Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ - Πολιτική Γραμματεία: Ο Κασσελάκης θα θέσει τον οδικό χάρτη μέχρι το συνέδριο - «Κανένα θέμα» μεταξύ Πολάκη και Χαρίτση

ΣΥΡΙΖΑ - Πολιτική Γραμματεία: Ο Κασσελάκης θα θέσει τον οδικό χάρτη μέχρι το συνέδριο - «Κανένα θέμα» μεταξύ Πολάκη και Χαρίτση
Στον ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν ως «προϊόν επιστημονικής φαντασίας» τα δημοσιεύματα περί έντασης μεταξύ Πολάκη και Χαρίτση
Το τρίπτυχο «ενότητα - πρόταση - δράση» για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επαναλάβει ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.
Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο κ. Κασσελάκης αναμένεται να κάνει αποτίμηση των αυτοδιοικητικών εκλογών, επαναλαμβάνοντας ότι απέδωσε η ξεκάθαρη στήριξη του κόμματος στα προοδευτικά σχήματα στον δεύτερο γύρο, επιφέροντας το πρώτο ισχυρό ρήγμα στο σύστημα Μητσοτάκη.
Ταυτόχρονα, κατά τις ίδιες πηγές, θα αναφερθεί στις επόμενες κινήσεις του κόμματος και θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη μέχρι το συνέδριο, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάγκη ανανέωσης και ανασυγκρότησης του κόμματος.
«Η προσπάθεια θα είναι πολύπλευρη: Διαρκής αποδόμηση των κυβερνητικών πεπραγμένων αλλά και θετικές προοδευτικές προτάσεις σε κάθε τομέα πολιτικής, με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες και τη συμμετοχή της κοινωνίας», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.
Την ίδια στιγμή οι πηγές του κόμματος κατηγορούν την κυβέρνηση ότι τηρεί «σιγή ιχθύος» «μπροστά στις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης».
Αναφέρουν ότι τα στοιχεία «αποδεικνύουν λιμνάζοντες πόρους ύψους 4,5 δισ. ευρώ και προκλητική εύνοια ελάχιστων μεγάλων επιχειρήσεων με εξοβελισμό των μικρομεσαίων», ενώ προσθέτουν ότι «ιδιαίτερο προβληματισμό δημιουργούν οι απεντάξεις αντιπλημμυρικών έργων τη στιγμή που ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας προβαίνει σε προληπτική και πρωτοφανή αποποίηση ευθυνών».
«Ως πότε θα κρύβεται η κυβέρνηση;», σχολιάζουν.
Εν τω μεταξύ οι ίδιες πηγές σχολιάζουν ως «προϊόν επιστημονικής φαντασίας» τα δημοσιεύματα περί έντασης μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Αλέξη Χαρίτση στη συνεδρίαση της ΕΠΕΚΕ του κόμματος.
«Όχι μόνο δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο, αλλά όλοι όσοι ήταν πραγματικά παρόντες, μιλούν για τον άψογο συντονισμό του Παύλου Πολάκη και την υπεύθυνη και εποικοδομητική στάση όλων των συμμετεχόντων και βεβαίως του Αλέξη Χαρίτση», αναφέρουν.
Τέλος αναφορικά με την άρση ασυλίας του κ. Πολάκη οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκει βηματισμό και τα στελέχη του ανταποκρίνονται με πλήρη επάρκεια στα καθήκοντα τους δεν αρέσει σε κάποιους» και πως «σε αυτό το πλαίσιο πυκνώνουν οι επιθέσεις και η προσπάθεια αποδόμησης των στελεχών του».
«Χαρακτηριστική περίπτωση η είδηση περί ακόμη μίας άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη. Καθόλου περίεργο αφού ως γνωστόν ο Παύλος Πολάκης μέσω του Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει αποκαλύψει πληθώρα γαλάζιων σκανδάλων σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος», προσθέτουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης