Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας: Στα 150 εκατομμύρια ευρώ το κόστος από τις ζημιές στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Σταϊκούρας: Στα 150 εκατομμύρια ευρώ το κόστος από τις ζημιές στο σιδηροδρομικό δίκτυο
«Χρειάζεται καλύτερος έλεγχος και κατανομή ευθυνών ώστε να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας», παραδέχτηκε ο Χρήστος Σταϊκούρας
«Μέσα στο Σαββατοκύριακο η κατάσταση θα είναι ακόμα καλύτερη στην εθνική οδό», σημείωσε ο υπουργός, σχολιάζοντας το άνοιγμα της εθνικής Αθηνών-Θεσσαλονίκης μόνο από την αριστερή λωρίδα.
Το κόστος για τις ζημιές στο σιδηροδρομικό δίκτυο μπορεί να ξεπεράσει τα 150 εκατομμύρια ευρώ και η αποκατάσταση θα πάρει πολλούς μήνες, σημείωσε, λέγοντας ότι η χρηματοδότηση θα δοθεί από το πακέτο ανάπτυξης.
Ο υπουργός αναφέρθηκε στις καταστροφές στη Θεσσαλία από την κακοκαιρία Daniel και τόνισε ότι οι γέφυρες που κατασκευάστηκαν μετά τις ζημιές από την κακοκαιρία «Ιανός» δεν υπέστησαν ζημιές.
«Θα επαναξιολογηθούν όλα τα έργα, σε λογική θωράκισης από ακραία φαινόμενα για διάρκεια 1.000 ετών», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Τα ακραία φαινόμενα θα γίνονται όλο και πιο συχνά», υπογράμμισε, για να προσθέσει ότι θα πρέπει να αναθεωρηθούν οι προδιαγραφές των υποδομών.
«Χρειάζεται καλύτερος έλεγχος και κατανομή ευθυνών ώστε να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας», παραδέχτηκε ο Χρήστος Σταϊκούρας.
Ένα μέρος των αντιπλημμυρικών έργων, δε, θα περάσουν υπό την ευθύνη της κεντρικής διοίκησης.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης