Τελευταία Νέα
Πολιτική

O Κασσελάκης λέει τι πρότεινε σε Αχτσιόγλου: Υποχρεωτική αποκάλυψη των δανείων βουλευτών, υπουργών

O Κασσελάκης λέει τι πρότεινε σε Αχτσιόγλου: Υποχρεωτική αποκάλυψη των δανείων βουλευτών, υπουργών
Ο κ. Κασσελάκης υποστηρίζει πως η κ. Αχτσιόγλου δεν απάντησε πότε στις προτάσεις του
Σχετικά Άρθρα
Τις προτάσεις που έστειλε στην Έφη Αχτσιόγλου στον Ιούλιο του 2023 αποκάλυψε ο Στέφανος Κασσελάκης τη στιγμή που η ανθυποψήφια του τον κατηγορεί για έλλειψη πολιτικού προγράμματος.
Ο κ. Κασσελάκης αναφέρει πως απευθύνθηκε στην Έφη Αχτσιόγλου τον Ιούλιο, λίγο μετά την υποψηφιότητά της, «στέλνοντας προτάσεις για να βάλει, αν ήθελε, στο πρόγραμμά της». Ωστόσο, η ίδια δεν απάντησε ποτέ. «Δεν είχα κανέναν αυτοσκοπό για αυτοπροβολή. Ήθελα το "μαζί" και δεν το βρήκα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οι προτάσεις

Πιο αναλυτικά, ο κ. Κασσελάκης πρότεινε στην κ. Αχτσιόγλου:
  • Φορολογική ελάφρυνση για εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
  • Σημαντικά φορολογικά κίνητρα για εταιρεία που δημιουργούν προγράμματα stock option για τους εργαζομένους και επιχειρήσεις που μετεγκαθίστανται εκτός Αττικής.
  • Δραστικές μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη: υποχρεωτικά έκδοση απόφασης εντός τριετίας για εμπορικές διαφορές, δυνατότητα δικηγορικής εκπροσώπησης εξ αποστάσεως, απαίτηση όλες οι υποθέσεις υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος να φτάσουν στο δικαστήριο εντός τριετίας, κάλυψη των κενών θέσεων στη Δικαιοσύνη.
  • Αλλαγή του τρόπου επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης με διαχωρισμό από το κοινοβούλιο ή απαίτηση για πολύ μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
  • Υποχρεωτική αποκάλυψη των δανείων βουλευτών και υπουργών. Όχι μόνο το υπόλοιπο, αλλά τους όρους, τις αναχρηματοδοτήσεις κ.τλ.
  • Τερματισμό των κομματικών διορισμών στα νοσοκομεία και εφαρμογή ενός συστήματος «διαρχίας» μεταξύ εκλεγμένου από το προσωπικό και ειδικευμένου στελέχους διοίκησης εκτός νοσοκομείου.
protaseis.webp
Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που ο κ. Κασσελάκης περιλαμβάνει στο βίντεο του, οι προτάσεις του είναι γραμμένες στην αγγλική γλώσσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης