Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πυρά Κωνσταντοπούλου στον Πλεύρη για Σπαρτιάτες: «Ντροπή για το Κοινοβούλιο - Εξισώνετε το φασισμό με τον κομμουνισμό»

Πυρά Κωνσταντοπούλου στον Πλεύρη για Σπαρτιάτες: «Ντροπή για το Κοινοβούλιο - Εξισώνετε το φασισμό με τον κομμουνισμό»
«Δεν είμαι στο Κομμουνιστικό Κόμμα, αλλά δεν ανέχομαι να ακούγονται τέτοιου είδους θεωρίες των δύο άκρων μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο» υποστήριξε η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Με αιχμηρό τρόπο τοποθετήθηκε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου απέναντι στις αναφορές του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Θανάση Πλεύση για τους «Σπαρτιάτες».
Η κυρία Κωνσταντοπούλου διερωτήθηκε πώς «εξισώνετε τον φασισμό με τον κομμουνισμό; Ακούγονται στην ελληνική Βουλή αυτά τα λόγια; Όλα δηλαδή ίσα και όμοια; Σας απασχολεί εξίσου το ζήτημα του ναζισμού με το κομμουνιστικό κόμμα; Εγώ δεν το ανέχομαι αυτό. Δεν είμαι στο Κομμουνιστικό Κόμμα, αλλά δεν ανέχομαι να ακούγονται τέτοιου είδους θεωρίες των δύο άκρων μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με τον ίδιο τρόπο που δεν ανέχομαι να ακούγονται σεξιστικές εκφράσεις, ομοφοβικές εκφράσεις, ρατσιστικές εκφράσεις. Εξανίστασθε για τους «Σπαρτιάτες», αλλά ρίξατε νερό στον μύλο του ρατσισμού, της ομοφοβίας και των διακρίσεων».
Επισήμανε, επίσης ότι ο Πρωθυπουργός, ακόμα δεν έχει ορίσει ημέρα για την «Ωρα του πρωθυπουργού στην Βουλή». 
Κατήγγειλε ότι ο Πρόεδρος της Βουλής φέρνει αύριο στην αρμόδια Επιτροπή αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής «για την σύνθεσης της Διάσκεψης των Προέδρων.
Προκειμένου να αποκτήσει και άλλα μέλη από την Κυβέρνηση η Διάσκεψη των Προέδρων για να αποκτήσει πλειοψηφία».
Προδιαγράφεται, είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου «ουσιαστικά μια Βουλή της απόλυτης αλαζονείας από πλευράς Κυβέρνησης η οποία φτάνει και στη νέα αλλαγή που πρότεινε ο Πρόεδρος της Βουλής να μπορεί ο ίδιος, μόνος του, να διαγιγνώσκεται ότι ένας βουλευτής προσέβαλε άλλον και να του αφαιρεί τη μισή βουλευτική αποζημίωση».

«Ντροπιαστική η σύμβαση για τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας»

«Οι πολίτες αυτής της χώρας περιμένουν διαφάνεια και αλήθεια και όχι πίσω από την πλάτη του να ψηφίζονται τέτοια ντροπιαστικά νομοσχέδια» ανέφερε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την «Κύρωση της Τροποποίησης και Κωδικοποίησης της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ‘‘Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας ΑΕ'', καθώς και την κύρωση της από 29 Μαρτίου 2023 Συμφωνίας Τροποποίησης της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ‘‘Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ''» στην Ολομέλεια.
Η κυρία Κωνσταντοπούλου αποδοκίμασε την απουσία των βουλευτών της ΝΔ από τα έδρανα της Ολομέλειας.
Απέδωσε «σπουδή στην Κυβέρνηση να ψηφιστεί άρον-άρον αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία πριν τη ΔΕΘ και πριν τις δημοτικές εκλογές.
Όπως προφανές είναι επίσης ότι διαπραγματεύεστε σε τοπικό επίπεδο με δημάρχους γαλάζιους, που μπορεί να αυτοσυστήνονται ως ανεξάρτητοι, με δικούς σας πολιτευτές και ότι θα μεταχειριστείτε και θα χρησιμοποιήσετε αυτές τις συμβάσεις ως προεκλογικό εργαλείο».
Σχετικά με την Σύμβαση Παραχώρησης του ΟΛΗΓ ΑΕ, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, υποστήριξε πως «είναι άκυρη», σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η κατάρτιση τέτοιων συμβάσεων προϋποθέτει πάρα πολλές ώρες νομικής εργασίας. Μιλάμε για συμβατικά κείμενα 432 σελίδων. Και εμείς ζητάμε να μας καταθέσετε στα Πρακτικά ή να μας γνωστοποιήσετε ποιοι είναι οι νομικοί σύμβουλοι του κράτους και με ποιες γνωμοδοτήσεις νομιμοποίησαν αυτήν τη σύμβαση. Ζητάμε επίσης να μας πείτε και ζητώ και η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής να πάρει θέση, διότι δεν δικαιολογείται η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής να μπερδεύεται, τι είναι αυτό το παράρτημα». Αυτά είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου «δεν γίνονται ούτε στις «Μπανανίες».
Ούτε στις «Μπανανίες» δεν διανοείται κυβέρνηση να το φέρει αυτό στη Βουλή με αυτόν τον τρόπο για να ψηφιστεί με διαδικασία οιονεί κατεπείγοντος από Βουλευτές που προδήλως δεν διάβασαν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης