Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λιακούλη (ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ): Ψήφος για την αυτοδιοίκηση, όχι για την κυβέρνηση – Κανένα άμεσο μέτρο κατά της αισχροκέρδειας

Λιακούλη (ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ): Ψήφος για την αυτοδιοίκηση, όχι για την κυβέρνηση – Κανένα άμεσο μέτρο κατά της αισχροκέρδειας
"Αύγουστο και Σεπτέμβριο δεν έχουν κάνει ούτε έναν έλεγχο στα σούπερ μάρκετ. Οι πολίτες είναι καθημαγμένοι από την ακρίβεια στα τρόφιμα που δεν είναι εισαγόμενη", τόνισε η Ε. Λιακούλη
Σχετικά Άρθρα
«Εμένα προσωπικά με ξεπερνά το γεγονός ότι βγαίνει σε tik tok ο Πρωθυπουργός για να ανακοινώσει αυτά. Είναι δυνατόν να βγαίνει ο Πρωθυπουργός και να μιλάει για τις ταμπέλες των σούπερ μάρκετ;», ανέφερε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, με αφορμή το βίντεο του Κ. Μητσοτάκη για την ακρίβεια.
Η κα Λιακούλη μιλώντας στο Mega τόνισε ότι «Αύγουστο και Σεπτέμβριο δεν έχουν κάνει ούτε έναν έλεγχο στα σούπερ μάρκετ. Οι πολίτες είναι καθημαγμένοι από την ακρίβεια στα τρόφιμα που δεν είναι εισαγόμενη, γιατί φέτος σας θυμίζω ότι παρά τη μειωμένη τιμή π.χ. των οπωροκηπευτικών από τους παραγωγούς, φτάνει στους καταναλωτές κατά 25% μεγαλύτερη. Ο τρόπος, δε, με τον οποίο διαφημίζουν τη μείωση σε προϊόντα, είναι ακριβώς αυτό που κάνουν αυτόματα οι υπηρεσίες των καταναλωτών, δηλαδή , διαφημίζουν “με ξένα κόλλυβα τρισάγιο” να το πω απλά».
«Εμείς στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχουμε προτείνει πρώτον, σε ό,τι αφορά τα ενοίκια που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε έξαρση, τη δημιουργία της κοινωνικής κατοικίας με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, πρόγραμμα με αναπτυξιακό χαρακτήρα. Δεν μιλάμε για κατασκευή, όπως σκόπιμα επιχείρησε να διαστρεβλώσει ο Πρωθυπουργός στη Βουλή. Προτείνουμε τη διαχείριση του ήδη υπάρχοντος δυναμικού στέγης που είναι απολύτως αναξιοποίητο στο 85%. Δεύτερον, τη μείωση του Φ.Π.Α. στα τρόφιμα, για τα οποία εμείς μιλάμε εδώ και ενάμιση χρόνο και μας κορόιδευε τότε η Κυβέρνηση λέγοντας “που τα είδατε αυτά;”. Το έκανε η Ισπανία, το έκαναν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όσο για την αναφορά του εκπροσώπου της Ν.Δ.. στο πάνελ ότι εκεί όπου το έκαναν, μετά ανέβηκαν κι άλλο οι τιμές, παρακαλώ να ελέγξετε με το ρεπορτάζ εάν αυτό που ισχυρίζεται η Ν.Δ. ισχύει στις χώρες του εξωτερικού», σημείωσε η Ε. Λιακούλη.
Ακόμη, τόνισε πως «η κυβέρνηση δεν έχει λάβει κανένα άμεσο μέτρο, προκειμένου να χτυπήσει την απληστία και την αισχροκέρδεια στην αγορά. Πως χαρακτηρίζει το γεγονός ότι δεν έγινε ούτε μία προσπάθεια, η παραμικρή, σε επίπεδο ελέγχου. Να μας πει επίσης ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. τι έκανε για τα επιτόκια η Κυβέρνησή του, εκτός από το να “μαλώσει” τους τραπεζίτες».
Τέλος, ενόψει των αυριανών επαναληπτικών αυτοδιοικητικών εκλογών σε 6 περιφέρειες της χώρας και 84 δήμους, η Ε. Λιακούλη προέτρεψε με νόημα τους πολίτες «να ψηφίσουν για την αυτοδιοίκηση και όχι για την κυβέρνηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης