνουμε την νέα, πλειοψηφική πρόταση διακυβέρνησης - Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ
«Το ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν τη θεσμική τους αξία» τονίζει με νόημα ο Μιχάλης Κατρίνης
Σχετικά με την προοπτική πολιτικής σύγκλισης με άλλες προοδευτικές δυνάμεις ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στην ΕΡΤ News τόνισε:
«Το ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν τη θεσμική τους αξία. Έχουμε, όμως, επιλέξει να δώσουμε έμφαση στα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας, για τα οποία έχουμε πάρει μία σειρά από πρωτοβουλίες, όπως για την ακρίβεια, την υγεία, τη φορολόγηση των επαγγελματιών, το ιδιωτικό χρέος και τα θεσμικά ζητήματα.»
Ενώ πρόσθεσε πως «το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την αυτόνομη πορεία του, στην οποία μπορεί και πρέπει να υποδεχτεί προτάσεις αλλά και πολίτες που ανήκουν στον ευρύτερο χώρο και πιστεύουν στις συγκλίσεις. Δεν είμαστε δογματικοί, αλλά θέλουμε η δική μας η ατζέντα, η οποία αποτελεί την αξιόπιστη και εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση, να έχει την ευρύτερη δυνατή στήριξη και να γίνει πλειοψηφική πρόταση διακυβέρνησης.»
Αναφερόμενος στην τακτική συμμαχιών του κόμματος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Τρικούπη επεσήμανε πως «το ΠΑΣΟΚ, σε μία πορεία ανοίγματος προς την κοινωνία και διαμόρφωσης ενός ισχυρού πόλου απέναντι στην Νέα Δημοκρατία, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να επιστρέψει ο κόσμος που παραδοσιακά στήριζε και πίστεψε στο ΠΑΣΟΚ. Αναφέρομαι στον κόσμο, στις κοινωνικές δυνάμεις και στους πολίτες και
όχι στελέχη που προκάλεσαν και στοχοποίησαν το ΠΑΣΟΚ στα δύσκολα χρόνια και αναζητούν σήμερα νέους ρόλους. Όπως είδαμε στις εθνικές εκλογές, ο κόσμος που είχε εγκαταλείψει την παράταξη επέστρεψε, αποτιμά θετικά τις πρωτοβουλίες που παίρνουμε για την καθημερινότητα των πολιτών.Πάνω σε αυτή τη βάση οφείλουμε να πείσουμε τους πολίτες ότι η δημοκρατική παράταξη έχει εναλλακτική πρόταση για την ακρίβεια, για τη δημόσια υγεία, για τους επαγγελματίες, για τον αγροτικό κόσμο, για τα ‘’κόκκινα’’ δάνεια. Για όλα αυτά μιλάμε και για αυτό ενισχύεται η δυναμική αλλά και η αποδοχή των θέσεων του ΠΑΣΟΚ.»
Απαντώντας στο εάν το ΠΑΣΟΚ εκτελεί σήμερα χρέη αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Βουλευτής Ηλείας δήλωσε:
«Εμείς ασκούμε μια ρεαλιστική, σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση. Τεκμηριωμένα και με προτάσεις. Αυτή ήταν άλλωστε η εντολή του ελληνικού λαού και στόχος μας είναι να αποτελέσουμε τον εναλλακτικό, προοδευτικό και κυρίως αξιόπιστο πόλο του πολιτικού συστήματος. Η δική μας αντιπολίτευση συνδέεται με αντιπρόταση, με τεκμηριωμένες και κοστολογημένες θέσεις για όλα. Αυτό κάνουμε διαχρονικά με σοβαρότητα, με χαμηλούς τόνους, αλλά και με πυξίδα τους πολίτες, αναδεικνύοντας τα προβλήματά τους, αναζητώντας λύσεις.»
Μιλώντας για την εκδήλωση προς τιμήν του κ. Σημίτη απάντησε πως «ο κ. Σημίτης με την τοποθέτησή του έδωσε ξεκάθαρη απάντηση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο σταθερός πυλώνας και φορέας του εκσυγχρονισμού και των μεταρρυθμίσεων στη χώρα.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης