Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άκαιρη Διάσκεψη Βαλκανίων την ώρα που η χώρα φλέγεται… - Η Ελλάδα πιο βαθιά στον πόλεμο της Ουκρανίας χωρίς κανένα όφελος

Άκαιρη Διάσκεψη Βαλκανίων την ώρα που η χώρα φλέγεται… - Η Ελλάδα πιο βαθιά στον πόλεμο της Ουκρανίας χωρίς κανένα όφελος
Η κυβέρνηση θεώρησε ότι είναι σωστό να αφήσει τα μέτωπα και να ανοίξει το θέμα των σχέσεων με την Ουκρανία
Την ώρα που βρισκόμαστε λίγο πριν από μία νέα οικολογική καταστροφική στον Έβρο και την Αλεξανδρούπολη, μπροστά σε μία νέα τραγωδία στην Εύβοια (έχει ήδη καεί το βόρειο και το νότιο τμήμα του νησιού) και την ώρα που έχουμε και άλλους νεκρούς στα μέτωπα της φωτιάς (αλήθεια το 112 γιατί δεν λειτούργησε;), η κυβέρνηση θεώρησε ότι είναι σωστό να αφήσει τα μέτωπα και να ανοίξει το θέμα των σχέσεων με την Ουκρανία.

Διάσκεψη Βαλκανίων στο πόδι και χωρίς νόημα

Ουσιαστικά, θέλησε να δείξει σε ένα χρόνο άκαιρο, όταν τα πύρινα μέτωπα αλλά και μέτωπα που δυσαρεστούν την κοινωνία (όπως η ακρίβεια), ότι η ελληνική διπλωματία διατηρεί την κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ποια είναι η αλήθεια;
Η κυβέρνηση ετοίμασε στο πόδι συναντήσεις και δείπνο στο Μέγαρο Μαξίμου με ηγέτες των βαλκανικών χωρών με σκοπό να κάνει επίδειξη δύναμης στην Αλβανία για το θέμα Μπέλερη και να απαντήσει στην Ρωσία για τη παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί ότι θα ανοίξει προξενεία στην κατεχόμενη πλευρά της Κύπρου αλλά και για το μπλόκο που έθεσε στον ΟΗΕ για την καταδίκη των επιθέσεων των τουρκοκυπρίων στην περιοχή Πύλα.

Εκπαίδευση ουκρανών πιλότων στην Αθήνα

Εκτός αυτού, όμως, προχώρησε και σε μία άλλη κίνηση την οποία ανακοίνωσε όχι η ελληνική πλευρά αλλά ο πρόεδρος Ζelensky μέσα από τον λογαριασμό του στα social media.
Η Ελλάδα συμφώνησε να εκπαιδεύσει πιλότους της ουκρανικής αεροπορίας στα μαχητικά F16 και εκτός αυτού συμφώνησε να στείλει και άλλο πακέτο πολεμικού υλικού στην Ουκρανία.
Μάλιστα, στην αποκαλυπτική ανάρτηση του Ουκρανού προέδρου αναφέρεται ότι προτάθηκε στην Ελλάδα να συμμετέχει στρατιωτικά στην ασφάλεια της Μαύρης Θάλασσας για ασφαλές εμπόριο.

Οι ΗΠΑ απομακρύνονται

Όλα αυτά δείχνουν ότι η Ελλάδα αρχίζει και μπαίνει ακόμα περισσότερο στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο, χωρίς στρατηγική και χωρίς ξεκάθαρα οφέλη.
Και μάλιστα, όταν μεγάλα think tank και διεθνή ΜΜΕ όπως η Washington Post θεωρεί ότι η αντεπίθεση της Ουκρανίας ήταν αδύναμη έχοντας μόνο οφέλη μερικά χωριά ενώ εκφράζεται και η πεποίθηση ότι ενόψει των προεδρικών εκλογών η βοήθεια από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία θα σταματήσει.

Σκεπτικισμός στο ΝΑΤΟ

Πέρα, όμως, από το διεθνές περιβάλλον, η ελληνική διπλωματία αποφασίζει να προχωρήσει σε μία διμερή συνεργασία με την Ουκρανία χωρίς να λαμβάνει υπόψιν ότι ακόμα και το ΝΑΤΟ –στο οποίο ανήκει- αρχίζει τις προτάσεις για είσοδο της Ουκρανίας χωρίς τα εδάφη που έχει χάσει, μια πρόταση που ούτε θέλουν να ακούν στο Κίεβο.
Όμως είναι ενδεικτική ότι πλέον στους κύκλους της Βορειατλαντικής Συμμαχίας επικρατεί σκεπτικισμός για το μάταιο της αντεπίθεσης της Ουκρανίας.

Μπλέκει στον πόλεμο χωρίς οφέλη

Συμπερασματικά, η Ελλάδα μπλέκει ακόμα παραπάνω σε έναν πόλεμο όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες αρχίζουν να κρατάνε αποστάσεις.
Στο εσωτερικό πεδίο τώρα, η ελληνική κυβέρνηση είναι δύο φορές υπόλογη για την καταστροφή του δάσους της Δαδιάς, λαθροδιακινητές και λαθρομετανάστες κινούνται ανεξέλεγκτα στην περιοχή του Έβρου (και όχι μόνο) ενώ η χώρα μαστίζεται από ένα πρωτοφανές κύμα ακρίβειας.
Αυτά είναι τα πρωταρχικά προβλήματα στα οποία θα έπρεπε να ενσκήψει η κυβέρνηση και όχι ανούσιες συναντήσεις χωρίς κανέναν προσανατολισμό.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης