Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσακαλώτος: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποκτήσει ξεκάθαρη αριστερή ταυτότητα - Πρέπει να ξεκινήσει αμέσως ο σχεδιασμός των ευρωεκλογών

Τσακαλώτος: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποκτήσει ξεκάθαρη αριστερή ταυτότητα - Πρέπει να ξεκινήσει αμέσως ο σχεδιασμός των ευρωεκλογών
Για τον κ. Τσακαλώτο οι ευρωεκλογές είναι πολύ σημαντικές και πως πρέπει να ξεκινήσει αμέσως ο σχεδιασμός
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να αποκτήσει μια ξεκάθαρη ταυτότητα, η οποία πρέπει να είναι Αριστερή.
Πρέπει ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της Αριστεράς να είναι περήφανος για τις αναλύσεις, τις ιδέες και τις προτάσεις του", δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξη του στο Mega.
Ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος ανέφερε σχετικά με την απουσία του Αλέξη Τσίπρα από το συνέδριο, ότι σε επικοινωνία που είχε μαζί του, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας του είπε ότι η απόφασή του είναι να μην ανακατευθεί στην διαδικασία ανάδειξης νέας ηγεσίας και ότι δεν θα στηρίξει κάποιον/κάποια υποψήφιο/α.

"Και αυτό είναι κάτι που το έχει τηρήσει.
Μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, εξάλλου, ο Αλέξης έχει πει ότι θα είναι παρών και θα στηρίζει το κόμμα", πρόσθεσε.
Αναφορικά με τις εσωκομματικές εκλογές επισήμανε ότι είναι δύσκολο να υπολογίσει κανείς ποιοι θα ψηφίσουν και για αυτό είναι αδύνατη κάθε εκτίμηση για το αποτέλεσμα.
Ερωτηθείς για την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη σχολίασε ότι χρειάζεται κάποια αυτοκριτική από τα ΜΜΕ αναφορικά με την προσέγγισή τους στην προεκλογική διαδικασία, σε αντιδιαστολή με το αυξημένο ενδιαφέρον που έδειξαν μετά την πρόθεση του κ. Κασσελάκη να είναι και αυτός υποψήφιος.
Είπε ότι όπως δεν σχολιάζει και τις άλλες υποψηφιότητες, έτσι δεν θέλει να σχολιάσει περαιτέρω και για την υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη.

Ο κ. Τσακαλώτος -που απόψε στις 20:00 θα συναντηθεί με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Πειραιά, στο Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας, σε μια εκδήλωση που θα προλογίσει ο Θοδωρής Δρίτσας- τόνισε ότι επιθυμεί έναν ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που συζητάει πολιτικά και ιδεολογικά, που και τα μέλη και οι φίλοι να είναι εξοπλισμένοι έτσι ώστε να μπορούν να μεταφέρουν το μήνυμα του κόμματος σε εργασιακούς χώρους, σε γειτονιές, παντού.
"Για να είναι αυτό εφικτό, χρειάζεται ένα στιβαρό κόμμα", αυτό που ο ίδιος χαρακτηρίζει "συνείδηση ΣΥΡΙΖΑ".
"Χρειάζονται τάσεις που να συζητούν και να συνθέτουν, αλλά ταυτόχρονα η επιλογή προσώπων να γίνεται αξιοκρατικά ανεξάρτητα από τις ισορροπίες".
Σημείωσε ότι αυτό που επείγει "είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας μας" και θα πρέπει "να εκπονήσουμε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για όλη τη γκάμα των ζητημάτων.
Μιλώντας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει πολλούς καλούς υποψήφιους και υποψήφιες, "ωστόσο υπάρχει έλλειμμα στρατηγικής" και πως "πρέπει από την πρώτη μέρα μετά τις εκλογές, να ξεκινάει ο σχεδιασμός για τις επόμενες εκλογές".

Τόνισε ότι και οι ευρωεκλογές είναι πολύ σημαντικές και πως πρέπει να ξεκινήσει αμέσως ο σχεδιασμός.
Εκτίμησε ότι τα αποτελέσματα στις ευρωεκλογές θα είναι εντελώς διαφορετικά και σαφώς καλύτερα και πως "τα προβλήματα είναι τέτοια που δημιουργούνται συνεχώς διαχωριστικές γραμμές Αριστεράς και Δεξιάς".
Ανέφερε ότι πιστεύει στη συλλογική ηγεσία και όχι σε ηγέτη που έχει αδιαμεσολάβητη σχέση με τη βάση.
Πιστεύει στα όργανα στα οποία ο/η πρόεδρος λογοδοτεί και τα οποία (όργανα) πρέπει να έχουν λόγο.
Ερωτηθείς σχετικά, απέρριψε το ενδεχόμενο για διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέροντας ότι στο συνέδριο έγινε καλή συζήτηση με καλές πολιτικές και ενωτικές ομιλίες.
Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι ανάμεσα στις πρώτες και τις δεύτερες εκλογές δεν φάνηκε να έχει δυναμική και πως "το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αποφασίσει ποια είναι η ταυτότητά του".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης