Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου – Στις 25/5 η συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος

Αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου – Στις  25/5 η συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος
Στη σκιά των εκλογικών αποτελεσμάτων της 21ης Μαΐου και ενόψει της δεύτερης κάλπης στις 25/6, συνεδριάζει αύριο -και όχι σήμερα όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί- η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Σχετικά Άρθρα
Μπορεί να μετατέθηκε κατά μία ημέρα η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ωστόσο οι εσωκομματικοί τριγμοί που προκάλεσε το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου καλά κρατούν.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, δίνοντας το στίγμα της επόμενης ημέρας και ενόψει των δεύτερων εκλογών που «κλείδωσαν» για τις 25 Ιουνίου, σε δηλώσεις του από το Προεδρικό Μέγαρο αφού δεν παρέλαβε τη διευρευνητική εντολή, μίλησε για δεδομένες πληγές στον ΣΥΡΙΖΑ από το απρόσμενα οδυνηρό σοκ από το εκλογικό αποτέλεσμα, ανέλαβε ακέραια την ευθύνη για την ήττα και έθεσε τον στόχο λέγοντας πως «το μεγάλο ζήτημα για εμάς τούτη την ώρα, να δούμε πως θα αποτρέψουμε την επανάληψη αυτών των συσχετισμών στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση στις 25 του Ιούνη».
Έδωσε και μία υπόσχεση ότι «θα δώσουμε μαζί τη νέα αυτή μάχη όρθιοι, με στόχο -επαναλαμβάνω τη μεγάλη εικόνα- να μη έχουμε μία παντοδύναμη, ανεξέλεγκτη, ηγεμονική και αλαζονική κυβέρνηση, αυτό θα είναι κακό για τη Δημοκρατία και για τη χώρα, αλλά και να παραμείνει η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, βασικός κορμός και εκφραστής των λαϊκών αγώνων και διεκδικήσεων».
Πάντως, προς το παρόν και τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες εκλογές, η ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα δεν αμφισβητείται.
Στο μεταξύ, δεν έλειψαν από την Κυριακή και μετά οι φωνές που άσκησαν σκληρή κριτική δεδομένου του αποτελέσματος.

Οι… φωνές

«Πληρώνουμε τον στρουθοκαμηλισμό μας», αλλά και για μάχη που ήταν χαμένη από την αρχή έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, σημειώνοντας πως «ο κόσμος πάει στην κάλπη να ψηφίσει για το πως θα κυβερνηθεί. Δεν πάει να ψηφίσει ένα κόμμα που θα ψάξει συμμαχίες με άλλα κόμματα που δε το θέλουν κιόλας».
Τη θέση πως ο κόσμος έστειλε μήνυμα στο ΣΥΡΙΖΑ ότι «φτάνει πια» διατύπωσε ο Γ. Τσίπρας, ο οποίος ανέφερε ότι το εκλογικό χαστούκι είναι «η τελευταία ευκαιρία να σοβαρευτούμε».
Ωστόσο, «δεν τίθεται θέμα ηγεσίας όταν έχεις σε έναν μήνα εκλογές» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος έκανε λόγο για ήττα - σοκ για το κόμμα του, σημειώνοντας μάλιστα ότι «στις εκλογές που γίνονται σε έναν μήνα, με επικεφαλής τον Τσίπρα, εν κινήσει να κάνουμε τις διορθώσεις που θα μας κάνουν να πάμε καλύτερα».
Ωστόσο, ο κ. Παπαδημούλης εξέφρασε την άποψη ότι «θα ήταν χρήσιμο, κατά την προσωπική μου γνώμη, να αξιοποιήσουμε μερικά στελέχη της νέας γενιάς δίπλα στον Τσίπρα που τα ανέδειξε η λαϊκή ψήφος, Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος και να χτίσουμε ως αντιπολίτευση αξιοπιστία με ένα σχέδιο πιο σαφές γιατί στο 2023, δεν είναι 2015».

Συνεδριάζει την Πέμπτη 25/5 η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ - Ομιλία Τσίπρα

Στη σκιά των εκλογικών αποτελεσμάτων της 21ης Μαΐου και ενόψει της δεύτερης κάλπης στις 25/6, συνεδριάζει αύριο -και όχι σήμερα όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί- η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Η συνεδρίαση θα ανοίξει με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, το απόγευμα της Πέμπτης, στις 17:00.
Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, όπως άλλωστε δήλωσε το βράδυ των εκλογών (21/5) ο Α. Τσίπρας, θα γίνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ενώ στο μικροσκόπιο θα μπουν και «όλες τις αλλαγές που χρειάζονται ώστε, να δώσουμε με τους καλύτερους δυνατούς όρους στην επόμενη κρίσιμη και τελική εκλογική μάχη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης