Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Δεν είμαστε με αυτούς που έχουν απρόσμενα κέρδη, είμαστε με την κοινωνία

Τσίπρας: Δεν είμαστε με αυτούς που έχουν απρόσμενα κέρδη, είμαστε με την κοινωνία
Η κάλπη της 25ης Ιουνίου είναι μια νέα κάλπη, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς είπε ο κ.Τσίπρας
Σχετικά Άρθρα
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι με αυτούς που έχουν απρόσμενα κέρδη, αλλά με αυτούς που έχουν απρόσμενες δυσκολίες όλα αυτά τα χρόνια της διακυβέρνησης Μητσοτάκη υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά την περιοδεία του στα Άνω Ιλίσια.
«Πάμε στις κάλπες με την αισιοδοξία ότι μπορούμε και θα κάνουμε ό,τι περνά απ' το χέρι μας μέχρι το τελευταίο λεπτό για να ανατρέψουμε αυτούς τους συσχετισμούς, να δώσουμε ελπίδα, δικαιοσύνη, προοπτική στην κοινωνία.
Ξέρουμε με ποια πλευρά είμαστε, με τους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας, με την κοινωνία και τις ανάγκες της.
Δεν είμαστε με αυτούς που έχουν απρόσμενα κέρδη, είμαστε με αυτούς που έχουν απρόσμενες δυσκολίες όλα αυτά τα χρόνια της διακυβέρνησης Μητσοτάκη» τόνισε ο κ.Τσίπρας, αναφέροντας πως αυτήν την φορά θα .θα μπουν στο επίκεντρο της συζήτησης τα πραγματικά προβλήματα - υγεία, παιδεία, ακρίβεια, πλειστηριασμοί.

Αρνήθηκε ο Μητσοτάκης

Όπως είπε, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι «απόλυτα ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο και κοστολογημένο».
«Τα παπαγαλάκια θα πουν πάλι ότι το πρόγραμμα μας κοστίζει ακριβά, αλλά όταν τους είπα να πάμε να μετρηθούν τα προγράμματα μας στο ΓΛΚ αρνήθηκε ο κ. Μητσοτάκης» ανέφερε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος διερωτήθηκε: «Πόσο κοστίζει η ζωή της 63χρονης και της 19χρονης που χάθηκαν επειδή δεν είχαμε προσωπικό στο ΕΚΑΒ, πόσο κοστίζει η ζωή του εργάτη που χάθηκε στο Πέραμα, πόσο κοστίζει η αξιοπρέπεια, η ασφάλεια και η ζωή;».

Διαφορετική κάλπη

Ο κ.Τσίπρας είπε ότι η κάλπη της 25ης Ιουνίου είναι μια νέα κάλπη.
Σημείωσε ότι στις προηγούμενες εκλογές της απλής αναλογικής χάθηκε η ιστορική ευκαιρία «γιατί την ώρα που εμείς δίναμε το χέρι της συνεργασίας στις άλλες προοδευτικές δυνάμεις και μας ένοιαζε πώς θα κυβερνηθεί η χώρα και τι θα γίνει για τον τόπο, αυτοί ήθελαν αυτό το χέρι να το κόψουν αν ήταν δυνατόν και έκαναν μονομέτωπο αγώνα σε εμάς και άφηναν ανενόχλητο τον κ. Μητσοτάκη».
«Πέρασε αυτή η περίοδος, τώρα έχουμε μια νέα εκλογική μάχη» τόνισε ο κ.Τσίπρας, αναφέροντας πως «έχουν σχέδια πώς θα γίνουν ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ».
«Τους απαντάμε: δεν είναι εύκολο να γίνετε ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν φωτοβολίδα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει και εκπροσωπεί τη μεγάλη πλειοψηφία και τα λαϊκά συμφέροντα» είπε ο κ.Τσίπρας.

Λεηλασία

Είπε ότι τις τελευταίες μέρες «βλέπουμε αυτά που κρύφτηκαν στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο, βλέπουμε τι σημαίνει διάλυση του ΕΣΥ, βλέπουμε πώς έχει απαξιωθεί η ανθρώπινη ζωή, τι σημαίνει να έχεις μια κυβέρνηση που έχει επενδύσει στο να δίνει φοροελαφρύνσεις στους πλούσιους και να λεηλατεί τη μεσαία τάξη και τα νοικοκυριά με υψηλή έμμεση φορολογία». Ο κ. Τσίπρας είπε επίσης ότι σπαταλήθηκαν δεκάδες δισεκατομμύρια σε ημέτερους, κλειστούς διαγωνισμούς, απευθείας αναθέσεις και επιδοτήσεις για να κρατάνε ψηλά τις τιμές τα καρτέλ της ενέργειας, της διύλισης και των σούπερ μάρκετ και «βλέπουμε τώρα πόσο γυμνή είναι η χώρα από δημόσιες υποδομές για να στηρίξουμε την ανθρώπινη ζωή».

Για ΕΣΥ

Τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν το 2023 «να βλέπουμε άνθρωποι να φεύγουν σαν το σκυλί στην καρότσα ενός αγροτικού αυτοκινήτου» και μια 19χρονη έγκυος, επειδή δεν υπάρχει προσωπικό για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
Σχολίασε ότι πριν πάει ο ίδιος το πρωί στο Λαϊκό, ο κ. Μητσοτάκης πήγε «εκτάκτως» στον Άγιο Σάββα «να κάνει σύσκεψη και να μας πει ότι έχει στηρίξει το ΕΣΥ αυτά τα 4 χρόνια».
«Ας πάει σε ένα δημόσιο νοσοκομείο να δει ποια είναι η εικόνα στα εξωτερικά ιατρεία», προσέθεσε.
Ανέφερε πως επί ΣΥΡΙΖΑ «όταν η τρόικα ήταν πάνω απ' το κεφάλι μας, στο Λεκανοπέδιο είχε 84 ασθενοφόρα το ΕΚΑΒ, ενώ σήμερα έχει 52».
Γιατί, συνέχισε, «παρότι είχαμε μνημόνια κάναμε πάνω από 300 προσλήψεις διασωστών στο ΕΚΑΒ ενώ αυτοί τα 4 τελευταία χρόνια άφησαν 560 εργαζόμενους να φύγουν χωρίς να τους αντικαταστήσουν».
Προσέθεσε ότι στην Κω στα μνημονιακά χρόνια είχαμε τρεις βάρδιες με δυο ασθενοφόρα στις δύο πρώτες και ένα στη βραδινή βάρδια γιατί είχαμε 15 διασώστες.
«Σήμερα έχουν αφήσει μονάχα 8 διασώστες και υπάρχει ένα ασθενοφόρο σε κάθε βάρδια.
Δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να προσλάβουν 700 διασώστες όταν αποφάσισαν να προσλάβουν 1.000 αστυνομικούς για πανεπιστημιακή αστυνομία για να καλύπτουν τις ιδεοληψίες τις Δεξιάς;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης