Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Άκυρο» από Αχτσιόγλου σε Κασσελάκη: Αρνήθηκε να αναλάβει οποιοδήποτε ρόλο - Τι δείχνουν οι πρώτες καρατομήσεις

«Άκυρο» από Αχτσιόγλου σε Κασσελάκη: Αρνήθηκε να αναλάβει οποιοδήποτε ρόλο - Τι δείχνουν οι πρώτες καρατομήσεις
Οι Θάνος Θεοχαρόπουλος και Στέργιος Καλπάκης ενημερώθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης για τις αντικαταστάσεις τους...
Σχετικά Άρθρα
Ένα... μεγαλοπρεπές «όχι σε όλα» παρέδωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, όταν ο ίδιος της πρότεινε να αναλάβει ρόλο στο κόμμα. Οι δύο συναντήθηκαν στη Βουλή με τον κ. Κασσελάκη να προτείνει στην «πρώην» αντίπαλο του, να αναλάβει οποιοδήποτε ρόλο επιθυμεί. Ωστόσο, η κ. Αχτσιόγλου αρνήθηκε και ισχυριζόμενη ότι, αυτή τη στιγμή, δεν έχει την ενέργεια να αναλάβει κάποια άλλη θέση πέραν της βουλευτού.
Πέραν της στάσης του απέναντι στην κ. Αχτσιόγλου, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τις επιλογές προσώπων που τον πλαισιώνουν διαμηνύει ότι δεν έχει καμία διάθεση να τηρήσει τις ισορροπίες εντός του κόμματος, μια τακτική που στοίχησε και στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Με συνοπτικές διαδικασίες, ο κ. Κασσελάκης έχει αρχίσει να υλοποιεί το σχέδιο του για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ, που σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνει πρόσωπα που αφενός δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και αφετέρου αποτελούν βαρίδια.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα λειτουργεί σαν κόμμα. Ούτε τάσεις, ούτε φατρίες, ούτε επαναστάσεις, ούτε εσωτερική αντιπολίτευση. Οποιος είναι δίπλα σε αυτές τις θέσεις, όποιος θέλει να βοηθήσει, εδώ υπάρχει πεδίο να προχωρήσουμε. Οποιος δεν θέλει, ας κάτσει στην άκρη» διεμήνυσε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε έναν από τους στενότερους συνεργάτες του κ. Κασσελάκη.
Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί, άλλωστε, το γεγονός ότι ενεργό ρόλο στην «ομάδα» του κ. Κασσελάκη απέκτησε ο Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος πολλές φορές -επί ηγεσίας Αλέξη Τσίπρα- είχε εκφράσει την έντονη αντίθεση του στην προσπάθεια να διατηρθούν οι εσωκομματικές ισορροπίες. «Η υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ των εκλογών του 2019 για τη μεγάλη προοδευτική παράταξη και μετασχηματισμό του κόμματος, που γέννησε ελπίδα σε χιλιάδες δημοκρατικού κόσμου, ενταφιάστηκε πανηγυρικά σε εσωκομματικές ισορροπίες» μία ημέρα μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου.
Αξίζει σημειωθεί ότι Θάνος Θεοχαρόπουλος και Στέργιος Καλπάκης «καταγγέλλουν» πως ενημερώθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης για τις αντικαταστάσεις τους...

Το «όχι σε όλα» της Αχτσιόγλου σε Κασσελάκη

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε στη Βουλή με την Έφη Αχτσιόγλου, σε μια κίνηση που από κάποιους θεωρήθηκε ως βήμα προσέγγισης των δύο πλευρών.
Μιλώντας με δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, η Έφη Αχτσιόγλου εξήγησε ότι αρνήθηκε την πρόταση του κ. Κασσελάκη να αναλάβει όποια θέση θελήσει εκείνη. Η ίδια επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους, λέγοντας πως στην παρούσα φάση θέλει να περιοριστεί στα βουλευτικά της καθήκοντα και εξήγησε πως ένας πολιτικός πρέπει να ξέρει πότε έχει αντοχές. Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου, έπειτα από δυο χρόνια αντιπολίτευσης στην πρώτη γραμμή δεν έχει ενέργεια.
«Είναι προσωπική απόφαση να μην αναλάβω κάποια υποχρέωση, έχει να κάνει με τις δικές μου δυνατότητες. Ένας πολιτικός πρέπει να ξέρει τι αντοχές έχει», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Αξίζει να σημειωθεί πως η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Σωκράτη Φάμελλου στη Βουλή (χωρίς ο ίδιος να είναι παρών) καθώς ο κ. Κασσελάκης δεν δικαιούται γραφείο στη Βουλή.

Αντιδράσεις από Θεοχαρόπουλο - Καλπάκη

Οι πρώτοι που... επλήγησαν ήταν οι κκ. Θάνος Θεοχαρόπουλος και Στέργιος Καλπάκης, οι οποίος αντικαταστάθηκαν από τον Γιώργο Τσίπρα (νέος διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ) και τη Δώρα Αυγέρη (νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ).


Πλην του Νίκου Φίλη, ο οποίος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την παραπάνω εξέλιξη, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και λέγοντας ότι τα πληροφορήθηκε από την τηλεόραση, ο Γιάννης Ραγκούσης με ανάρτηση του αναφέρθηκε και στον τρόπο «καρατόμησης» του πρώην διευθυντή της ΚΟ και προερχόμενου από τη διεύρυνση, κ. Θεοχαρόπουλου. «Δεν προσπερνώ το γεγονός ότι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έμαθε από τα ΜΜΕ την εκπαραθύρωσή του από τα καθήκοντα του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ότι κανείς δεν επικοινώνησε μαζί του, ούτε για λόγους στοιχειώδους εσωκομματικής ευγένειας» τόνισε ο κ. Ραγκούσης.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σωκράτης Φάμελλος παραμένει πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης