Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσαπανίδου: Έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων - Σκέρτσος: Αυτό σημαίνει φυγή επενδύσεων

Τσαπανίδου: Έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων - Σκέρτσος: Αυτό σημαίνει φυγή επενδύσεων
Ο Άκης Σκέρτσος επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολόγηση των υπερκερδών των επιχειρήσεων
Σχετικά Άρθρα
Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων. Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε η αναφορά της Πόπης Τσαπανίδου στο πρόγραμμα της Κουμουνδούρου για τη χρηματοδότηση των κοινωνικών παρεμβάσεων μέσω της φορολόγησης των υπερκερδών των επιχειρήσεων.
Ειδικότερα, μιλώντας στον Σκάι και απαντώντας σε ερώτηση για το «πού θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει τις τρεις κοινωνικές παρεμβάσεις, τις οποίες ανακοίνωσε πως θα περάσει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τις πρώτες 50 ημέρες διακυβέρνησης», η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «με έκτακτη φορολόγηση στα υπερέσοδα επιχειρήσεων».
«Δηλαδή 3,5 δισ. ευρώ φορολογία στις επιχειρήσεις στις πρώτες 50 ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό σημαίνει φυγή επενδύσεων», είπε σχολιάζοντας τη δήλωσή της ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος.
Στη συνέχεια, κληθείσα να ορίσει τι σημαίνει υπερκέρδη, η κ. Τσαπανίδου αρχικά είπε ότι «τα υπερκέρδη ορίζονται με τον ίδιο τρόπο που ορίστηκαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μοιράστηκαν στους πολίτες» ενώ στην ερώτηση ποιες επιχειρήσεις αφορά η έκτακτη αυτή φορολόγηση είπε μόνο «αυτές που έχουν υπερέσοδα, τι θέλετε να γίνω ΑΑΔΕ;».
Επιπλέον, σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με τη φορολόγηση των μερισμάτων που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμά του, η κ. Τσαπανίδου υποστήριξε «χθες μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας και είπε για πολύ μικρή απόδοση στον κρατικό προϋπολογισμό και δεν αξίζει να δοθεί συνέχεια στο θέμα των μερισμάτων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης