Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δεν κρατήθηκε, τι είπε για Κασσελάκη ο Μητσοτάκης: Άλλο ο ριζοσπαστισμός άλλο ο εύκολος εγκλωβισμός στο προσωπικό lifestyle

Δεν κρατήθηκε, τι είπε για Κασσελάκη ο Μητσοτάκης: Άλλο ο ριζοσπαστισμός άλλο ο εύκολος εγκλωβισμός στο προσωπικό lifestyle
Να δούμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκφέρει ένα νέο λόγο μέσα από παλιές βραχνιασμένες φωνές είπε μιλώντας στην ΚΟ της ΝΔ ο κ.Μητσοτάκης
Δεν κρατήθηκε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και στη πρώτη ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ από τη νίκη των εκλογών του περασμένου Ιουλίου, αναφέρθηκε στη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη του νέου προέδρου.
«Αλλαγές παντού και τώρα.
Αυτό πρέπει να υλοποιήσουμε.
Οι ευθύνες μας αυξάνονται καθώς παρά το γεγονός ότι το σύστημα μας είναι κοινοβουλευτικό ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα είναι στη Βουλή.
Αυτό φαντάζομαι θα κληθούν να το υπηρετήσουν με επάρκεια εκλεγμένοι συνεργάτες του όπως ο κ. Πολάκης και ο κ. Παππάς.
Και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκφέρει ένα νέο λόγο μέσα από παλιές βραχνιασμένες φωνές και πως θα οικοδομηθεί από τα ίδια υλικά με τα οποία κατέρρευσε.
Άλλο ο εκσυγχρονισμός και άλλο ο μοντερνισμός.
Άλλο ο τολμηρός και δύσκολος ριζοσπαστισμός στην πολιτική πράξη και άλλο ο εύκολος εγκλωβισμός στο προσωπικό lifestyle.
Εμείς ελάχιστα θα ασχοληθούμε με αυτούς.
Θα ασχοληθούμε με άλλες αναμετρήσεις με πρώτες τις αυτοδιοικητικές εκλογές», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος απευθυνόμενος στους βουλευτές του, ζήτησε να «να βελτιώσουμε τις αδυναμίες» και έθεσε ως στόχο την εκλογική νίκη και στις 13 Περιφέρειες και στους 3 μεγάλους Δήμους της χώρας.

Μην αρνούμαστε προβλήματα

«Σας καλώ να βρούμε τη δύσκολη ισορροπία να μην αρνούμαστε τις αδυναμίες ή τα προβλήματα.
Δεν έχει νόημα να αρνούμαστε ότι υπάρχει πρόβλημα ακρίβειας αλλά μην επιτρέψετε σε κανένα να μηδενίσει το έργο που έχουμε κάνει» είπε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος πρότεινε για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ τον Σταύρο Καλαφάτη.

Πρωτοβουλίες για ακρίβεια

«Γνωρίζετε τις νέες πρωτοβουλίες μας στο μέτωπο των εισαγόμενων αυξήσεων, ειδικά στο θέμα των τροφίμων.
Όλες αυτές είναι κινήσεις που συγκροτούν ένα δίχτυ ασφάλειας προσαρμοσμένο στην επίκαιρη απειλή της ακρίβειας ώστε μετά το πέρας της ακρίβειας να μείνουν τα μέτρα που τονώνουν το εισόδημα.
Όταν υποχωρήσει η ακρίβεια, οι αυξήσεις στο εισόδημα θα μείνουν.
Οι υψηλές τιμές είναι η μία όψη της πραγματικότητας.
Η άλλη πλευρά είναι το ΑΕΠ που αυξάνεται, οι επενδύσεις, η αύξηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα», συνέχισε και είπε ότι είναι εφικτός ο στόχος να φτάσει ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στην απελευθέρωση των τριετιών γιατί το αντέχει σήμερα η ελληνική οικονομία.

Πολιτική κυριαρχία

«Τίποτα δεν θα μας οδηγήσει σε μια ανεύθυνη παροχολογία την οποία ο τόπος την έχει πληρώσει ακριβά.
Κάθε μέτρο μας θα είναι μετρημένο έστω και σε ένα κομματικό σκηνικό το οποίο αναδεικνύει την παράταξή μας σε μοναδικό υπόλογο για ό,τι συμβαίνει», ανέφερε.
«Αυτό είναι το κόστος της πολιτικής κυριαρχίας το οποίο οφείλουμε να αναλάβουμε έχοντας απέναντι μας όχι τόσο τους πολιτικούς μας αντίπαλους, αλλά τα προβλήματα και η πραγματικότητα», τόνισε ο πρωθυπουργός, λέγοντας πως «το δεύτερο και πιο δύσκολο μέτωπο είναι αυτό του πολυδύναμου εκσυγχρονισμού».
«Δεν υπάρχει υγιής και παραγωγική οικονομία όταν την πριονίζει η φοροδιαφυγή», είπε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στον πυρήνα, όπως είπε, όσον μας κρατούν πίσω.

Προχωράμε

Ο πρωθυπουργός μίλησε για νέα αφετηρία ενεργοποίησης και δουλειάς, ενώ αναφέρθηκε στις καταστροφές από τις επιθέσεις της κλιματικής αλλαγής, όπως είπε, και στην ακρίβεια.
«Η σκέψη μας σήμερα είναι στο Βόλο και στη Βόρεια Εύβοια.
Το κράτος είναι παρών μαζί με τους κατοίκους και θα σταθούμε και πάλι δίπλα σε όσους επλήγησαν», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υπογράμμισε πως η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση του προγράμματος της δεύτερης θητείας της.
Σημείωσε ότι μέσα στους πρώτους 3 μήνες οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης γίνονται ήδη πραγματικότητα καθώς ψηφίστηκαν 7 νομοσχέδια, ανάμεσα στα οποία αυτό για τη δυνατότητα των Ελλήνων που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και ζουν στο εξωτερικό να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους αλλά και οι αυξήσεις και οι φοροελαφρύνσεις που έχουν ήδη ψηφιστεί.
Επιπλέον αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που πρόσφατα ψηφίστηκε.
«Όλα αυτά σημαίνουν μόνιμες και σταθερές αυξήσεις στο εισόδημα. Η έπαρση και η αλαζονεία παραμένουν οι εχθροί μας. Αυτή η παράταξη είναι και συνεχής και συνεπής. Στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών υλοποιήσαμε τις μισές από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Είμαστε πάντα έτοιμοι να αναμετρηθούμε με τα όποια έκτακτα προβλήματα», υπογράμμισε ο κ.Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης