Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου για Ροδόπη: Η συζήτηση δεν γίνεται για κάποιες χιλιάδες ψήφους - Γιατί δεν κάνει ο Τσίπρας για πρωθυπουργός

Οικονόμου για Ροδόπη: Η συζήτηση δεν γίνεται για κάποιες χιλιάδες ψήφους - Γιατί δεν κάνει ο Τσίπρας για πρωθυπουργός
"Εμείς γνωρίζουμε ότι υπηρεσιακά η ΕΥΠ είχε, εδώ και πάρα πολύ καιρό, ενημερώσει για τις κινήσεις του τουρκικού προξενείου", ανέφερε ο Γ. Οικονόμου
Σχετικά Άρθρα
«Η συζήτηση δεν γίνεται για κάποιες χιλιάδες ψήφους, δεν τίθεται θέμα εκλογικού αποτελέσματος για λίγες χιλιάδες ψήφους, αυτό πρέπει να καταστεί καθαρό. Ποιος μπορεί να πιστέψει το αντίθετο; Η συζήτηση αυτή γίνεται γιατί μέσω των χειρισμών που επέλεξε να κάνει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι ήταν ενήμερη, επιδιώκεται να αλλάξει η θέση της μειονότητας», τόνισε ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Γ. Οικονόμου, με αφορμή τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε Ροδόπη και Ξάνθη.
Όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΙ, «είναι ένα θέμα, το οποίο πρέπει να αντιμετωπίζουμε με εθνική ευαισθησία, όχι πολιτική και κομματική σκοπιά. Τα της μειονότητας έχουν κριθεί από τη Συνθήκη της Λωζάνης και δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης».
Πρόσθεσε ότι «στην αξιωματική αντιπολίτευση ήταν ενήμεροι για τις κινήσεις του τουρκικού προξενείου υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων. Δεν ήταν, όμως, η μόνη πηγή ενημέρωσης. Υπάρχουν φωνές μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, που όλο το προηγούμενο διάστημα έλεγαν «δεν κέρδισε καμία Αριστερά στη Ροδόπη, κέρδισε το τουρκικό προξενείο με τις κινήσεις επιρροής που έκανε», υπήρχαν μηνύματα που έλεγαν «οι Τούρκοι ψηφίζουμε Τούρκους», καθοδηγούμενα από τους ψευτομουφτήδες, αναφερόμενα σε δύο πολιτικά στελέχη».
Σημείωσε πως «έχουν εκλεγεί μουσουλμάνοι βουλευτές στη Ροδόπη, όχι με τη ΝΔ, με άλλα κόμματα. Κόντρα στη γραμμή του προξενείου, έχει εκλεγεί βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Το ζήτημα δεν είναι ποιος εκλέγει ποιον. Είναι να έχουμε την ελάχιστη απαιτούμενη συναίνεση πάνω σε εθνικά ζητήματα, να έχουμε ανοιχτά τα αυτιά και τα μάτια μας, να βλέπουμε για παράδειγμα ποιοι βγαίνουν σε ποια κανάλια και εφημερίδες στην Τουρκία και τι λένε και να έχουμε την εθνική ωριμότητα να κάνουμε εκείνες τις επιλογές που να μη δίνουν το δικαίωμα στο τουρκικό προξενείο, τις τουρκικές αρχές δηλαδή, να αναμειγνύονται στα ελληνικά πράγματα. Να μην έχουμε "ενεργούμενα". Είναι Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα ή είναι τουρκική μειονότητα; Ο κ. Φίλης δεν το είπε; Οι δύο συγκεκριμένοι βουλευτές είναι τόσο δύσκολο να βγουν και να πουν "είμαστε Έλληνες πολίτες"; Αυτό είναι το ζήτημα και όχι λίγες χιλιάδες ψήφοι στη μία ή στην άλλη κατεύθυνση. Τα ερωτήματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι. Η ΕΥΠ πήγε προχθές στη Θράκη; Δεν ήταν διαχρονικά εκεί; Υπήρξε ενημέρωση; Ήξεραν ότι το προξενείο κάνει προεκλογική προπαγάνδα για αυτούς τους δύο βουλευτές; Επειδή το θέμα είναι πολύ κρίσιμο, οφείλουν να διαλύσουν τις υπόνοιες που υπάρχουν».
Ακόμη, υπογράμμισε ότι «η ισονομία και η ισοπολιτεία στη Θράκη καθιερώθηκε επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Υπηρεσιακά λένε ότι δεν είχαν ενημερωθεί από την ΕΥΠ, κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώνεται. Εμείς γνωρίζουμε ότι υπηρεσιακά η ΕΥΠ είχε, εδώ και πάρα πολύ καιρό, ενημερώσει για τις κινήσεις του τουρκικού προξενείου. Ούτε τις δηλώσεις στα τουρκικά κανάλια, ούτε τα μηνύματα των ψευτομουφτήδων έβλεπαν; Δεν τα λέμε εμείς, τα λέει η κ. Λαφτσή, η οποία μιλά για πολύ συγκεκριμένα πράγματα, για νίκη της τουρκικής προπαγάνδας και του προξενείου σε βάρος όχι της ΝΔ, αλλά της Ροδόπης. Υπήρξε ενημέρωση υπηρεσιακά στον κ. Τσίπρα, στους συνεργάτες του στο γραφείο του, ήταν ενήμεροι για τις κινήσεις του τουρκικού προξενείου και για όλη αυτή την τακτική της Τουρκίας προκειμένου να επηρεάσει ψήφους της μειονότητας υπέρ συγκεκριμένων ανθρώπων. Η κ. Μπακογιάννη ήταν επικεφαλής της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη Θράκη, η οποία παρήγαγε πλούσιο έργο με συναίνεση, κάτι που αναγνωρίστηκε και από τις τοπικές κοινωνίες στη Θράκη. Η κ. Μπακογιάννη στη Θράκη δεν έκανε κάτι για να επιχειρήσει να αλλάξει τις συνθήκες του εκλογικού αποτελέσματος υπέρ της ΝΔ, αλλά υπέρ της μειονότητας. Να μην καθίσταται η μειονότητα ευάλωτη στην τουρκική προπαγάνδα και στην επιχειρούμενη από την Τουρκία προσπάθεια να την εγκλωβίσει, να την εργαλειοποιήσει, να την χρησιμοποιήσει για τα δικά της συμφέροντα μέσα στη χώρα. Αυτή είναι παγίως η πολιτική που κάθε υπεύθυνη κομματική ηγεσία στη χώρα πρέπει να ασκεί, να μην ανοίγουμε την κερκόπορτα στους Τούρκους για παρεμβάσεις στα εσωτερικά μας. Έχοντας απέναντί μας έναν Erdogan που έχει έναν εντεινόμενο αναθεωρητισμό, νεοοθωμανισμό, μεγαλοϊδεατισμό, οφείλουμε να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί».

Για Τσίπρα

«Αν ο κ. Τσίπρας δεν καταλαβαίνει τι κάνει, επιτρέποντας στο τουρκικό προξενείο να παίζει το παιχνίδι αυτό στη Θράκη, δεν κάνει για πρωθυπουργός. Αν καταλαβαίνει και συνεχίζει αυτό το παιχνίδι για λίγες χιλιάδες ψήφους, πάλι δεν κάνει για πρωθυπουργός», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.
«Είναι δυνατόν στον ΣΥΡΙΖΑ να πιστεύουν ότι όλη αυτή η κουβέντα γίνεται για λίγες χιλιάδες ψήφους; Γίνεται γιατί είναι εθνικά επικίνδυνο, μέσα στην αφέλεια ή τη σκοπιμότητα ως κόμμα, να ανοίγει την κερκόπορτα στους Τούρκους να παίζουν τέτοια παιχνίδια στην Ελλάδα», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης